Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josef Somr a František Němec v příběhu banálního sporu, přerůstajícího v neúprosnou tragédii. Podle povídky Johna Galsworthyho napsala B. Zelenková. Odehrává se v Anglii za první světové války. Dva statkáři, svérázné postavy anglického venkova, se dostávají do sporu ze zdánlivě prostého důvodu. Jeden z nich byl napaden psem druhého. Vrátil se do domu pro pušku a psa bez vědomí majitele zastřelil. Ze zdánlivě banální situace se stává dramatická historie. Oba muži si nedokáží vysvětlit svou situaci, uzavřou se do své hrdosti a stanou se nepřáteli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Galsworthyho příběh ve velmi dobrém televizním provedení, zejména díky výborným hereckým výkonům Josefa Somra, Františka Němce a dalších s krásnou Klárou Issovou jako ženským elementem příběhu nenávisti dvou rodů vedoucí k tragickému vyústění, které nikdo nechtěl... ()

lsd 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace, kde své herecké mistrovství předvádí nejen Somr s Němcem, ale i výborný Rašilov. Příběh je dostatečně silný a scénář je taktéž kvalitní(Nenávist má hlavně ke konci opravdovou gradaci). Škoda jen že spolu nemají více dialogů Somr s Němcem, pořádně se jejich rozdílné povahy vlastné setkají až na konci, a to ještě k tomu fyzicky. Chybělo mě tu právě víc kvalitních a nenávistných dialogů mezi hlavními postavami. Takto byl ten přechod v absolutní nenávist zničeho nic(tedy až po smrti syna). Kdyby bývalo bylo lépe zpracováno právě toto, bylo by to možná 5hvězdičkové drama. ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Trošku teď hřeším proti pravidlům csfd a svým zvyklostem. Film jsem sice nedokoukal, přesto mi to ale nedá a musím ohodnotit aspoň Klářiny kozy. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama