Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Simon by chtěl být silný jako lev. Žije jen s matkou Karin a cítí, že jim oběma chybí chlapská opora. Když však přistihne matku s chlapem v jejich bytě, reaguje podrážděně: tancuje otřasně a má odporné spodky! Později po společné večeři zjišťuje, že Bjorn je celkem fajn a že by ho dokázal ochránit před nebezpečím. Myslí tím hlavně Alexe, šesťáka z jejich školy, který ho neustále tyranizuje a šikanuje. Jak se však ukáže, právě Alex je Bjornův syn. A je to právě Alex, který nutí Simona zařídit, aby se jeho otec neoženil se Simonovou matkou. Nastává příliš složitá situace pro všechny. Bjorn je však chlap jak se patří, který dokáže nejen pohledem zkrotit lva v Africe, ale i citlivě řešit skoro neřešitelné věci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Prostoduchý film určený dětskému divákovi, který je zajímavý snad jen zjevnou inspirací v legendární Saroyanově knize Tracyho tygr... V tomhle případě je to však lev... Jinak mě dojemný příběh malého Simona nechal až seversky chladným... ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

A tož já tam těch 5 hvězd nasolím, protože musím. Už je to hodně let, kdy jsem tento film viděla poprvé, a tenkrát jsem byla zhruba ve věku dětských protagonistů. S odstupem času se mění i pohled na život, a o tom tenhle film taky je, o životě. O dospívání. O tom, jak rodiče sakra málo mluví s dětma, a když už mluví, tak často špatně. Lžou jim (byť v dobrém úmyslu), mají je za malé a nechápavé, a jsou přesvědčení, že nemají žádné starosti. Když jde už i o duševní a fyzické zdraví, diví se, jak je možné, že dítě k nim nemá důvěru natolik, aby se dostatečně svěřilo. Takže děti jsou zde ti největší hrdinové, protože to dokázaly samy - a tak to v realitě často bohužel bývá (hlavně Tove, ta holka je úžasná a předpokládám, že byla jasně určeným příkladem pro malé publikum - když vás někdo šikanuje, hlaste to dospělým!). Živý lev, který se sem tam vyskytl, byl zakomponován velmi vkusně a fakt to na mě udělalo dojem. Žasla jsem jako tehdy, když jsem koukala poprvé co by špunt, v některých momentech snad ještě víc než tehdá, když už mám i svoje špunty. Film mi nyní dává ohromný smysl. Škoda, že se víc neuchytil, dneska už pochybuju, že se to podaří. Měl by to být povinný snímek na každé rodinné terapii. A pak hurá aktivně pracovat s potlačeným vztekem. :) ()

Reklama

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem tento film viděl jako malej na ČT. Nějaké pocity film na mě jistě zanechal,když si to i po těch 20 letech pamatuju. Nicméně dospělému divákovi bych film nedoporučoval. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve městě Trollhättan ve Švédsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama