Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandon) se rozvedli jako rozumní lidé, bez žraločí asistence právníků a nedůstojných soudních tahanic. Přesto jejich dvě děti, roztomilý Ben a dospívající Anna, jen těžko snášejí otcovu novou sympatickou přítelkyni Isabel (Julia Roberts). Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v očích dětí především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Jen velmi zvolna, po drobných krůčcích si Isabel získává důvěru a úctu dětí. Když pak Luke požádá Isabel o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie odhalením svého ponurého tajemství má nevyléčitelnou rakovinu. Umírá. Od této chvíle k sobě zcela rozdílné ženy opatrně hledají cestu a zodpovědná Jackie pomáhá bohémské Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že ten film začnete více vnímat postupem let či vlivem zkušeností, které v životě získáte...Protože vím, že jsem ten film viděla jako malá a pohlížím na něj teď úplně jinak než v mládí..A rozumím tomu. Je tam skvělé obsazení - co si budem - Harris a jeho charisma přestože má na hlavě méně vlasů ;) To je něco, co je pro mnoho lidí nepochopitelné ;) Krásná Roberts a silně dominantní a silná Sarandon...Trojice, kterou doplňují dvě děti...Je to až někdy moc idylické, ale zase to obsahuje plno běžných životních situací...Podle mě se u toho filmu buď pozvracíte a nebo si ho s radostí za pár let pustíte znovu :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to celkem dobrá a příjemná rodinná drama. Příběh je opravdu výborný. Škoda, že se z toho nevytěžilo více. Mohlo být více dramatických scén a ne nudné scény, kterých bylo celkem dost. I tak jsem spokojený, daleko to ke čtvrtý hvězde nemělo. Herecké obsazení dobré. Hudba povedená. Takže na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Celkově hodnotím na 69% = *** ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Extrémě kýčovitý zaoceánský humus, bez špetky invence a zábavnosti. V Americe to možná lidi žerou, ale pro nás je to jen trapný pohled na takřka neexistující charaktery. Narážím především na postavy, které se často chovají naprosto vůči svému věku i postavení, se škrobenou vypočítavostí žhnoucí z očí! Pardon, ale na tohle neskočím... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když si Luke (Ed Harris) po rozchodu s Jackie (Susan) najde novou přítelkyni Isabel (Julia Roberts), nevidí to Jackie dvakrát ráda. Zvlášť když by se Isabel měla s Lukem starat o jejich děti, malého Bena a dospívající Annu (Jena Malone). Ale když se Jackie dozvídá od své lékařky, že jí zbývá jen několik měsíců života, musí vzít Isabel na milost a snažit se ji i děti co nejvíce zpřátelit, aby po její smrti měly kompletní rodinu ... Toto je přesně ten typ filmu, který byste při pohledu na jméno režiséra očekávali. Takový, na který se může dívat celá rodina pohromadě - i když proti předchozím (Sám doma, Táta v sukni) je zde vidět ústup od komedie do vážnější roviny (se spoustou sentimentu). Hvězdné herecké obsazení (Susan Sarandon, Julie Roberts, Ed Harris) i dětské herce (Liam Aiken, Jena Malone) drží Chris Columbus pevně v rukou, takže všechno pomalu plyne k smutnému závěru ( i když i ten Columbus vkusně zabalil do hollywoodského hávu )... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jedinečný a úchvatný film, který nenechá jedno oko suché. dechberoucí výkon susan sarandon, sympatický a uvěřitelný příběh, který není jen sladkou sentimentální kaší, ale obsahuje i pár dost hořkých kapek... v mých očích prostě fantastický snímek, i když pro někoho to může být jen další prvoplánovej doják. dávám 90% a ať třeba mě vezme čert, já jsem nadmíru spokojenej... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Režisérova dcera Eleanor Columbus se ve filmu na chvilku objevila jako holčička na hodině baletu. (HappySmile)
  • Film byl věnován vzpomínce na Irene Columbus, což byla matka režiséra Chrise Columbuse, která rok před vydáním filmu zemřela na rakovinu podobně jako hlavní postava tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama