Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je potřeba si uvědomit, že to točil klipovej režisér, takže i to podání (rychlý prostřihy, zvuky, změny, animace atd.) tomu odpovídá oproti jiným filmům. Ale sem se to hodí, protože se musím přiznat, že tak autentickej film o speedu jsem snad ještě neviděl. Herecký výkony jsou fakt parádní, člověku se chvilkama dělá až nevolno, když to sleduje, ale ono to tak prostě je, takže proč to neukázat pořádně a vybalit tak karty na stůl. A že to nemá nějakej souvislej příběh?! To právě vůbec nevadí, protože ty asociace a skoky z tématu na téma, odbočky a další úlety, to s tím všechno souvisí. Jenom ty kreslený animace byly zbytečný, to s peřím nemá nic moc společnýho. P.S.: Je vidět, že režisér měl tématiku nastudovanou do posledního detailu, klobouk dolů. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní tvůrce klipů Jonas Akerlund občas podnikne výlet do filmové oblasti, kde ovšem už tolik neexceluje. Najednou v delší filmové stopáži mírně tápe, už třeba s obtížným žánrovým zařazením snímku, a až příliš se spoléhá na pestrý zástup herců, kteří jsou bez výjimky výborní. Film se pohybuje v několika žánrových rovinách, osciluje mezi bizarní fraškou s feťáky s podivným sociálním podtextem a dramatem zachycující špinavé charaktery, s kterými bychom se v reálu nechtěli konfrontovat. Vše vychází přesně napůl, protože režisér není brilantní vypravěč, ale s herci pracovat umí a vizuální hrátky s kamerou nezapřou, že na režisérskou stoličku usedl tvůrce videoklipů. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tak se trochu sjedem ne! :) No nejsem si úplně jist, co tím chtěl Jonas Akerlund říci, ale to je vlastně jedno radši se sjedem ne. Překvapivě se zde objevilo několik lehce zapadlých hvězdiček hollywoodu, kteří tento snímek pozvedli na 2.5*. Nejlepší postavu měl určitě Mickey Rourke jako The Cook, o něj se celý film opírá. Sečteno podtrženo, jednou a dost, tak se radši sjedem ne... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Naprosto odrovnávající snímek, ale pravdivý, neříkám, že podle skutečné události, ale pravdivý vizáží a podáním! Skvělé, autentické výkony, hlavně Mena Suvari, Mickey Rourke a John Leguizamo jako pavouk Mike. Po skončení jsem si pustil film ještě jednou, což se mi dlouho a často nestává, v dabingu i v originálním znění má snímek své kouzlo a taky hořkou pravdu kruté reality drogové společnosti! Doporučuji všem, pro některé možná silný šálek kávy, pro mě ne. 10/10* Dokonalá jízda. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Celkově mě ten film absolutně znechutil, ale na druhou stranu to setřít nemůžu, neboť Jonas Akerlund (to jeho A neumim správně napsat) je opravdu hustej režisér a na filmu je to vidět. Nejvíc ale asi diváka dostanou herci, kteří jsou opravdu geniální - ať už Jason Schwartzman nebo John Leguizamo....jasně nejlepší je ale Mickey Rourke coby kuchař, ten tu podal opravdu mistrovský výkon. Jinak ale spíše průměr, protože to je nechutný opravdu až moc a opravdu to asi zaujme jen feťáky, co jsou na dně. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Snímek Šňup byl zamýšlen původně jako dokumentární film pod pracovním názvem “The Cook“ a měl pojednávat o lidech, kteří vyrábí drogu jménem Methamphetamine, o dealerech a o zneužívání. (Stocki)
  • Natáčení snímku trvalo 22 dní. (Stocki)
  • Kdyby se film nesestříhal, jeho původní délka by byla tři a půl hodiny. (Stocki)

Reklama

Reklama