Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film s dnes již kultovním statusem,který ovšem pro mě nikdy kultem nebude.Mám rád "wierd" filmy a chápu,že karikace postav,které tu jsou z větší části opravdu retardi (a "normální" jsou jen ti záporáci) je tvůrčí záměr,ale nakonec co je moc je moc.Pár dobrých scén se najde (úvodní titulky,taneční scéna,...),ale to je pro mě vše.Jon Heder navíc nikdy nepatřil mezi moje oblíbence a to Napoleon nezmění...40% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní vidět tenhle film po patnácti letech v tak jiném světle - co vznikalo v roce 2004 za pár dolarů jako super-indie produkce, vypadá v kontext posunu mainstreamu k nerdské kultuře o kus standardněji, ale zároveň zvláštně "jinak", protože to má k dnes mainstreamové látce civilní přístup - co by dnes muselo být ozvláštňováno, je samo ozvláštnění. A funguje to. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbily úvodní titulky, i první minuty slibovaly tím správným způsobem praštěnou komedii, jejíž humor je založen primárně na jisté retardovanosti hlavního i vedlejších hrdinů. Není pěkné smát se duševně zaostalým, ale to by ani tolik nevadilo (když je celý svět na hlavu), filmu totiž brzy dojdou esa v rukávu a dále jenom spoléhá na vtipnost pramenící z debilního výrazu Napoleona pronášejícího se smrtelnou vážností zcela nevtipné věty. Což vtipné skutečně je, nikoliv však dostatečně na odvedení pozornosti od zcela absentující dějové linie. Volby školního předsedy přicházejí doslova za pět minut dvanáct a mají stejně do prázdna vycházející pointu jako jiné miniepizodky, díky za to, že mají alespoň nějakou. Je mi celkem jasné, proč je tento film minimálně v Americe kultovní, na druhou stranu mě napadá nejméně padesát filmů, které kultovní nejsou, ale mnohem víc než Napoleon by si takový status zasloužily. 70% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Úžasné na tomto filmu je, že naprosto postrádá příběh. Také to, že i když na to ze začátku koukáte jako "Co to sakra je?", tak postupem filmu se vám to začne z nějakého nepochopitelného filmu líbit, až si říkáte, zda se nestáváte "postihy" sami... Monotónní, postihové a trapně vtipné "něco", co přitáhne pozornost ani nevíte vlastně čím... ()

Knuckless 

všechny recenze uživatele

"Holky chtěj jen kluky, co mají nějaký skvělý schopnosti." Např. Napoleon: dost dobře kreslí bojovníky, zvířata (např. legra) a další různý věci. Pedro: má dobrý kolo, umí to s holkama a má jako jediný ve škole kníra. Napoleonův bratr Kip: denně hodiny chatuje s holkama (s jednou to dokonce už vypadá dost vážně, no akorát mu stále nechce poslat fotku celý postavy...) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Jon Heder nakreslil všechny obrázky ve filmu kromě jednorožce. (Tygrys)
  • Ve scéně, kdy Napoleon (Jon Heder) hází grep na dodávku strýčka Rica (Jon Gries), odrazí se od čelního skla a nezanechá téměř žádnou stopu. V dalším záběru je grep na čelním skle přilepený. (moukey)
  • Napoleonův (Jon Heder) tanec ze závěru filmu byl licencován firmou Blizzard a později použit v rozšíření populární hry World of Warcraft jako tanec Blood Elfa. (BluT)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama