Reklama

Reklama

Film vychází z původní populární hry Bloodrayne. V osmnáctém století, v Rumunsku, Rayne, mladá dhampirka (napůl člověk a napůl upír), náchylná ke slepé zuřivosti z krve, ale posedlá výčitkami svědomí k lidem, se snaží pomstít matčin únos a vraždu, kterou spáchal její otec Kagan, král upírů. Osiřelá a přinucena hledat si útočiště v cirkusovém, šíleném představení, které je jediným místem, kde jsou její schopnosti tolerovány, Rayne nezná své schopnosti dokud jedné noci neochutná lidskou krev, když se postaví proti muži-silákovi z cirkusu. Sžírána krvežíznivostí a trápená svou novou identitou se transformuje do Bloodrayne a živí se krví upírů, odmítajíc brát život nevinným lidem. Dva lovci upírů, Sebastian a Vladimir z Brimstonské společnosti ji přemluví, aby se připojila k jejich úkolu, zničit nejhoršího a nemojcnějšího ze všech upírů v zemi, jejího otce. Závodí při hledání třech ústrojí - talismanů: Srdce, oko, a žebro tepané z praotce upíra, Beliara, po kterém touží i Kagan. Talismany dávají jejich držiteli moc přivést zem do temnoty dovolující ovládnout upíří plémě navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (276)

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší Uwe!!!!!!! Tadyto nejde ani brát s nadhledem to je prostě nonstop utrpení. Loken tam je strašný koště, Kingsley to odehraje s jednim výrazem a vsedě. A Madsen tam pro jistotu jen chodí. Bitky jsou neuvěřiteně nepřehledný no prostě hrůza. Po shlédnutí "Bloodrayne" si uvědomíte že například "Alone in the Dark," "Rudá Sonja" nebo "Elektra" nebyly zas tak špatné filmy. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Bollův film vůbec, což v přeneseném slova smyslu znamená, že vám nebudou krvácet oči, uvidíte nahou Kristannu Loken a šíleného Bena Kingsleyho. A ten zbytek? No... tam je všechno při starém... nesmyslné dialogy, zabité tempo a neuvěřitelně neohrabané akční scény. Uwe nám roste, pevně věřím, že Dungeon Siege lízne dvě hvězdičky. Je to ale škoda, už to totiž pomalu přestává být vtipné. ;) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Herní předlohu neznám, takže jsem možná ušetřen jedné části zklamání, ale mě to zase až tak hrozné, jak jsem o tom slýchával nepřišlo. Tohle je (snad naštěstí) teprve druhý film mistra Bolla a bavilo mě to i více než ten první. Je fakt že scénář, příběh a vlastně i zápletka jsou dost podivné. V podstatě ještě teď si pořádně nejsem jistý, kdo všechno byl či nebyl upír a co to tam vlastně, do prdele, šlo. Ale myslím, že o to nešlo ani Bollovi a sral na to stejně jako já. Mě to prostě přišlo jako taková zábavná televizní unylá fantasy kostýmní výpravná krvavá oddechovka se jmenně silným hereckým obsazením, které potěší samo o sobě a při shlédnutí zklame. Až mě bavilo to, jak je Kristanna zpočátku fakt dost znuděná a jakoby zfetovaná, jako by se jí vůbec nechtělo, a pak se najednou ke konci rozpohybuje. Vlastně ona (krásně se nám od Třetího terminátora oplácala) a práce Olafa Ittenbacha, kterého ta krev zřejmě pořád nepřešla, jsou jediné věci, které ve fimu za něco stojí. A ještě ty televizní kulisy, ty mě vždycky baví. Takže jo, klidně to dám někdy znovu a půjdu do dalších dílů. Protože tohle není nejhorší film Uwe Bolla co jsem viděl, není to dokonce ani nejhroší film, který jsem kdy viděl. ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Učebnice filmového braku. Uwe Boll tentokrát boduje "plným počtem" za nevkus a filmařskou impotenci dohnanou až k dokolanosti. V tomhle filmu je zkrátka všechno tak, jak by to v pořádném Béčku mělo být. Laciné gore efekty...Výprava za pět korun a třicet halířů, nepadnoucí kostýmy v ledabylém střihu a v nesmyslném dobovém mišmaši. Idiotský design "cool" zbraní. Megadebilní scénář, který místy vůbec nedává smysl... sekvence záběrů vyvracejích navzájem svou logiku... . Střih dorůstající až obludné lajdačiny a zcela tristní "akční pasáže" zavánějící skoro až sebeparodií. A k tomu všemu - evidentně jako třešnička na dortu- absolutní umělecká poroba celkem slušných herců. Příběhem nám neustále pajdá Michael Madsen - s ladností postřeleného Vinnetoua se pohybuje v předklonu komickými přískoky vpřed. Scénář nečetl a nikdo se neobtěžoval mu sdělit obsah konkrétní scény, v níž se momentálně vyskytuje. A tak jenom semtam vystřelí šipku ze zápěstního katapultu, semtam máchne bizarně vyšperkovaným mečem. Prdelatá Kristanna Loken se nás zase marně snaží přesvědčit, že ty srandovní pohyby, co zrovna předvádí, jsou "šerm". Pokud dojde k dramatické pauze nebo dokonce k dialogu, její hlavní hrdinka se zarytě mračí. Stejně tak činí i hlavní záporákův poskok - jakýsi šilhavý idiot s punkovým účesem, jenž se k filmu dostal poté, co ho produkční vyhrabali v kontejneru. Michelle Rodriguez naopak přechází k rozvinutějším uměleckým formám - například když se k všeobecnému diváckému údivu přestane mračit neboť jí jabko. Skutečnost, že se v tomhle filmu objevil sám Ben Kingsley pak můžeme svorně považovat za vynikající vtip. Dalo by se taky spekulovat o tom, zda roli v tomto filmu opravdu "potřeboval"... Faktem však zůstává, že nám tentokrát ze svého dramatického umění nepředvedl víc než velkou prdlačku. Jediný z herců, kdo udržel fazónu a nebudil dojem, že hraje s jednou rukou zastrčenou ve vlastní zadnici, je Billy Zane. Bohužel jeho legrační výstupy a vtipné hlášky nevytáhnou celou tuhle kolosání zhovadilost ani na pitomejch 10% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za krásnu Kristen to dáme tentokrát za dve. Nechápem Bollovu protekciu. To hrajú všetci títo uznávaní herci v jeho filmoch za trest? Za porušenie nejakej zmluvy so štúdiom? Je to záhada. Ak to beriete ako televíznu zábavu, ktorej sa dá odpusiť kriminálne postihnuteľné opisovanie všetkých okolitých fantasy, tak sa to povedzme, že dá zniesť. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (19)

  • Film se natáčel ve Fargasu, v Muresu, v Bukurešti a na Hradě Fargas v Brasově v Rumunsku. (rafix)
  • Počítalo se s nasazením do 2,500 kin, ale číslo se snížilo na 1,600, protože kopie filmu byly dopraveny do kin, které na něj neměli licenci. (HellFire)
  • Původně měla Katarinu hrát Jessica Alba, ale od role odstoupila kvůli brutálnosti postavy. (HellFire)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama