Reklama

Reklama

Cotton Club

  • USA The Cotton Club (více)
Trailer 1

Richard Gere v hlavní roli retro příběhu o velké lásce, jazzu a válce dvou gangů. Jeden z výrazných filmových titulů slavného amerického producenta a režiséra Francise F. Coppoly se odehrává v New Yorku v době hospodářské krize, kdy v Americe vládla prohibice. Do Cotton Clubu, známého nočního jazzového baru v Harlemu, kde se pravidelně setkávají vlivní šéfové z podsvětí, přichází mladý trumpetista. Dixie Dwyer si svým uměním na kornetu vydělává skromně, to se však rázem změní, když jednoho dne náhodou zachrání život jednomu z velkých gangsterů. Najednou má dostatek peněz, ale „známost“ s tímto mafiánem mu zkomplikuje hráčskou kariéru i soukromí… Hlavní roli, úspěšného Dixieho, představuje známý hollywoodský herec Richard Gere (Nebeské dny, Americký gigolo, Pretty Woman, Chicago), pozoruhodný herecký výkon tu vytvořil Gregory Hines v úloze černošského stepaře Sandmana Williamse. Film zaujme působivou a přesvědčivou dobovou atmosférou (za kamerou stál uznávaný Stephen Goldblatt), vynikající hudbou (pod níž je podepsán John Barry) a stepem. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (158)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lahůdkářství: úvodní titulky, dobové sekvence s vícenásobnými expozicemi, užití specifických retro akcentů a lavina vtípků pro pozorné (Cagney!). Coppola je prostě nadšenec každým coulem, navíc má styl a opratě drží náležitě pevně. Tenhle zdánlivě prázdný snímek musel do světa vypouštět s extrémně pobaveným úsměvem na tváři. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film s naprosto přesnou atmosférou a vynikající hudbou a stepováním :-). Cotton Club obsahuje přesně to co mám na mafiánských filmech rád, hudba pohodička a pak najednou naběhnou chlápci s Thompsonama... Coppolova režie je jako vždy vynikající a herecké výkony se mi líbily velice. Nesouhlasím že Richard Gere to posral, jelikož se mi tam docela hodil. Bob Hoskins válí a jeho nabouchanej dvoumetrovej parťák Francouz je taky hyper. Asi nejvíc se mi ale líbil Laurence Fishburne (i když tam teda moc neni). Dále se mi líbil Nicolas Cage protože furt dělá držky a je takovej komickej a přijde mi že v Cotton Clubu zahrál o hodně líp než v jeho pozdejších filmech. Někomu se Cotton Club může možná zdát dost rozvleklý kvůli hudebním vystoupením ale mě jako milovníka mafiánských filmů megauspokojil. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hudba je úžasná, Gregory Hines je jako jediný s hlavních hrdinů sympatický, ale jinak...žádná sláva. Výprava velmi skromná, film se odehrává prakticky jenom v klubu a výhradně v noci. Příběh je docela nudný a předvídatelný. Krásná hudba je opravdu jediná věc, kvůli které stojí za to tento film shlédnout, protože tolik báječných vystoupení jen tak někde neuvidíte. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pekná, netradičná gangsterka, ktorej príbeh sa rozvíja na pozadí harlemského klubu, v ktorom sa stretávala tá najlepšia newyorkská smotánka. Okrem veľmi dobre vštiepenej rasistickej otázky sa vo filme odohráva popri príbehoch lásky najmä krátky život amerických gangstrov. Hudobné a tanečné čísla dodávajú postupom času príbehu veľmi slušné grády a ich zakomponovanie je jeho neoddeliteľnou súčasťou, čo je cítiť najmä v závere, kde stepujúci tanečník dotvára smrteľnú atmosféru v najdusnejšej scéne filmu. Coppolova réžia je veľmi uvážlivá, veľmi striedma, no na tých správnych miestach vie poriadne pritvrdiť a prekvapiť. 85%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Coppola spravil film, ktorý pôsobí ako jedno predstavenie. Vstúpiť do Cotton clubu v 30 rokoch, zažili by ste neopakovateľnú atmosféru kabaretu. Stretli by ste hercov, gangsterov a iných vplyvných ľudí a všade by hral Jazz. Coppola dbá na formu. Snaží sa o šialené tempo vyrovnávajúce sa stepu, kedy strieda jednu scénu za druhou. S rovnakou intenzitou mení emócie aj epizódy medzi postavami. Dá sa na to nalepiť žánrové označenie gangsterka, ale je to tak trochu aj romanca a z veľkej väčšiny hudobný film. Skvelo nacastovaný Gere a neuveriteľne krásna Diane Lane. Ostatní herci sú síce do počtu ale ich charaktery fungujú. Či už je to Waits ako uvádzať. Hoskins ako majiteľ alebo Cage ako brat. Na konci zostáva pocit, že sme na chvíľu okúsili dobu, zažili drámu a boli súčasťou predstavenia. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (20)

  • Nicolas Cage a Diane Lane spolu při natáčení chodili. (Edgerton)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. prosince 1984 v Albany (stát New York) (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama