Reklama

Reklama

Junk: Shiryô-gari

Japonsko, 2000, 83 min (Director's Cut: 91 min)

Obsahy(1)

Čtveřice zlodějíčků si chce přilepšit, a tak za bílého dne vyloupí klenotnictví. S ukradenými šperky udělají výměnu za peníze v nedaleké továrně s gangem, který je má v úmyslu postřílet a nechat si jejich lup aniž by jim vydali peníze. Netuší však, že mezitím se v prostorách probudili mrtvoly, na kterých byli prováděny pokusy s látkou zvanou DNX. Americká armáda zde měla tajnou laboratoř, a proto se neoficiální mise musí zbavit důkazů. Vše se však zvrtne... (Rodriguez)

(více)

Recenze (11)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborný japonský "zombiefest", který skutečně vykrádá spoustu horrorů, ovšem to nic nemění na faktu, že je velice zábavný. Parta amatérských zlodějů vykrade klenotnictví a ve staré továrně (snad ta stejná jako v "Evil Dead Trap") má směnit s Yakuzou klenoty za peníze. Továrna je bohužel plná zombíků, kterých během filmu přibývá velice rychlým tempem, film nabírá stále větší grády, je zde velice sexy hlavní hrdinka, ještě více sexy hlavní zombie slečna a mraky hnusných zombáků ve stylu italských "Notti del Terrore Le" ... Akční, docela nabitý a klasicky brutální horror. Osobně jsem byl mile překvapen. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Copak se asi stane, když je mrtvé mladé Japonečce vstříknuta do žil chemická srajda jménem DNX? Jsme přece v "horroru", tak i to největší pako si vydedukuje, že nahá kráska otevře očička a pošmákne si na zdravotním personálu. Ano, pochopili jste dobře... šikmoočka se promění v zombici. A není to zombice ledajaká, i v nemrtvém stavu je stále sexy, i když s napudrovanou hubou vypadá, jako by si sem odskočila z Ju-Onu, má zálibu v kožené bundě a kozačkách, mluví, skáče, dokonce zvládne deaktivovat samodestrukční systém a po zásahu do kebule změní barvu účesu. Panečku, ta toho dokáže.. A když se k tomu vylije několik baněk se zeleným sajrajtem na pytle s mrtvolama, máme tu už početnou grupu chodících mrtvol a čtyřka zlodějíčků šperků, voják, obrýlený doktůrek a další čtverka gangsterů zažijí v opuštěném skladu pěkné tóčo. Což o to, že zombící spíše než hrozivé kreatury připomínají komíhající se hadrové panďuláky, stejně se napapají a co nesežerou oni, dodělá superzombice. Kromě dvou efektních zpomalovaček zpracováním film moc neoslní, hereckými výkony též ne, ale je vcelku zábavný. Komu se líbil japonský Wild Zero či hongkongský Bio Zombie, bude si spokojeně pomlaskávat i u Junku. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Krví ani vnitřnostmi se v tomhle hororu nešetřilo, sem tam ukápne ze zombíka i jiná prapodivná tekutina. Vědec, který na začátku oživuje mrtvoly vypadá jako hlavní hrdina z Re-animátora a kapalina, kterou vpichuje mrtvolám do žil má opaleskující zelenkavou barvu (jaká náhoda), zločinci jsou dost šílení a členové jakuzy jsou všichni oblečeni v černých oblecích ala Tarantino (jaká náhoda) a celé se to odehrává ve stejné továrně jako Evil Dead Trap (jaká náhoda). Jasně film je neoriginální a vykrádá kde co (dále ještě minimálně Fulciho, Od soumraku do úsvitu, Versus), ale je také dost zábavný a je tu místo uřvané teenky uřvaný gangster :-) a hlavní nemrtvá zaporňačka umí měnit barvy (no fakt) a je to určitě nejvíce sexy zombie, co jsem kdy viděl. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

“What The Hell Is That?” - Ide o hlášku použitú jedným z hercov, ktorá celkom výstižne charakterizuje môj nechvalný pocit z filmu ako celku. Nielenže označenie herec tu nadobúda vulgárny rozmer, tým myslím, že seriózne hrať som tam nevidel nikoho. Všetci mi pripadali ako ochotníci, ktorých vyškolili za dva týždne. A to z toho mali asi ešte prvý týždeň iba taký zoznamovací. O príbehu je dobré na celej čiare pomlčať, keďže je to neustály kolobeh absurdít, blbostí a hovadín produkcie a amaterizmu režiséra, ktorý mal v hlave patrične vymetené. Jednoznačne najlepšou zložkou filmu (najlepšia v kontexte s ostatnými prvkami len TOHTO filmu) sú nemŕtvi t.j. zombies. Hneď od začiatku bolo cítiť, že s tou finančnou stránkou to nie je žiadna sláva. Pár doláčov sa mohlo ušetriť napr. vyhodením celého úvodu a začať jednoducho prepadom tej partičky tupcov zombiekmi, v tom armádnom, absolútne nestráženom a plne vybavenom komplexe laboratórií. Ďalšie chyby a absurdity by som mohol písať ešte hodne riadkov, ale rozčarovanie a nedobrý dojem ma núti sa tomuto japonskému hororu viac už nevenovať. Niekedy sa stáva, že čím väčšia blbosť, tým väčšia zábava, ale tento raz sa u mňa tento dojem nedostavil. Všetko to zostalo iba pri tej blbosti. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Gangstri ala Japanese, killujú za pochodu matrixovského soundtracku, desiatky nepríjemných zombies, ktorí im ( nechtiac ) odporujú pri úteku s kradnutým zbožím. Čo bolo, to bolo povedané, hor sa do akcie a n@srať na citlivé povahy. Strašenie uhni, teraz je na rade gore. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že má film len niečo cez hodinu dvadsať, tak sa neskutočne vlečie. Napriek tomu, že film je z Japonska zo začiatku nového milénia, tak sa berie neskutočne vážne. To je aj chybou celého filmu, žiadne wtf momenty a ani žiadna absurdná prehnanosť typická pre tieto filmy. Jediné čo sa skutočne vydarilo boli zombieci, urobený skvelo a scéna pri ktorej si jeden zombiek ukusne sám zo seba je perfektná. Osobne mám takéto filmy rád a oceňujem žánrové presahy, ale viac ako 3* nemôžem dať a aj tie sú možno veľa. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Celkový scénář byl ucházející, kamera mohla být daleko lepší, vše spíš připomínalo, že jde o amatérsky natočený snímek, než na profesionální. V celkovém shrnutí vše zachraňovali alespoň vydařené zombies s krásnou asijskou mrchou na konci. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Junk je sice v rámci japonského hororu spíše průměrný, ovšem zároveň je výjimečný a snadno rozpoznatelný mezi těmi ostatními. Především, zombie žánr není zpravidla to, co vás jako první napadne, když se řekne japonský horor. V tomto subžánru toho zatím v zemi vycházejícího slunce moc natočeno nebylo. To je první důvod, proč si tenhle film nejspíš budu ještě dlouho pamatovat. Tím druhým je změna přístupu v posledních dvaceti minutách kdy se doposud víceméně vážně braný zombie horor mění na neskutečně ujeté béčko, ne-li rovnou trash. Po herecké stránce toho moc neočekávejte, žádných zázraků se nedočkáte, ovšem za zhlédnutí to jistě stojí, i když chyb bych na tom našla docela hodně. Takže, pokud máte rádi zombíky, Japonce a zombie Japonce, tak vám Junk vřele doporučuju :). P.S.: Ta zelená srágora, která oživuje mrtvoly, je nemálo inspirována Re-animátorem, stejně jako další prvky příběhu. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

To je prvy japonsky zombie film, co som mal moznost vidiet po prvykrat. Nebolo to zrovna najhorsie, co je len dobre, aj ked sa na tych zombikov mohlo dat viac zabrat, aby vyzerali k svetu. Sede tvare poniektorych zombikov je prilis malo na vizas nemrtveho. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Japonci i v zombie filmech dokáží opravdu hodně přitvrdit a tím je horor opravdu hororem.Krví se nešetří a tak to má zřejmě být. ()

Reklama

Reklama