Reklama

Reklama

Hrůza

  • Velká Británie Frightmare
Trailer

Dorothy je bývalá pacientka psychiatrické léčebny, která se teď usadila na odlehlé farmě, kde si krátí volný čas věštěním. Její laskavý, mateřský zevnějšek však v sobě ukrývá strašlivé monstrum, kterého ji v blázinci nedokázali zbavit. Dorothy Yatesová byla v roce 1957 poslána do psychiatrické léčebny za sérii kanibalských vražd, které spáchala společně se svým oddaným manželem Edmundem. Oba jsou prohlášeni za příčetné a propuštěni až o osmnáct let později, kdy se přestěhují na starou farmu. Edmundova dcera Jackie žije ve městě, kde se pokouší dohlížet na svou divokou sestru Debbie. Rodiče navštěvuje jen zřídka a nemá tak sebemenší podezření, že by s nimi bylo něco v nepořádku. Ovšem jen do chvíle, než díky svému novému příteli, psychiatru Grahamovi, nezjistí pravdu. Skutečnost je totiž taková, že Dorothy, která má k vyléčení daleko, láká domů lidi prostřednictvím inzerátů, v nichž nabízí věštění z tarotových karet, a následně je zavraždí kovovým pohrabáčem, elektrickou vrtačkou či vidlemi. A nejen to. Záhy se ukáže, že v případě Debbie jablko vskutku nepadlo daleko od stromu, což vede ke krvavému a trýznivému konci. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavej filmeček. A podle zdejších hodnocení, kterých není opravdu moc soudím, že tento film upadl neprávem v zapomění. Jako není to kdoví jaká pecka, ale na rok vzniku je docela slušnej horor s postupně gradující atmoférou. Mladší hrdinky byly celkem fešný a dalo se na ně koukat. Problém jsem měl s tou nejstarší herečkou. Jelikož se celej film točí okolo vyšinuté panímámy tak si myslím, že tahle role mohla být obsazená líp. Né, že by byla až tak špatná, ale jaksi jsem jí to herectví nežral. Kdyby byla zvolena vhodnější herečka do role panímámy dám klidně i 4 hvězdy. Takhle jsou to pouze 3 hvězdy, ale za to plnohodnotný. Každopádně pro milovníky starších fláků by tohle měla být jasná volba. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Exploitation v tom pravom zmysle slova. Nie však každý príspevok k tomuto žánru ( pseudorealistickej odnoži thrilleru ) ovplýva talentom a za gule mačkajúcim napätím. Sú tu pochybnosti o kvalite a prednese, ale predsa len to má niečo, čo muselo divákov tej doby dosť znechutiť. Byť jedným z nich, tlieskam. Lenže som žánrový divák od začiatku rokov 90tych a pamätám si na kvalitnejšie príspevky ( pred i po roku 1974 ). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jaká matka, taká Katka. Vskutku cynický film, který v dnešní lehce dekadentní době asi tolik nepobouří, leč není divu, že ve své době skončil na seznamu zakázaných - Video nasties. Temný snímek s ponurou hudbou plný podivných existencí a zlých lidí. Násilí je téměř všudypřítomné. Pro mne jedna ze silnějších scén je ukopání barmana. Kamera nezabírá detail, akce je však intenzivní. Debbie, jako by se snažila vyrovnat mužům, je nejbrutálnější. Vraždy, jichž se dopouští Dorothy, jdou z větší části mimo kameru, byť vrtání hlavy nebo bodání vidlemi jsou v přímém přenosu. Ono to nakonec nevadí, prostor pro divákovu fantazii je tak bez hranic. Při opětovném použití vrtačky stačí slyšet jen její zvuk. Dorothy však vraždí už výrazem ve tváři. A když jí jde v patách dcera, pak vypadá jak návštěva z pekla. Již černobílý prolog je mrazivý a dává tušit, kam se příběh bude upírat. Samozřejmě kdo očekává masomlejn, bude nejspíše zklamán, i když krví se nešetří. Já oceňuji psychologickou stránku snímku, nekompromisní zlo postav a děsivý konec. Někdy je zkrátka zlo silnější, než všichni s dobrými úmysly, co se mu postaví. Co udělá otec, který má volit mezi láskou k dceři a láskou k manželce? Ve svém důsledku velmi nepříjemné. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Film, spadající do rozmezí let 1957-74, jen tak pro představu a lepší orientaci. Malý izolovaný statek, starý pár Dorothy a Edmund , a jejich dvě mladé dcery Jackie a Debbie, zvláště pak Sheila Keith (Dorothy Yates), stará, poblázněná, slabomyslná a značně nevyzpytatelná matka-zabiják/kanibal, nedávno, resp. po celých dlouhých 16 letech, propuštěná z duševního azylu (poté co ji shledali vinou z šesti kanibalistických vražd z roku 57'), byla opravdu velmi přesvědčivá, zaujala mě, už v jiné Walkerovce a sice v "House of Whipcord" (role postarší vězeňské matrony), ale tady byla jednoznačně lepší, její výkon byl skutečně oslnivý, když držela v ruce elektrickou vrtačku, to byl opravdu hrůzný pohled. Film měl zajímavý příběh, dobré obsazení, pohledné mladé herečky, jedna z nich vypadala trochu jako Cameron Diaz, grafické scény násilí, laciné gore efekty (na první pohled docela brutální scény, ale krev tu vypadala spíše nerealisticky) a dobré momenty překvapení i pěkné - zajímavé umístění.. Bohužel za víc jak tři to nebude, zas jsem si vyloženě před tímto starým bláznivým cannibals-hororem na zadek nesedl:-) Ale uznávám na rok 74', docela síla, o filmu se často mluví jako o tom nejporozuhodnějším z Walkerovi filmografie. Podobné filmy: "Deranged", "Texas Chainsaw Massacre" (rychlá Britská odpověď na Hooperův americký kultovní film), "Eaten Alive", "Motel Hell", "Maniac"! Komentář zde jako druhý v pořadí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o horor, ale o triler s kanibalskou tematikou, ktorého atmosféra a budovanie napätia je v poriadku. Ale od vyššieho hodnotenia ma odrádzalo nelogické chovanie niektorých postáv, ktoré je jednak nevieryhodné a jednak nepochopiteľné. Mladí chlapi sa nevedia ubraniť starenke s vidlami alebo 15-ročnej sopľani? WTH? Rodičia nechajú zmasakrovať jednu zo svojich dcér, hoci s ňou predtým výborne vychádzali? Sú tam aj ďalšie nezrovnalosti, ktoré tvorcovia nijako neosvetlili alebo sa v nich ani nevŕtali. Námet, atmosféra,  sú fajn, ale viacero vecí bolo nedotiahnutých. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama