Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2002 a Ostoja je právě propuštěn z vězení. Vrací se domů na sídliště do Nového Bělehradu. Jeho sousedé ho nevítají příliš nadšeně – od počátku mezi nimi a Ostojou panuje nepřehlédnutelné napětí. Největší zášť k němu chová Dragan – soused z podkrovního bytu. Jugoslávie v té chvíli žije čtvrtfinálovým zápasem mistrovství světa v basketbalu se Spojenými státy. Ostojovi nefunguje televize. Marně hledá souseda, u kterého by se na zápas podíval. Nakonec si přisedne právě k Draganovi, který zápas sleduje venku na přenosné televizi. Děj se vrací sedm let do minulosti, abychom zjistili, co se mezi těmito muži stalo. (dzira)

(více)

Recenze (2)

dzira 

všechny recenze uživatele

Sympatický malý film plný bizarních postaviček - obyvatel jednoho paneláku v Novém Bělehradě. Příběh se částečně odehrává v roce 2002 v době MS v basketbalu mužů, které Jugoslávie nakonec vyhrála. Důležitý je zde především čtvrtfinálový zápas se Spojenými státy - ten musel tehdy mít pro mnoho Srbů podobný náboj, jako naše hokejové finále se Sovětským svazem v roce 1972. ()

kollis 

všechny recenze uživatele

Tato jugoslávská dramata z válečné a poválečné doby jsou jako přes kopírák. Na scénu kolem hlavních hrdinů naskáčou bizarní postavy (magoři), chvilku se kolem sebe točí, a když už se neví coby, utne se to nějakou tragedií, samozřejmě na balkánský způsob - tedy nesmí chybět buďto vražda, nechtěná vražda, sebevražda nebo lynčování. Fakt už to začíná být otravné. ()

Reklama

Reklama