Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel základní školy Alex Gainer se náhodou připlete do zátahu na ilegální přistěhovalce, při kterém je zraněn a zatčen. Zjistí, že někteří policisté ve skutečnosti tímto způsobem získávají budoucí oběti tajných lékařských pokusů, jejichž cílem je vytvořit vojáka s nadlidskými schopnostmi. Alex je přinucen postavit se sám rozsáhlému spiknutí, aby zachránil život sobě i své rodině. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

choze 

všechny recenze uživatele

K učiteli Alexi Gainerovi naskočí do auta šílenec se zbraní a nutí ho pomoci mu utéct před policií. To ještě Alex netuší, že za pár hodin bude tím šílencem se zbraní na útěku on sám... V pubertě mě naprosto fascinovalo, že pět minut po úvodních titulcích začala pod velmi chatrnou záminkou akční smršť a trvala až do titulků závěrečných. Což o to, o akci u Pepina s Merhim nouze nebývala (plakáty na jejich produkci tu zahlédnete při rvačce ve videopůjčovně), hoši nebyli žádní amatéři, svou práci měli zřejmě rádi a dělali ji poctivě, v čemž jim pomáhala jejich skvadra druhořadých kopáčů, nevyčerpatelný autopark a hangár výbušnin. A i když jim chyběl pro akční scény cit a točili je velmi tuctově, bez šťávy a často je neúměrně natahovali, obvykle z nich dokázali vytěžit aspoň pár pěkných obrázků aut letících v plamenech zpomaleně vzduchem, což je přesně případ ZUŘIVCE. Krom toho jim i výrazně chyběl scénárista a vedle děje byste tu marně pátrali i po atmosféře či napětí, každopádně jde o jeden z lepších počinů tohoto dua. Pokud se vám film líbil, doporučuju i o tři roky starší Priorův chase movie ŠTVANEC. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Gary Danielsom. Má iba priemerný príbeh o učiteľovi, ktorý má byť použitý na vedecké výskumy, ale podarí sa mu uniknúť, je obvinený z vraždy a tak musí čo najskôr dokázať skutočnú pravdu. Spracovanie nie je najhoršie, nemá žiadne výraznejšie slabé miesto, prakticky stále sa niečo deje, ale viacero prvkov je tu nadbytočných a niekedy dokonca film pôsobí pomerne brakovo. Akcie tu je pomerne dosť a som aj celkom spokojný. Je rozmanitá, v rámci svojej kategórie aj pomerne veľkolepá a celkom dobre natočená. Najlepšie sú súboje, kde Daniels slušne prezentuje svoje bojové schopnosti, ani prestrelky nie sú zlé, ale tie veľkolepejšie a dlhšie akcie ako diaľničná naháňačka alebo scéna s vrtuľníkom ma už zaujali len minimálne. A rovnako ako v príbehu, aj v akcii sa nájde viacero prvkov, ktoré pôsobia až brakovo. Najviac sa mi páči finále, kde je ručná akcia najlepšia, ale aj ostatné súboje. Herecké obsadenie nie je ničím zaujímavé, okrem Danielsa nepoteší už nikto. Réžia nie je moc dobrá, pôsobí až moc televízne, ale technická stránka je na tom dosť dobre, vidno, že rozpočet bol celkom slušný. Zúrivosť ako seriózny a plnohodnotný akčný film až tak moc neobstojí, ale fanúšika bojových umení dokáže zaujať. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 62%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zurivej Gary Daniels v akci! americkej ucitel kterej jenom nahodou umi karate je predelanej na totalniho masakratora plusem filmu je minimum hluchych mist a opravdu kvalitni akce kterou melo producentske duo Pepin Merhi proste dobre zmaknutou ten americky vlasteneckej konec tam sice bejt nemusel ale jinak velice kvalitni narez ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Universální voják trochu jinak pojat a vypracován je nám předložen jako polotovar, nedodělek, který měl mít lepší a silnější zázemí, a byl by dobrým filmem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Skvělé - toto jsem nečekal. Klasické, poctivé béčko z 90. let, které má opravdu minimum chyb. Nedávno jsem se rozhodl zkompletovat si pár filmů s Garym Danielsem. Proč ? Tak mám v oblibě řadu béčkových filmů a k tomu samozřejmě řadu mých béčkových oblíbenců jako je třeba hlavně Steven Seagal, Dolph Lundgren a Jean-Claude Van Damme. No, zatím u mě vede tato trojice a asi bude vést, ale myslím si, že určitě ještě narazím na dost dobrých Garyho filmů. Třeba Řez diamantem nic extra - 2* (35%), ale Přinucen k boji - to už je jiné kafe, příjemná arénovka - 4* (82%). No a tohle je zatím pro mě to nejlepší co natočil. Takže úvod má film obyčejný, dokáže zaujmout. Netrvá moc dlouho a vše se rozjede, ani 10 minut a auž se jde na věc, na akci. Samozřejmě když se vyvedou i neakční scény tak je mám celkem rád, ale většinou u béček někdy trochu nudí, zde bych si troufl tvrdit, že zde ani tak moc neakčné scény nebyly. Příběh je celkem slušný. Gary se objeví v nesprávný čas na nesprávným místě, kde se stane obětí tajných, nelegálních pokusů na lidech, tak, že upravují člověka, aby byl opravdu zuřivý zabiják, voják. Gary jim unikne a tím začíná opravdu jak už napovídá název: Zuřivost. Gary má v sobě nějakou ohavnou látku a proto je jeho obrana a souboje - prostě veškerá akce o dost lepší. Takže únik z laboratoře, kde Gary předvede dost slušných soubojů a i si oárkrát zastřílí. Nebo Souboje na odlehlém místě u lesa. Pronásledování na dálnici je hodně dlouhé a velmi adrenalinové. Gary proráží jeden vůz za druhým, auta létají vzduchem. Dokonce je tu i nápad, kdy Gary vyskočí z nákladáku na policejní auto. Po zbytek filmu si film drží stejně dobré zuřivé tempo, kde je dost soubojů pořád, dost