Reklama

Reklama

Frog Dreaming

Recenze (3)

JFL 

všechny recenze uživatele

Spojení scenáristy Everetta de Roche a žánru dětského filmu nemohlo dopadnout jinak než geniálně. "Žabí snění" je nenápadná a nekřiklavá óda na dětství, fantazii a dětský strach, která obrací de Rocheho typický dramaturgický princip, že se postavy pozvolna propadají do šílenství. Zde je naopak dětský svět postupně vtahován do racionality. Jako dětský film je snímek maximálně uhrančivý pro své cílové publikum, když z hrdiny dělá vše, co by předpubertální děti chtěly být. Ale hlavní síla filmu spočívá v jeho uchopení dětské fantazie jako mýtu. Každé monstrum lze ovládnout jeho racionalizováním, ale tím se současně člověk ochuzuje o prožitek mystéria. ()

Gediman 

všechny recenze uživatele

Vynalézavý kluk se dozví o domorodé legendě o Donkeginu, což je nestvůra žijící v místním neprozkoumaném jezeře. Poté, co je osobně svědkem jejího částečného vynoření, se rozhodne té legendě přijít na kloub. Což se mu podaří a to dokonce pouhou dedukcí (s menší nápovědou od místního domorodce). Pak už jen jde ověřit svojí teorii... Je to docela fajn rodinný film. Má jen pár drobných nedořešených prvků co se týče nestvůry samotné. A bohužel také docela podivný závěr, který skoro popírá význam celého předchozího děje. Škoda toho... Doporučuji zkouknout alespoň pro zajímavost. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce, kdy natočil Dead End Drive-in, natočil Brian Trenchard-Smith i tuhle příjemnou, mysteriózně dětskou záležitost a to podle scénáře v Austrálii naturalizovaného thrillerového řemeslníka Everetta De Roche (Patrick, Roadgames, Razorback...). Lehce odrostlý Henry Thomas z E.T. hraje toho nejcoolovějšího kluka, co si v garáži sváří bazmeky, překonává na kole upraveném pro železniční koleje rekordy, suverénně tančí na diskotéce (a aniž by se snažil, zamotává holkám hlavy) a hlavně prozkoumává místní zatopený lom, který není na žádných mapách a ve kterém zřejmě žije nějaký legendou místních opředený netvor. Po nějakém tom pátrání mezi původními obyvateli a ponoru do jezírka ve vlastním skafandru se vše zajímavě vysvětlí, ale kdo chce, může snít o mystické příšeře v jezeře dál. Víc info: ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama