Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Není kouře bez ohýnku (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Moving Finger (více)

Obsahy(1)

Městečko Lymstock skrývá mnohá ostudná tajemství, ale když Mona Symmingtonová spáchá sebevraždu, věří slečna Marplová, že jde o víc, než o jeden ojedinělý případ. (Viasat)

Recenze (45)

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně, původně jsem si myslel, že v knižní předloze slečna Marplová vůbec nefiguruje, podobně jako tomu bylo před čtrnácti dny v "Cukání v palci". Ale jak si tak čtu komentáře ostatních, ona tam skutečně je a popravdě, kdyby tomu bylo naopak a všechno za ni vyřešil docela sympatický Jerry, nevadilo by mi to. Ale jinak šlo (ostatně jako ve většině případů) o povedenou detektivku, teda až na to použití plátna při jízdě automobilem, to bylo na dnešní dobu... trochu... zvláštní. :D ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce nadprůměrná slečna Ovečka. Škoda toho nepravděpodobného vztahu Jerryho a Megan, ten konec byl úplně otřesný, červená knihovna hadra. Po detektivní stránce asi není co vytknout. Všechno bylo nebývale jasné a nekomplikované. Indícií 'kdo' a 'proč' bylo roztroušeno opravdu dost. Méně už 'jak', ale kdo by se s tím trápil, když to za nás kudrnatá babča rozlouskne. I když tentokrát byla jen takovou šedou eminencí, skoro až ve vedlejší roli, ale nevadilo to. ()

Reklama

Ponds 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl Slečny Marplové. A ano, může za to z velké části obsazení, krásná Talulah Riley a neuvěřitelně sympatický James D'Arcy. Sama Marplová tu hraje trochu druhé housle, ale do děje to zapadá perfektně.  Právě tohle zpracování může za to, že jsem začala sbírat příběhy se slečnou Marplovou, a ano, začala jsem touto knihou. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto je Tom Shankland a ako to, že sa o ňom nehovorí častejšie?!? Spracovanie Niet dymu bez ohňa nielenže nemá chybu, ale je aj originálne a nápadité, svieže a zároveň plne zachováva ducha predlohy. Atraktívny vizuál ide ruku v ruke so skvelým hereckým castom - Jamesa D Arcyho som si zamiloval, Emilia Fox bola neskutočne zábavná a menšiu úlohu dostala aj talentovaná Talulah Riley. Tajomná krásna neznáma v osobe Kelly Brook bola taktiež veľkým plusom do kolónky kladov. Je nutné dodať, že značná pôsobivosť samotnej predlohy vyšla tvorcom v ústrety, ale jedinečný štýl a nadhľad, to už možno pripočítať k dobru tvorcom tohto filmu. Spolu s Refnovou Nemesis, Hotelom Bertram a Vlakom z Paddingtonu asi najlepšia marplovka. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kouř bez ohýnku je patrně nejlepší díl z druhé série nové slečny Marplové. Ale musím říci, že především z důvodů, které jsou zde prezentovány jako mínusové body. Menší prostor slečny Marplové mne potěšil, ale ne proto, že bych ji neměl rád jako postavu (i když mám mnohem raději Poirota, který mi zdaleka nepřijde odporný), ale že Geraldine McEwan mi nepřijde jako úplně vhodná volba na její ztvárnění - sice přesně skloubila její střídmé vystupování s babkovskou zvědavostí, ale typově se mi na roli úrostě nehodí. A ta zadní projekce, jojinecko, to je v tomto případě nápaditá stylizace. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného detektivního románu Agathy Christie. (Terva)

Reklama

Reklama