Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Torisiona jsem se nevybavil flaškou vodky, takže jsem to až do konce nevydržel. Jinak škoda, že jsem si předem nepřečet komentář, co napsal Ivoshek. Ušetřilo by mi to spoustu času. I když ten tanec na kládě bych pochopi asi trochu jinak. No prostě neni kláda jako kláda. Jinak zdejší hodnocení 69% mi hlava nebere... Faidra: Můžu tim šutrákem hodit po tobě? ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální sračka. A tato dvě slova dvakrát podtržené. Totální hovnovina, která se může líbit pouze slečnám a teploušům, kteří jako jediní mají právo najít si v tomto nesmyslu nějaké zalíbení, protože oni jsou jinak smýšlející tvorové. Pokud se neřadíte ani do jedné skupiny a přesto se vám tenhle výplod chorého a neuznávaného režiséra líbí, tak potom byste měli zvážit návštěvu nějakého uznávaného psychologa, který by vám pomohl odhalit vaše skryté odchylky od normálu. Nevzpomínám si, že bych tuhlu blbost někdy viděl celou v jednom kuse. Vždy tak 5 až 10 minut. Při delším sledování bych si asi způsobil nějakou disfunkci některé části mozku a za to mi to nestojí. Pokud vás někdo požádá vidět tuhle kokotinu celou s ní/ním ( zvolte si podle orientace), tak si rychle najdětě supervýmluvu a prchejte. A protože jsem hrozně hodný a mám pro vás pochopení, tak zde přikládám seznam těch nejpoužívanějších výmluv, které je potřeba střídat. Vymyslet další je otázka pouze vaší fantazie.: 1)Bolí mě ruka/hlava/noha/břicho/záda/zub/zuby jdu tedy spát. 2)Jsem unavený. Jdu spát. 3)Brzy ráno vstávám. **Rozhodně tyto výmluvy nezaměňte s frázemi jako jsou: ,,Jdu na pivo!" nebo ,,Chci se dívat na fotbal/hokej/baseball/tenis/basketbal/porno/rugby/NFL/další oblíbené EXISTUJÍCÍ sporty." Mohlo by to nadělat problémy. Myslím, že se z mého komentáře dá vycítit můj postoj k této zmrdovince a není tedy potřeba se více rozepisovat. TOTÁLNÍ ODPAD. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi to úplne nesadlo, ale čo už. Povinná jazda pre divákov nežnejšieho pohlavia. Patrick Swayze a Jennifer Grey sa vo svojich životných úlohách stali miláčikmi ženského publika. Z nízkorozpočtovej romanci sa stal obrovský komerčný hit a dokonca si vybojoval Oscara za najlepšiu pieseň. Vzájomná nevraživosť v súkromí medzi hlavnou dvojicou sa našťastie na plátne neodzrkadlila a Johnny s Baby sa stali jedným z najpopulárnejších párov 80. rokov. Klasika s niekoľkými kultovými scénami sa dočkala nie príliš kvalitného pokračovania. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Letní romantická slaďárna, která má své kouzlo. A světe div se, dá se přežít (nikoli užít) i bez něžné polovičky po boku. Českým mužům byla Swayzem na dlouho nastavena vysoká laťka a u některých děvčic dokonce trvá dodnes. Navíc mám škodolibou chuť přihodit jednu hvězdičku za ten příšerný, ovšem vpravdě kultovní, původní český dabing. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si dal opáčko tohoto filmu. Nejsem k němu už tak kritický, jako dříve, ale stále platí, že povrchnějších a předvídatelnějších snímků, které mají zároveň relativně vysoké hodnocení, moc není. Swayzemu to tančí parádně, to je pravda, škoda, že není lepší herec, celá ta zápletka mohla být uvěřitelnější. Dobré je, že se snímek odehrává na přelomu padesátých a šedesátých let, aspoň se ta hudba dá poslouchat. Příště následuje revize Pretty Woman! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Hříšný tanec se odehrává během letních prázdnin, ale filmaři natáčení o několik týdnů přetáhli a zastihl je podzim. Armáda asistentů musela v celém areálu přestříkat zažloutlé listí na stromech na zeleno. Tam, kde listy už začínaly padat, je dokonce lepili zpět na větve. (Bauer)
  • Při natáčení dvojité piruety potřeboval Patrick Swayze (Johnny Castle) víc než 25 pokusů, než byl sám se sebou spokojen. (vika.evil)
  • Zcela spontánně vznikla mj. scéna, v níž Johnny (Patrick Swayze) stojí Baby (Jennifer Grey) za zády a nechává svou ruku zlehka sklouznout podél jejího těla. Jennifer při natáčení několikrát zkazila záběr, protože byla nesmírně lechtivá a pokaždé vyprskla smíchy. Režisér Emile Ardolino nakonec tyto „nepovedené“ pokusy zařadil do hotového filmu. Velmi autenticky v nich působí zejména otrávený výraz Patricka Swayzeho. (Bauer)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama