Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 1 (1979) (série)


Vinaři (S01E23)

(epizoda)
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1984, 9 min

Režie:

Lubomír Beneš

Obsahy(1)

Matovi sa nepozdáva ručné zberanie hrozna a preto vymyslí zlepšovák. Patovi sa vynález pozdáva, ale ešte stále je s tým zberom dosť práce a preto plán vylepší a zdokonalí. Teraz už netreba nič robiť, iba zapnúť stroj a počkať si, kým všetko nepooberá. Ďalšia fáza výroby vína je vylisovanie šťavy z bobúľ. A opäť im pomáha ich vynaliezavosť. A aký bude nakoniec výsledný produkt? (pravo)

(více)

Recenze (34)

punk_zero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teraz neviem kto je večší majster, či Kutyl s.r.o. alebo Pat a Mat :P V detskom veku som tento animovaný seriál s radosťou pozeral. Tešil som sa čo len vymyslia v nasledujúcej časti . A za každým ma nadmieru potešili. Lenže počase to už bolo streotypné . Lebo stále niećo pokašlali, autori tam mohli dať aj niečo iné . Tak preto 85 % ()

Elgin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes by som rad hodnotil cely serial a nie iba jednotlive casti, pretoze dohromady je zazitok daleko lepsi nez osamotene criepky. Kompletne nam to dava skvelu zabavu nielen pre najemnsich, ktori este nevedia rozpravat, ale takisto I nam starsim. Je to predovsetkym nostalgicka spomienka na nase stare oblubene vecernicky. Pan Benes bol majster tohto remesla, nastastie ma nasledovnikov ako napriklad Jana Pinkavu. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad jediný díl, kde se jim nic neposere (zřejmě proto je také s hvězdičkou, aby se dětem nezkazili iluze). Zároveň je ta jejich mašina zřejmě nejdůmyslnějším udělátkem, které kdy tito dva koumáci vymysleli. Jinak je hezké vidět, jak lehce se shánějí věci, i když máte ohradu s vinicí uprostřed ničeho. Stačí vyběhnout ze záběru a už si to štrádují s mandlem nebo vanou... Já osobně se těším na díl Pivaři (doufám, že ho pivařská lobby protlačí)... 90% ()

BlackMount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat se dali na vinařství a nakonec to s nimi špatně dopadlo, ale to bych předbíhal. Než se ti dva ztřískají do němoty stačí ještě postavit bezchybný stroj, který by si určitě měli nechat patentovat. Vše na co sáhnou to se jim daří, nic nezdevastují (tedy kromě svých jater) a zábavný to moc není. Tenhle díl je divnej stejně jako ty jejich závěrečné halušky. ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat jsou pro mě nádhernou ukázkou Čechů. Všechno by chtěli, většinou co nejlevněji, mají pocit, že to ovšem zmáknou sami a i když se to nepovede, chyba není v nich a výsledek je dobrý i tak. Je neuvěřitelný, jaké titěrnosti dovedou výtvarníci vymyslet, jaké detaily promakat. Pro mě naprostý skvost a záležitost, kterou si nenechám ujít. ()

Zajímavosti (4)

  • Tento diel šokoval Irán a to z toho dôvodu, že je tam alkohol zakázaný. Z tamojšej televízie, ktorá ho omylom odvysielala, vyhodili 3 ľudí. Marek Beneš na to neskôr dodal: "Tak im treba. Majú si dávať pozor na to, čo púšťajú." (MerlinPolcic)
  • I přesto, že tato epizoda byla v 80. let uváděna jako silvestrovský speciál, se při pozdějším vydání na VHS a DVD zařadila do běžných epizod pro dětského diváka. V některých jiných zemí nebyla tato epizoda na DVD či VHS vydávána a zůstávala pouze silvestrovským speciálem pro rodiče. V některých zemích se pak po odvysílání v televizi již tato epizoda nikdy nereprízovala. (mnaucz)
  • Zařízení na sklizeň vína si vyrobili Pat a Mat ze stavebnice Merkur. Merkur je česká stavebnice, která se prodává již od poloviny 20. let 20. století. Lze z ní sestavit různé modely, silniční i kolejová vozidla, jeřáby a mnoho jiných konstrukcí. (sator)

Reklama

Reklama