Reklama

Reklama

O líném Honzovi

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1983, 13 min

Recenze (6)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Když jsem tuto pohádku viděl, tak naštěstí nejsem nejlínější člověk pod sluncem! :-D On se našel ještě někdo línější! 90% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tenhle Honza je naprostá jednička. Bez jakékoli příčurky se skrze nekonečnou lenost propracoval ke skvělému úspěchu. Ještě štěstí, že se toho nedožil Carnegie, by ho vztekem na místě trefila mrtvice. Honzova maminka zaslouží metál za to, jak se snaží Honzovi vynahradit svou vinu, že ho zplodila (otvírá mu pusu při zívání, převaluje ho z boku na bok, lituje ho, že na horké peci musí trpět). Jinak škoda, že jsem v téhle pohádce nežil, neboť bych navrhl jednoduchý způsob, jak draka vyhladovět a tak se ho zbavit. Vzhledem k tomu, že k jídlu vyžadoval pouze panny... není nic jednoduššího a příjemnějšího než během pár hodin, maximálně dnů zařídit, že se v království nebudou žádné takové slečny vyskytovat. Samozřejmě je k tomu zapotřebí pořádný kanec, ale ten by tu byl, ten by tu byl! ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Výborný dabing Dvořáka s nádhernou animací od Lady a líný Honza, který se hne z pece až mu zavelí jeho budoucí choť. 60% ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

To byste nevěřili, co svede něžné pohlaví... aneb Honza, který vstal z pece, až když mu to přikázala princezna :-) Jinak se ale jako správný líný Honza věnoval především spánku, a tak mu draka museli přitáhnout až k peci a ani následné kralování ho příliš nezajímalo. Pěkná pohádka Josefa Lady v krátkém animovaném filmu J. Klugeho příjemně namluvená Josefem Dvořákem. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Pár neotřelých nápadů, ale jako celek průměrné. *** Ve zkratce: Král nedokáže zabít draka, tak to musí udělat chudák Honza, který ale není ochoten vstát z pece. ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Toto zpracování pohádky je úžasně vtipné a pěkně zanimované. Určitě doporučuji se podívat, jestli máte rádi ladovské kresby, humor a klasické české pohádky ()

Reklama

Reklama