Reklama

Reklama

Konga

Trailer

Renomovaný botanik Charles Decker na svém šimpanzovi otestuje sérum z masožravé rostliny, které lidoopa promění ve vraždící stroj. Nikdo v Londýně není v bezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Israha 

všechny recenze uživatele

Rádoby variace na King Konga, která až na posledních cca deset minut ani není kaiju filmem, ale "frankensteinovským" horrorem o šíleném vědci, a která téměř na žádné úrovni nefunguje. Trikově slabé, atmosféra neexistuje a suitmation opice, která by v podobě obra, demolujícího město, fungovala v dobovém kontextu úžasně, působí coby netvor lidských rozměrů nechtěně směšně. Vlastně jediné, kvůli čemu tuhle slabotu vůbec lze dokoukat, je sice karikaturní, ale krásně prožitý herecký výkon Michaela Gougha, kterého ta role pošahaného botanika evidentně docela bavila. Ale i zde chvála končí pouze na samotné snaze herce, protože postava doktora Deckera je programním zlounem bez hloubky, ve stylu starých brakových sešitovek a komiksů. Pokud chcete nějaký poctivý britský kaiju eiga, sáhněte po konkurenčním Gorgovi, ten za to stojí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neoznačoval by som to veľmi za vykrádačku KING KONGa. Podobné elementy ako v slávnom origináli sa objavujú asi tak zhruba 15 minút pred koncom a predošlý dej je len nudnou konverzačkou s pár akože napínavými scénami. Film plný nelogickostí a chýb ( ako je možne, že sa zo šimpanza stane počas rastu gorila ) a to ešte nehovorím o debilnostiach, ktoré vychádzajú hercom z úst. A v tomto prípade nepomáha ani nostalgia. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pořádně slizský padouch (za to zůstává bod), bohužel přetažený do nevěrohodné karikatury. Jinak zde nic moc úžasného nevidět. Body dolů jdou za... to, že Konga je nejprve šimpanz, pak dostane zvětšovací sérum, a stane se gorilou, a po zániku se smrskne na šimpanze. Druhé souvisí trochu s tou nevěrohodnou karikaturou... vše je takové nucené, bez špetky elegance, grácie, přirozenosti.. P.S. boyfriend studentky si tak strašně šlapal na jazyk, že to snad musel být úmysl - který jsem ovšem nepochopil. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: OD DOB KING KONGA FILMOVÉ PLÁTNO NEEXPLODOVALO S TAKOVOU SILNOU ZUŘIVOSTÍ A PODÍVANOU!!!___Ubohost. V 50. A 60. letech vzniklo několik filmových variací na King Konga, ať v Hollywoodu, v japonské společnosti TOHO, či konkrétně zde, na evropské půdě. Pokuď byste podle plakátových reklamních výkřiků čekali očipřecházející podívanou, byli byste děsivě zklamáni. V hlavní roli je profesor, který si ve své laboratoři chová šimpanze a pomocí speciálních injekčních roztoků z exotických masožravých rostlin ho postupně zvětšuje a obdarovává bezbřehou poslušností a agresivitou. 90% procent stopáže se odehrává na třech laciných lokacích – bytě profesora, jeho laboratoře a skleníku s masožravkami, napětí tu skrze přerývané dialogy není vytvářeno vůbec žádné a ty tři mordy, provedené Kongem ještě ve velikosti člověka (na rozkaz profesora), to už nezachrání. Celkově vzato, ústřední postavy, kterou jest tedy Konga, si divák „užije“ v celkové stopáži všehovšudy cca 10 minut času. Aby se snad aspoň trochu zdramatizovala fádní dějová linie, přimíchali scenáristi ještě milostný trojúhelník (profesor – studentka – její přítel) a když to 15 minut před koncem uprchlý, tentokrát již obří Konga „rozbalí“, nečekají diváka žádné trikové orgie. Prostě Konga jenom pomocí zadní projekce popochází mezi baráky, vždy se na chvíli zastaví, čumí a zase popojde. Žádná interakce s vyděšenými občany, žádné demolování domů, vůbec nic. Takhle asi vypadá zbytečná variace, nebo zbytečný remake. A přitom to má tak krásný plakát... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Je asi tisíc a jeden důvod, proč tenhle film zavrhnout. Vyjmenovávat všechno nemá smysl, tak jen ty nejbolestivější prvky - laciné efekty (nelze ani nazvat triky), kulhající scénář se všemi uspěchanými „proměnami“ malé opičky ve velké monstrum, střelba bazukami na Big Ben, hrozivě nezvládnuté (komicky vypadající) scény (herecky nezvládnuté) např. s profesorovou vášní k mladé studentce a další. Abych však byl spravedlivý dosti, bez toho úděsného konce a s přihlédnutím k výše vytčenému se jedná o průměrně natočené sci-fi, jehož profláknutý námět sráží poměrně slušně zvládnutý spád filmu. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama