Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Roman Polanski odjíždí z Ameriky do Evropy dokončit svůj film. Jeho těhotná manželka, úspěšná herečka Sharon Tate zůstává sama ve společném domě na Cielo Drive v Beverly Hills. Jeden ze srpnových večerů tráví ve společnosti přátel. Večírek kolem půlnoci přeruší násilné vniknutí členů sekty psychopata a satanisty Charlese Mansona, kteří brutálním způsobem vyvraždí a zmasakrují všechny zúčastněné. Roman Polanski žije od vraždy své manželky a nenarozeného dítěte ve Francii. Do Spojených Států se vrátil až v roce 2003, kdy získal Oscara za film Pianista. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro jedny prachobyčejný fanatik a sériový vrah, pro ty druhé spasitel a vůdce, který jim otevřel oči a naučil je vážit si sebe samých. Přesně takhle by se dal charakterizovat Charles Manson, muž který se nesmazatelně zapsal do americké historie a který dodnes budí ve spoustě lidí hrůzu a odpor, ale u některých i obrovský obdiv. Tento film je jakýmsi dokumentem, který staví na výpovědích několika členů Mansonovy rodiny, lidí kteří byli pro něj ochotni udělat opravdu cokoliv, dokonce i zabít nevinné lidi. Přestože se ve světě moc velké obliby netěší, pro mne osobně patří mezi to nejlepší co bylo o Mansonovi kdy natočeno ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Masový vrah Charles Manson inspiroval mnohé filmaře, vyžívající se v brutalitách. Pod záminkou rekonstrukce jeho akce, kdy se svou satanistickou sektou řádil na party v domě režiséra Polanského a brutálně zabil jeho těhotnou ženu, tuším i nějaké dítě a další lidi, si tvůrci natočili tuto velice realistickou show jen pro silné žaludky, se spoustou krve a obscenit. Líbi-li se vám, když někdo vidličkou bez přestání nadšeně bodá do zadku mrtvoly, prosím. DVD: Pouhý trailer na tento a dva jiné filmy (s CZ titulky) a fotogalerie. Film 0/4, Bonusy 1/4, Zvuk 1/4, Obraz 1/4 ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si za mě nebere servítky a ukazuje poměrně krutou pravdu, kterou my - ti, kteří se toho neúčastnily, ani v tom nežily - nezažily. Ale potřebuji říct, že nějak takto jsem si představovala, že to probíhalo, takhle se chovaly...Za mě si film nebere vůbec servítky, nemá zábrany a to až do poslední minuty...Chvilkama mě až povídání postav, které znázorňovaly skutečné účastníky dovedly k tomu - ano, pykej do konce života za to, co jsi udělala...protože takové zvěrstvo, co jste udělaly je za mě neomluvitelné. Film je hodně surový, syrový a často jsem odkláněla pohled..Za mě skvěle zpracované. A konečně se tam nejednalo jen o jedinou těhotnou, kterou snad všichni z toho období znají... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Najprv základné fakty: Manson sa stal "slávnym" cez svoju sektu zvanú RODINA. Jej členovia v roku 1969 vo vile ROMANa POLANSKIho napadli a zmasakrovali jeho tehotnú manželku SHARON TATEovú a zopár ich priateľov, ktorí sa tu veselili na akejsi party. Duchovným iniciátorom tohto brutálneho činu bol práve Manson, ktorý osobne sa žiadnej vraždy vlastne nedopustil. Práve o to je táto psychopatická osobnosť desivejšia a práve preto už roky priťahuje pozornosť najrôznejších pomätencov a zvrhlíkov. Okrem POLANSKIho sa akoby zázrakom pred krvipreliatím zachránil napríklad aj STEVE McQUEEN. K filmu: nezávislý režisér Van Bebber poňal film ako pseudodokument o genéze novodobého Rasputina, ktorého "náboženstvo" akási z postáv lakonicky zhrnie do nasledovnej sentencie: "Je to všechno vo šukání." That´s all. (4.7.2005) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Brutální a nechutné. To je první, co mě napadlo, jakmile jsem chvíli tento film sledovala. Musím souhlasit s uživatelem Sekel, že, i když musíte odvracet zrak, nebo přepnete na jinou TV stanici, přesto se musíte za chvíli znovu podívat, jak film pokročil. Nejděsivější na tom je, že zřejmě takhle se to nějak stalo. Lidé umí být pěkně šílení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Snímek se na filmovém festivalu Fant-Asia umístil na třetím místě v kategorii nejlepší zahraniční film. (Terva)
  • Režisér, producent, herec a scenárista Jim Van Bebber snímek natáčel za vlastní peníze převážně o víkendech a svátcích už od roku 1998. (Terva)

Reklama

Reklama