přestřelek. Nebo nápad, kdy Gary leze po velké budově a poté vyskočí na vrtulník, avšak scéna kdy padá z vrtulníku a přežije to je dost přehnaná, ale dá se to přejít bez větší kritiky. Konečná finále v nákupním centru je asi nejlepší scénou, hodně se zde střílí a Gary se dost pere. Takže jsem nadšen. Je to jedno z njelepších béček, které jsem viděl. Hudba je celkem dobrá, dá se poslouchat po celý čas filmu. Herecké obsazení je na tom velmi dobře. Gary Daniels dokáže hezky zaujmout, je to sympaták, který hezky ovládá své bojové umění. Zbytek herců hrálo dobře. Co se týče záporů, no něco se tu najde, ale je to taková drobnost. Třeba některé scény byly trochu víc béčkovité, ale moc jich nebylo, byly dobře natočeny a no, nějaká ta přehnanost, třeba, že Gary padá z vrtulníku a přežije to. Množství kulek, které se hezky Garyho vyhybají, zejména když Gary leze po velké budově, ale to nevadí. Takže ve výsledku obří spokojenost a hodnocení je jasné. Táhne to k plnému počtu, tak proč bych plný počet neudělil ? Celkově hodnotím na velmi slušných 90% = ***** ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Akce se rozjede skoro hned od začátku a drží tempo až do konce. Příběh je jak Uprchlík v hodně přehnanější verzi. Daniels tu visí na mrakodrapu, skáče na vrtulník a honička školní autobus vs. kamion byla taky super. Bomba film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typický akčňák z Merhiho dílny. Nechybí desítky zničených aut, špatní herci, stupidní děj a nepovedená akce. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna sa o trochu rozporuplny film. Na jednej strane ma film neskutocny spad, pretoze sa jedna prakticky o nonstop väcsinou kvalitnu akciu, ale na druhej strane ma film neskutocne nezazivne a miestami nelogicky podaný pribeh, co dost znizuje vyslednu kvalitu filmu. Na zaciatku je postava Garyho Danielsa (dobrackeho ucitela na prvom stupni zakladnej skoly, ktory ovlada bojove umenie lepsie ako profi vojaci) pre nic za nic unesena za ucelom vedeckeho experimentu. Po tom, co sa mu podari zdrhnut uz len nasleduje jedna akcna scena za druhou pri ktorej sa ho tajna organizacia, ktora ma na svojej strane aj policajtov snazi miestami zabit a miestami chytiť. Proste podla nalady scenaristov sa to neustale meni. Naviac ani postavy, ci uz hlavneho hrdiny, tak ani zaporakov nie su prilis dobre nacrtnute a tym padom tych par scen v ktorych sa nebojuje alebo nic nevybuchuje, neskutocne nudi. Nastastie akcie je viac ako dost. Je tu na pomery beckoveho filmu velkolepa nahanacka s mnozstvom zdemolovanych aut, dalej prehladne natocene bitky s kvalitnou choreografiou alebo posobiva scena kedy Gary visí na mrakodrape a protivnik na vrtulniku sa ho snazi zostrelit. Z technickeho hladiska sa mi nepacili iba mizerne natocene prestrelky. Zamrzi to najmä preto, ze aj finale tvori prestrelka, vdaka comu finale neposobi velkolepo ale nudne. Celkovo tento film posobi ako celovecerna verzia serialu Kobra 11. Dobre natocena velkolepa akcia, ale dej totalna picovina. 7/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Pooctivej akční film, který na svojí dobu je až příliš kvalitní, působí dynamicky a hlavní hrdina je skvělej. // Co se týče příběhu, líbil se mi. Bál jsem se, že Gary jakmile uteče bude úplně v pohodě, tohle se však nestalo a musí spěchat, protože mu v žilách koluje nějaká sračka. Takže příběh se mi dost líbí, navíc působí až moc napínavě. Akce je tady celkem dost a je super. Automobilová honička u mně tolik nezabodovala, ale to nevadí, i tak se mi líbí, je destruktivní, auta lítají vzduchem, exploze, přesně jak to mám rád, dál tu je spousta soubojů, Gary láme kosti, nesere se a skvěle se přizpůsobuje k prostředí, kde se nachází, využívá všechno co mi přijde pod ruku, nejvíc se mi líbilo, jak jednomu záporákovi poslal do čumáku skleněné dveře, taky se tady aj střílí, působí to dynamicky, Gary předvádí super kousky, proskakuje, přeskakuje, občas se kryje a i když to mohlo být lepší, jsem nadmíru spokojen. Humor jsem zde zaregistroval, občas jsem se skvěle zasmál, herecké obsazení skvělé, chválím aj Český dabing a jsem rád, že děj splňuje to, co od něj čekám: Gary, proti celému státu, takže akce skoro nonstop, né jak to bejvá u ostatních natahovaných sraček. // Hudba mohla být výraznější, potenciál akční šablony není na 100% využitý, chybí spousta nápadů, dost často klišé, jak Gary střílí jen tak a všichni padají a jeho netrefí, ale cajk. // Gary to v sobě má, tady to likvidoval jak pán a ještě na nějakej film s ním se mrknu! "Alex se vykašlal na pravidla, stál si za svým a ukázal, že 1 člověk dokáže ovlivnit svět!" 9/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Klasický Pepin-Merhi trhák s vynikajúcimi automobilovými naháňačkami. Zvyšok je len tradičná vata okolo skvelých akčných scén. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Este z detstva som videl tieto lietajuce auticka, kopu nahanaciek ,brutalne prestrelky /rozstrielali to tam na sracky/ a destrukci uauticok v priamom prenose. potom az som si zistil, ze ide o duo PM -Pepin a Merhi. Tieto filmecky su plne beckove, bez snahy o nejake Oskarove ambicie, ale s perfektnymi tvrdymi dialogmi, namakanymi akcnymi scenami, okorenenymi obcasnymi rvackami. Proste si pripominam to, co mam rad : 70 % ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

Rage je velmi zábavná štvancovská podívaná, která sice u mě s odstupem času ztratila jednu hvězdičku, ale stále mě baví a je plná slušné akce. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Tak na doporučení dvou mých oblíbených uživatelů jsem dal tenhle akční film z 73. roku........cože???? on je to 96?? Boha. Přesně tak to vypadalo jako by film byl minimálně o 20 let starší. Film zhruba po deseti minutách začal šíleně dlouhou, otravnou automobilovou honičkou. Nesmrtelnost Danielse byla těžce za hranicí Ramba, když seděl na kabině kamionu a minimálně v kilu to čelně napálil do autobusu který jel taky aspoň kilíčkem, přeskočí ho, dopadne na zem jako když skočíte ze židle chytne se za žebra odfrkne si a jde se dál. V polovině filmu už mi rostl z hlavy strom o velikosti Eiffelovi věže a Daniels snad 20minut visel na římse lítal okolo něj vrtulník asi 2 metry od něj jako čmelák opylující květinku prali to do něj ...no spíš vedle něj ze samopalu ale nikdo ho netrefil i když on pořád visel a vyřešil to tím že minimálně z 30m skočil na lávku myčů oken visící na mrakodrapu padal jako svíčka téměř se nehnul a světe div se dopadne takovou silou jakou si silnou artrózou postižený dědek lehá do postele. Mozek to už moc nepobíral když ležel na konci v nemocnici a plácali tam ty tupounský dialogy. Chvílema mi film připomínal silně novou tvorbu Seagala. Dá se prominout u spousty filmů přehnanost, malé hluché místo ale ty souboje v laboratoři byli tak šíleně pomalý že by se ubránila i 5ti letá holčička. Dávám 1* Danielsovi který se snažil ale tupý scénář a idiotskou režii neovlivní. 15% když zavřu obě oči a zavážu si je. ()

jednaveta 

všechny recenze uživatele

Nátlakové honičkové béčko, jeden z nejlepších produktů týmu Pepin-Merhi: nonstop valivá destrukce pod sebemenší záminkou. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční videojízda o obyčejném učiteli základní školy, který se připletl k únosům nelegálních přistěhovalců, na kterých se zkoušela látka vytvářející s obyčejného člověka vojáka s nadlidskými schopnostmi. I jemu byla taková látka podána. Podařilo se mu však utéct, ale jelikož jsou ony pokusy velice tajné, byla na něj uspořádána doslova štvanice s cílem ho dostat za každou cenu. Akční podívaná s poloviny 90. let, kterou s podivem moc lidí nechápe. A přitom je dějová linka tak jednoduchá. Ano, učitel předvádí kousky, nad kterými zůstává rozum stát, což u videosnímků je obvyklé, ale zde je to zcela opodstatněné. Nezapomínejme, že má v sobě tu látku, která mu dodává ohromnou výdrž a hbitost. Proto přežije i dlouhý pád z vrtulníku. On ten námět vlastně hodně připomíná 'Univerzálního vojáka'. Po krátkém představení hlavní postavy začne svižná a adrenalinová akce na dálnici, kterou si lze díky její nezvyklé délce dosti vychutnat. Seriál 'Kobra 11' je o proti tomu chudý příbuzný. Za zmínku stojí i scéna na mrakodrapu. Gary Daniels tu předvedl úctyhodný výkon. A že ho střelec na helikoptéře netrefil? Inu, byl to střelec opravdu mizerný. Ono střílet s houpající helikoptéry a trefit se samopalem, který má zpětný ráz není žádná legrace. Kdo byl na vojně, musí to vědět. Tento videosnímek patří skutečně mezi ty lepší. Pro fanoušky akčních béčkových videosnímků téměř povinnost. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Béčková smršť akce, která začíná od 8mé minuty a skončí až na konci. Jasně, pár věcí jako mrakodrap a scéna s helikoptérou je přehnaná, ale já se bavil. Gary umí a je to můj druhý film s ním v hlavní roli a opravdu mne to bavilo. Ani dialogy nebyly bůhví jak hrozný a hloupý. Pro fanouška zběsilých akcí je to povinnost. Škoda, že v 90.tkách o tomhle filmu nebylo tolik slyšet. ()

Reklama

Reklama