Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

lamps 

všechny recenze uživatele

Můžeme si o téhle slaďárně myslet, co chceme, ale faktem zůstává, že chytlavější a lépe obsazený hudební flák minimálně v osmdesátkách nevyhrabeme, že titulní song je skvělý a že jen za znovuoživení takových hitovek jako Be My Baby od Ronettes nebo Cry To Me od Salomona Burkeho si Dirty Dancing své místo na výsluní popularity prostě zaslouží. Kde je ta hudba dnes... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Sladká limonáda, na kterou se slítají vosy, jen co zazní první krásné tóny, v rytmu tance se rozhoupají první páry a Jennifer Grey hodí své první zamilované pohledy v největší roli své kariéry. Mám ten film rád, protože dokáže při každém shlédnutí vždy zaútočit na mé city a potěšit mne krásnou story. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=igFvzxe5jKM ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

25.12.2023. Po letech se vracím ke komentáři napravit jednu z mladických chyb. Ano, kdysi jsem tomu napálil jednu hvězdu z záchvěvu pomsty za to, že coby malý kluk jsem byl nucen sledovat tolikrát dokola po boku své sestry sledovat véháesku, ale když si odmyslím toto, musím objektivně přiznat, že jako romantika, hudební a taneční film to svou kvalitu rozhodně má a nezaslouží si to, abych to podhodnocoval jen kvůli dětským vzpomínkám. Navíc po tolika letech se dostavuje i jistá nostalgie po dobách, kdy romantika ve filmu byla vlastně ještě docela vkusná. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Letní romantická slaďárna, která má své kouzlo. A světe div se, dá se přežít (nikoli užít) i bez něžné polovičky po boku. Českým mužům byla Swayzem na dlouho nastavena vysoká laťka a u některých děvčic dokonce trvá dodnes. Navíc mám škodolibou chuť přihodit jednu hvězdičku za ten příšerný, ovšem vpravdě kultovní, původní český dabing. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V 80.letech bych tomu myslím dal stěží dva body. Jenže dnes máme 21.století. A já už prostě nějak nejsem schopen vnímat věci z 80´s kritickýma očima. Nostalgie je svině. Klidně vás přinutí dát navíc bod (nebo dokonce dva) kdejaké sračce ....To víte: I've Had... The Time Of My Life... [Jenže tohle jsou vlastně jen útržky dojmů, romantická píseň, nějaké pocity, vzrušení když Jennifer Grey tančí s blondýnou... Otázkou je, jestli bych byl schopen se na to celé podívat znovu. Asi bych to nedal... Zatím.] ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Ačkoli Jennifer Grey zdaleka netančila před kamerou poprvé, Patrick Swayze později tvrdil, že scény, v nichž Johnny učí Baby tančit základní taneční kroky, vůbec nebyly hrané; musel prý Jennifer učit doopravdy. (Bauer)
  • Když se Patrick Swayze (Johnny Castle) dozvěděl, že jeho hereckou partnerkou bude Jennifer Grey (Baby), chtěl okamžitě z filmu vycouvat. Nepadl si s ní totiž vůbec do oka při natáčení filmu Rudý úsvit (1984). (Bauer)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama