Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitelka tance Rebecca Taylorová a dětský psychiatr Sam Faulkner oslavují pět společných let na pláži. Rebecca, které je přes třicet, by se ráda vdala a touží po dítěti, ale Sam nemá zájem cokoli měnit. Kvůli své profesi má k dětem rozporuplný postoj a zastává názor, že si lidé děti pořizují nezodpovědně. Na pláži se Rebecca a Sam seznámí s Gail a Martym Dwyerovými a jejich třemi neposednými dcerami. Cestou za jejich přítelem, malířem Seanem Fletcherem, Rebecca Samovi oznámí, že je těhotná. Sam je v šoku. K Seanovi se také vypraví rodina Dwyerových. Gail je Seanovou sestrou a s Martym se pochlubí, že čekají další dítě. Sean Sama v jeho názoru na děti podpoří – prohlásí, že děti nechce, protože soužití s nimi by mu všechno vzalo. Když si Rebecca uvědomí Samův vlažný postoj, řekne mu, že sice vidí, že na dítě připravení nejsou, trvá však na tom, že si ho ponechá... Skamarádí se s Gail, která jí jako zasloužilá matka může v lecčems poradit. Samovi nezbývá než souhlasit. Když Rebeku doprovází na první gynekologickou prohlídku, přijme je roztržitý doktor Kosevich, původem Rus. Když zjistí, že Sam má doma kocoura, přikáže, aby se ho kvůli možné nákaze zbavil. Rebecca Samovi zase doporučí, že by měl prodat své milované porsche a koupit větší vůz. Samův život je náhle vzhůru nohama. První tři měsíce je Rebecce špatně, a proto se odmítá se Samem milovat. A později se začne obávat, že by mohli miminku ublížit. Sam je nervózní a při tenisu řekne Seanovi, že je sexuálně frustrovaný. Sean však najednou obrátí a tvrdí, že by už taky rád měl rodinu... (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a zábavná záležitost. Ač je to celkem překvapující, tak chemie mezi hlavním párem (Hugh a Julian) funguje velice dobře, avšak ještě lépe funguje potřeštěná manželská dvojice v podání Joan Cusack a Toma Arnolda (pro toho to je IMHo druhý nej výkon po True Lies). Jako třešničku na dortu tu pak máme ruského gynekologa Robina Williamse a sukničkářského přítele hlavního hrdiny Jeffa Goldbluma. Chris Columbus opět dává do filmu řádné množství sentimentu, ovšem tady mi to ani trošku nevadí (no dobře, možná trochu ano ). Konflikt s dinosaurem si asi budu pamatovat do konce života, to bylo něco nezapomenutelného. Plus posledních 20 minut je skutečně neuvěřitelnou smrští velice zábavných gagů a závěrečná scéna už jen zahřeje na duši. Pro mě asi nejlepší Chrisův film (promiň Kevine :-) ). ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka s naprosto výborným Hughem Grantem, jehož nechuť k prodeji zánovního Porsche plně chápu...Chris Columbus natočil odlehčenou podívanou, která se neomrzí ani při opakovaném zhlédnutí. Jen je škoda, že občas tlačí moc na pilu a posouvá "Dva v tom" do sféry vyloženě fyzické komiky. Ale to je jen drobná vada na kráse. ()

Reklama

Bilky 

všechny recenze uživatele

Film založený na GRANTových ksichtoch a stupídnych hláškach a predsudkoch o deckách či rodičovstve. Akokeby bol film natočený v 80tych rokoch a hlavní predstavitelia by boli tínejdžri. Úplne zbytočne postúpia "morálne zmúdrenie" nielen hl.postavy ale aj všetci zúčastnení. Najhorší na filme bol ale casting a postava ruského poradníka-pôrodníka R.WILLIAMSa. Proste gýč jak vyšitý, takže dík aspoň za skladby uja Morissona a postavu Jeffa GOLDBLUMa. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna z najvtipnejších a najmilších romantických komédií 90tych rokov. Hlavní predstavitelia sú sympatickí, čo býva dnes už dosť velký problém. Hlavne Moore je roztomilá. No a Columbus sa pre rodinnú zábavu narodil. Málokedy sklamal, tu skôr príjmne prekvapil. Potešia postavy Goldbluma a Williamsa, čím sa potvrdzuje, že vedlajšie postavy robia tento žáner rovnako ako ústredný pár. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Groteskní maglajs při porodu na konci filmu byl perfektní, ale jinak to byla spíše nezáživná nuda. Prostě standardní Columbusovina plná mírných vtipů, morálních kopanců a nezvládnuté romantiky. Julianne Moore vypadala v těch letech sexy, ale rozhodně ne v tomto filmu. No jo, dobrý režisér udělá i z pěkné kočky nechutnou těhotnou krávu. Pro nechápající: kráva jest druh ženy, která po předehře praví muži, že by se radši počkati mělo na radu gynekologa, zda by šukáním nemohlo býti miminku nikterak ublíženo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Hans Zimmer složil hudbu k filmu ještě před začátkem natáčení. (Terva)
  • Ve filmu si malou roli zahrály i tři děti režiséra Columbuse, a to Eleanor, která ztvárnila Baletka, Brendan, jenž ztvárnil chlapce na pláži, a Violet, která se objevila jako dítě v obchodě s hračkami. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě Pittsburg ve státě Kalifornia. Natáčelo se i v tamní nemocnici Los Medanos. (Terva)

Reklama

Reklama