Reklama

Reklama

Obsahy(1)

3. dubna 1996 v lesích poblíž Lincolnu ve státě Montana přikračuje skupina agentů FBI a Ben Jeffries, inspektor pošt, k akci, jejímž výsledkem má být zatčení atentátníka Unabombera, který unikal spravedlnosti celých 18 let... Vše začalo v roce 1979. Na palubě letadla z Chicaga došlo v zavazadlovém prostoru k malému výbuchu. Letadlo bylo nuceno nouzově přistát a 12 pasažérů bylo hospitalizováno s dýchacími potížemi. Byl to první ze série výbuchů, které měly v následujících letech s menšími či většími přestávkami následovat. Vzhledem k tomu, že zásilky s bombami - v první fázi ve formě knih - byly posílány poštou, celou záležitostí se začala zabývat Inspekce pošt, a zejména její úředník Ben Jeffries, pro něhož se postupně stalo zneškodnění atentátníka životně důležitým úkolem. Postupně bylo sestaveno mnoho psychologických portrétů zločince, které se víceméně shodovaly v tom, že je to vzdělaný, osaměle žijící člověk, který nenávidí technicky pokrok a v přetechnizovaném světě ovládaným počítači se cítí frustrovaný. Oběti výbuchů - převážně univerzitní profesoři - utrpěly různě rozsáhlá poranění, ale Unabomber měl na svědomí i dva mrtvé... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

whack 

všechny recenze uživatele

Na tejto hlupučkej béčkovej americkej kriminálke je najhoršie to, že si zobrala na mušku Unabombera, ktorého postavu zďaleka nedokázala stvárniť. V žiadnom prípade nejde o nejakého fúzatého divocha z lesnej chatrče, ale veľmi inteligentného neoluddistického filozofa. Aj keď možno trošku naivného. Na ukázanie, kto to vôbec je, by to chcelo oveľa viac. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

HALÓ, JE TAM NIEKTO? SME Z LESNEJ SPRÁVY, VYMERIAVAME HRANICE POZEMKOV. DOMNIEVAME SA, ŽE TÁTO PôDA PATRÍ NÁRODNÝM LESOM. Film spracujúci skutočný príbeh Unabombera je poznačený absenciou gradácie deja a nezvládnutého scenára. Napriek tomu, že dej je pevne vymedzený skutočnými udalosťami, nemusel by konečný výsledok vyzerať ako dokument. Postava vyšetrovateľa mi prišla trocha nevierohodná ( pracoval cca 18 rokov na jednom prípade) a napríklad scéna, keď sa dozvie, že ho majú, tak padne na zadok- nie však obrazne ako je zmysel tejto frázy, ale jeho scenáristi reálne posadili. Ľudia sa správajú všelijako, ale mňa ako diváka to nepresvedčilo a zdalo sa mi to nahrané na efekt ako aj iné scény. Film aspoň nie je myšlienkovo plytký, ale to nie je zásluha tvorcov, ale reálu. Ešte na záver, neviem ako sa súdny spor skončil, ale ak sa film držal reálneho konania vyšetrovateľa, tak bola od neho docela frajerina odmietnuť dať prečítať príkaz na prehliadku, lebo sa mohlo jednať o porušenie práva obžalovaného a tým byť spochybnené všetky dôkazy nájdené v chatrči. LINDA A JA CÍTIME, ŽE MÁME DôKAZY, ŽE ISTÁ OSOBA SPÁCHALA VÁŽNE ZLOČINY. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v americkom štáte Utah, predovšetkým v mestách Salt Lake City a Park City. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama