Reklama

Reklama

Tantra

TV spot 2

Obsahy(1)

Chcete lépe poznat sami sebe? Toužíte prohloubit vztah se svým partnerem? Přestože sexuální revoluce dávno proběhla, sex často provozujeme ve tmě a při rozhovorech o něm cítíme stud. Pornografie je téměř všudypřítomná, ale milování a vášeň stále zůstávají tabu. Stovky českých žen a mužů se rozhodly posunout hranice vnímání svého těla prostřednictvím tantry. Dokument nahlíží do světa tantrických seminářů vedených zkušenými lektory Johnem Hawkenem a Alanem Lowenem. Film, uváděný v kinech v necenzurované verzi, přináší intimní výpovědi lidí, kterým tantra změnila život. A ukazuje sex tak, jak nejsme běžně zvyklí. Oproti jiným východním duchovním cestám, jako je jóga nebo nejrůznější meditace, využívá tantra k sebeuvědomění smyslnost a sexualitu. Odmítá stereotypy a rozbíjí naučené vzorce chování. Cestu duchovního růstu nabízí skrz potěšení, nikoli utrpení. Tantra přináší jiný pohled na život a sex - nesoustředí se na výkon, ale na prožitek. Z vlastní zkušenosti víme, že mezi láskou a sexem bývá rozpor – můžeme si užít sex s někým, koho nemilujeme a milovat někoho, s kým nám sex nepůsobí potěšení. Tantra učí, jak rozpor odstranit, lásku a sex svést dohromady a udržet.

Stovky českých žen a mužů absolvují tantrické semináře. Přestože jóga a nejrůznější meditace jsou v západním světě poměrně rozšířené, tantru si lidé často pletou například s kámasútrou a vnímají ji jen pro její sexuální aspekt. Tvůrce nového dokumentárního filmu Tantra zajímalo, jestli takové zjednodušení odpovídá realitě a zda vůbec existuje možnost, jak využít starobylou nauku pro zlepšení života, partnerských vztahů a rodinných vazeb v současné době. Dokument Tantra scenáristy a režiséra Benjamina Tučka nahlíží do světa tantrických seminářů vedených zkušenými lektory Johnem Hawkenem a Alanem Lowenem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (46)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

"Svobodný sex ve školách! Sex o přestávkách!" a toho člověka, co řekl, že "Láska existuje jen v totální svobodě", bych moc rád slyšel definovat to abstraktní slovo na L:). Aby byl svět šťastný, musíme nemít předsudky, nestydět se a spát s každým (nejlépe skupinově se stejně naladěnými!) Konečně už chápu pojem štěstí, když se nechám masírovat čtyřmi ženami, které si myslí, že štěstí, které mi dávají udělá šťastné i je... Nic proti dotyčným, ani jejich "víře" ani tantře, ale taková přehlídka jednoduchosti se příliš nevidí. Není nic lepšího, než dědula (guru) rozdávající moudra a plácající mladou zlobivou dívku po zadečku... ach. Dokonalé. Dokud lidi neporozumí sami sobě, nemůžou chtít být šťastní a to samo o sobě nikdy není univerzální. Není tu žádné udělej tohle, udělej tamto... PS: přes všechnu ironii v komentáři nic neodsuzuji, jen možná méně fanatických pohledů by prospělo. PPS: rozhodne se ten dokument, zda je důležitější fyzično, duševno nebo že to je fuk? Asi jak u koho:)ach ta univerzálnost! PPPS: poslední rýpnutí, ono je fakt jedno, kdo se člověka dotýká a jak?:) To by pak vrchol byl vždy stejně stejný... to je tak směšný...vždyť by ten život táááák snadný:) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

"This is my friends, an outrage".Tony Harrison.... Fakt škandál.. Totální banality o lidském vztahu k tělesnosti, zaobalené do hezkých a rádobymoudrých proklamací jednoho noname gurua, kterej je ve svém ezo-eklektismu tak nepřesvědčivej, že musel zakotvit v české kotlině aby našel aspoň pár hrozně-super milých lidiček, kteří jsou sice úplně vypatlaní ale zato připravení naprosto otevřeně sdílet energie, vibrace, duše a  prachy.. Tantra je to tady hodně á la trenčanský párek s fazulou, nebo Slunce, seno, erotika... Dve rudé stárs za to, že to je ve výsledku asi poměrně neškodný ezokšeft. Zoufalci zaplatí, za pseudo-teologického povzbuzování mistra se po sobě na naháča poválí, vypinkají si do kříže šášuly a šášulky a domů jdou odháčkovaní a o minimálně dva spirituální levely vejš.. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

No proč ne, je to taková forma psychoterapie. Ale nechápu proč vyrazili zrovna do Cronwalu, jedné z nejhnusnějších krajin v Evropě. Vyrubané lesy, věčný vítr a déšť. Byl jsem na přednášce jednoho českého psychologa a psychoterapeuta a ten dělil lidi na pět druhů podle stupně intimity, který vyžadují. První stupeň jsou ti, kteří si o partnerovi myslí, že je ten pravý, pravá a nikdo jiný je nezajímá. Druhý je sériová monogamie - partner se jim intimně omrzí časem a najdou si jiného. Třetí typ má svého partnera za intimní jedničku duševní, ale provádí nevěru za učelem fyzična a žárlí, když jeho partner udělá to samé, protože ho má v intimitě na prvním místě. Čtvrtí jsou ti, kteří mají intimintu rozdělenou mezi celou svou komunitu což tipuji jsou účastníci kurzu v dokumentu a pátí jsou sexuální pracovníci - pracovnice, kteří mají intimitu a sexualitu úplně oddělenou. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Keď čítam tieto komentáre, plné posmechu (ono je fakt, že ten dokument je technicky druhotriedny a plytký, ale aj tak si myslím, že je dobré, že vznikol, usudzujúc podľa inntenzity tunajších reakcii), zisťujem, že hoci sa posledných 5 generácii snažilo vymedziť voči konzervativizmu a prekročiť tabu, bez výčitiek svedomia, nedopadlo to dobre. Prišli vojny a iné veci, ktoré oprávnene prebudili tie výčitky a stali sa argumentom pre konzervatývnych kresťanov, za návrat "starých čias". Tento dokument je dôkazom, že aj pred ďalšími generáciami, stojí úloha prekračovať hranice a kultúrne tabu. Snáď sa nám to raz konečne podarí bez zlých následkov. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Jakože neni to špatnej dokument, ale tak nějak mu zoufale chybí gradace a náboj. Pořád to plyne, plyne a plyne a člověk čeká, co z toho vlastně vyleze a ono nakonec nic. Některý povídání je zajímavý, nejlepší jsou samozřejmě záběry z "terapií". Ty lidi tam vypadaj hodně zajímavě a chtě nechtě se zamýšlíte, jestli byste něco takovýho zvládli. To je ale všecko. Prostě tu chybí styčný bod, vysvětlení a stručný rozdělení tantry, člověk mnohdy neví, o čem je vlastně řeč. Babčáková a její průpovídky tu nemají valný význam a působí jako vata. Tomu dokumentu prostě chybí něco, co by ho učinilo zapamatovatelným. Je to zručně natočený, má to dobrou kameru, ale trochu to pokulhává ve scénáři. Pro mě zajímavý zážitek a čistý průměr. 50% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama