Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

Natabar 

všechny recenze uživatele

Zase jednou budu souhlasit se slovy a slogany distributora - TUHLE DÁVKU SOTVA VYDEJCHÁTE. Má pravdu, rozdejchat to jde stěží, ale z úplně jiných důvodů a v úplně jiném smyslu. Já tedy obecně (ač mám k drogám míň než shovívavý postoj), filmy obírající se tímto tématem miluji. Nevím, čím to je, ale nezřídka filmařsky inovativně překvapí - žeby i tvůrci plodili v propadu do jiných realit? ;-) ŠŇUP ze začátku rovněž nabídl něco jiného než se běžně vidí, avšak po (půl)hodině už až tak moc nepřekvapuje a spíš stereotypně ukolébává, no a po doběhnutí do cílové rovinky zůstane už jen pachuť zbytečně nafouknuté (a v oné chvíli naštěstí už i prasknuté) prázdné bubliny. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Celkově mě ten film absolutně znechutil, ale na druhou stranu to setřít nemůžu, neboť Jonas Akerlund (to jeho A neumim správně napsat) je opravdu hustej režisér a na filmu je to vidět. Nejvíc ale asi diváka dostanou herci, kteří jsou opravdu geniální - ať už Jason Schwartzman nebo John Leguizamo....jasně nejlepší je ale Mickey Rourke coby kuchař, ten tu podal opravdu mistrovský výkon. Jinak ale spíše průměr, protože to je nechutný opravdu až moc a opravdu to asi zaujme jen feťáky, co jsou na dně. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v podstate nemá žiaden dej, no dokáže pútať pozornosť svojimi uletenými postavičkami a niekoľkými násilnejšími či bláznivými scénami. Ide o takú bezdejovú útržkovitú situačnú mozaiku, kde hrá hlavnú úlohu metamfetamín. A herci zahrali parádne, najmä Brittany Murphy. Lepší priemer. 65/100 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, az takovej ulet sem necekal. Tentokrat je hlaska na obalu dvd "Dávka, kterou sotva vydejcháte" presna. Uvodnich deset minut je neskutecny psycho, reziser se vyziva v detailnich a zrychlenejch zaberech, az se mi z toho misty delalo soufl. Pak se nastesti trochu uklidnil, ale porad to byl slusnej ulet. Sice je tu krapet slabsi pribeh, ale vsema tema kamerovejma vychytavkama a skvelejma scenama to reziser skvele zamaskoval. Animovany sekvence nemaj chybu, zvlast ta se stripterkou a nejvic z celyho filmu me dostal Rourkeuv projev ala prezident o tom, jak musime milovat kundy. Tvurci se s tim fakt nesrali a sprosty slova tu jsou v jednom kuse. Co se tyce hercu, to byl fakt dokonalej vyber. Hlavni hrdina v podani Jasona Schwartzmana je asi nejnormalnejsi postava filmu. Pak tu je neskutecne drsnej Mickey Rourke se skvelejma starostma - uvarit drogy, nakoupit prisady, zajit na striptyz, koupit porno, pozvat si kurvu na trojku s pritelkyni a na zaver navsteva teplyho bosse. Taky potesi John Leguizamo, kterej, kdyz si narve na ptaka ponozku, tak nevite, jesli ho litovat nebo se mu smat. On je celej film takovej, ze nevite, jesli se smat nebo se zdesit. Nema cenu tu vyjmenovavat vsechny herce, vsichni byli skvely, takze uz zminim jen krutyho Stormareho a Chloe Hunter, jejiz role byla lezet naha privazana k posteli po vetsinu filmu. Proste kvalitne natocenej a kvalitne zahranej film se super vychytavkama, kterej se neboji ukazat i nejaky odvaznejsi veci a u kteryho se budete smat a zaroven vas znechuti. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Už ve třetině jsem si připadala jako na pouti: samé zvuky, hluky, barevné blbiny, cukrová vata a fuj, začíná se z toho pěkně točit hlava. Tříšť lidiček, příběhů, vtípků, tripů a nějak to nedrží pohromadě, originální se snaží být všichni a všechno a není nic. Drogy, drogy, drogy, všichni jsou sjetí, vysmátí, ale to neznamená, že musíme být i my. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu po užití metamfetaminu jsou záběry na zmenšení zorniček uživatelů, ale ve skutečnosti se zorničky po užití této drogy naopak roztahují. (Stygy25)
  • Frisbee (Patrick Fugit) sleduje v televizi videoklip norské black-metalové kapely Satyricon. Skladba se jmenuje "Mother North". Kapela souhlasila s tím, že se její videoklip objeví ve filmu, když režisér Jonas Åkerlund bude režírovat jejich další videoklip ke skladbě "Fuel for Hatred". K realizaci poté skutečně došlo. (Stocki)
  • Během natáčení „šnupání“ bylo namísto kokainu použito sušené mléko. (Skarface)

Reklama

Reklama