Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Drogy, říká se, že kdo je jednou zkusí, stane se na nich závislý. A přiblíží si smrt. Něco na tom asi bude. Jediným filmem, který dokonale vystihl dealerskou atmosféru a všechno kolem drog byl film Rekviem za sen. Moc se mi líbil a právem je ve 200 nejlepších. Když jsem přišel do trafiky a z mých úst zaznělo, že chci film Šňup, tak se trafikantka lehce pousmála. Ani se jí nedivím. Tento snímek s nezvyklým názvem je zvláštní. Musím vás upozornit, že až se budete dívat, tak nepojídejte žádné jídlo, protože v tomto filmu je hodně scének, které jsou velmi nechutné. Hlavně ta na WC. Kamera působí chaoticky a v některých momentech nevíte, kde vám hlava stojí. Dealeří ve filmu šňupají o sto šest a postupně si ničí své životy. Na druhou stranu musím alespoň trochu vyzdvihnout některé záběry, při kterých si budete myslet, že se nacházíte v opravdovém dealerském doupěti. Bohužel, po shlédnutí u mě převažuje více záporných, než kladných prvků, a tak film hodnotím slabými 40%. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

"Natočeno podle pravdy..a lží" Z počutia viem, že jedného abstinujúceho feťáka pri tomto filme naťahovalo, áž nakoniec odišiel uprostred filmu preč.. takže Jonas Åkerlund je niekto, kto sa tomu setsakramentsky vyzná... a ujovi Fiškusovi sa to páčilo! Šňup , cz dabing.. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je potřeba si uvědomit, že to točil klipovej režisér, takže i to podání (rychlý prostřihy, zvuky, změny, animace atd.) tomu odpovídá oproti jiným filmům. Ale sem se to hodí, protože se musím přiznat, že tak autentickej film o speedu jsem snad ještě neviděl. Herecký výkony jsou fakt parádní, člověku se chvilkama dělá až nevolno, když to sleduje, ale ono to tak prostě je, takže proč to neukázat pořádně a vybalit tak karty na stůl. A že to nemá nějakej souvislej příběh?! To právě vůbec nevadí, protože ty asociace a skoky z tématu na téma, odbočky a další úlety, to s tím všechno souvisí. Jenom ty kreslený animace byly zbytečný, to s peřím nemá nic moc společnýho. P.S.: Je vidět, že režisér měl tématiku nastudovanou do posledního detailu, klobouk dolů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke (najmä kamera a strih) je inšpirácia s 'Requiem for a Dream' jasná a zreteľná, dokonca ešte viaz zefektívnená, miestami až prehnaná. Rovnako ako aj problematika drog, závislosti a spodnej americkej vrstvy. Ale to je asi tak všetko. 'Spun' si berie na mušku partičku feťáckych loserov a žánrovo sa uberá trošku inou cestou, ktorá mi pripomína filmy severskej produkcie. Hlavne vtipné odľahčenie vážneho žánru a komická dementnosť sú obrovskou devízou, a pritom nie až takou, aby ste film prestali brať vážne. 75%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Netuším kolik jsem viděla filmů o feťácích a pokud jsem nějáký viděla hned jsem ho zapomněla jelikož se s jejich situací ani něják neztotožňuji tak proto takové snímky nevyhledávám. Na tento film jsem se podívala díky herečce Brittany Murphy - a opět ani trochu nezklamala. Líbilo se mi jak ty momenty kdy si postavy šňuply nebo píchly nějákou drogu tak se začala prolínat řada do sebe zapadajících obrazů která i přes tu soudržnost vlastně soudržná nebyla a něják podobně uvažuji já akorát k tomu nepotřebuji fet :-D. Velkou zábavou pro mě byly animace v podstatě zobrazení halucinací, které měl většinou Ross. U čeho jsem zírala byla scéna kdy se Britt svíjí u tyče a válí po zemi :-D . Perfektní byla i hudba za kterou stojí opravdové špičky. Pravda je, že to co šňupali vypadalo spíše jako cukr než sušené mléko akorát by mě zajímalo jak moc bylo asi příjemné si tyhle věci vyšňupnout :-D. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Kdyby se film nesestříhal, jeho původní délka by byla tři a půl hodiny. (Stocki)
  • Snímek Šňup byl zamýšlen původně jako dokumentární film pod pracovním názvem “The Cook“ a měl pojednávat o lidech, kteří vyrábí drogu jménem Methamphetamine, o dealerech a o zneužívání. (Stocki)
  • Českou stopou ve filmu je kazeta s nápisem "Czech perfect", které je možné všimnout si vedle hlavy kuchařovy hlavy v sexshopu. (Hannzig)

Reklama

Reklama