Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 3000 se skupina tzv. jeskynních lidí radí o tom, zda se mají pokusit přesídlit někam jinam za potravou. Starší mají strach, že by se to nelíbilo Démonům, ale na druhou stranu je nutné Démony vyhnat, aby se vrátili Bozi a opět chránili člověka (kvůli lidské sobeckosti a krutosti před nějakou dobou Bozi dovolili Démonům sestoupit na Zemi). Mladý Johny na Démony nevěří a vydá se prozkoumat možnosti. Zanedlouho se setká se dvěma lovci, kteří nejsou právě přátelsky naladěni, avšak náhle se společně ocitnou v situaci, kdy musí táhnout za jeden provaz. Jakási podivná klec je někam unáší – později se zjistí, že do tzv. centra lidské výroby. Ocitnou se mezi jakýmisi podivnými bytostmi, které si říkají Salk a mají v rukou nadvládu na planetě. Lidé jsou pro ně jen „lidská zvířata“, podřadné bytosti, které nejsou schopny se naučit ničemu složitějšímu. Když se ale při sesuvu půdy v horách objeví zlatá žíla, šéf bezpečnosti Terl a jeho asistent se rozhodnou, že se pokusí vyškolit lidská zvířata, aby pro ně těžili toto zlato z hory plné uranu, kde hrozí udušení. Zápletka akčního sci-fi filmu pak spočívá v tom, že se dělníci pod vedením Johnyho odhodlají ke vzpouře proti obludám – Salkům – a speciálně proti největšímu ze zloduchů, Terlovi, který se chce na úkor jejich úmorné práce obohatit. Na vítězném konci vzpoury stojí osvobození lidské rasy a otvírá se nová budoucnost pro jejich děti. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Scientologický věrozvěst Travolta rozbil prasátko, navlékl na sebe kostým, se kterým by byl prvotřídní pouťovou atrakcí a pomohl tak stvořit poctu svému myšlenkovému guruovi, potažmo zakladateli scientologické církve, L.R.Hubbardovi. Ovšem v tomto případě platí, více než jinde, že z extrémně mizerné knihy dobrý film neuděláte. Obzvlášť, když za kamerou stojí člověk, jehož tvůrčí impotence je obdivuhodná a který se zmůže pouze na kradení (či mám tomu říkat citace?) scén ze slavných sci-fi děl (např.zpomalený průlet skleněnými tabulemi po zásahu kulkou je až do očí bijící agonie replikantky Zhory ze Scottova Blade Runnera). Škoda jen, že samotná scientologická církev nebyla stejně "úspěšná", jako tato Travoltova řitní speleologie, bylo by o jedny vlivné fanatiky méně. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Uff. Tak tuhle tu lahůdku jsem odkládal hodně dlouho ale už i na ni došlo. A musím říct, že tohle je ale opravdu prvotřídní záležitost. Ten kdo do tohohle narval téměř osmedesát mega musel být buď dobrý blázen nebo hodně naivní. Materiál pro poměrně zajímavé sci fi by tu byl, nicméně to by režii nesměl obstarávat absolutní břídil s fetišem pro naprosto šílené prolínačky. Logika šla oknem, herecké výkony a dialogy jsou tak suprově debilní až z toho jde mráz po zádech a výprava by neprošla ani snad o deset let dříve. Ani ne po čtvrt hodině jsem opravdu netušil, jestli si ze mě někdo dělá srandu nebo co tohle vlastně je. Bohužel to nepatří do kategorie tak blbých filmů, že se jim budete smát. Tohle je prostě jen šíleně natočený, hloupý a do značné míry uplně zbytečný film. ()

Reklama

Wewik 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, co se lidem na tomhle filmu nelíbilo? Spíš někdo vyslal do světa špatnou recenzi a každý se toho chytil. Zezačátku jsem si myslel, že je to film spíše z 80. - 90. let, fajn, koukat se na tento film v roce vzniku 2000 (což už je 14 let zpátky) tak bych si asi pomyslel, že je to kravina. Ale v dnešní době, když každý pátý režisér žijící na tomto světě točí film “z minulosti“… Doporučuji se na tento film podívat znova, a myslím, že by se našlo dost lidí, kteří by své hodnocení změnili… ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem se úspěšně vyhýbal téměř devět let. Jednou to přijít muselo a musím říct, že přes všechny proklamace si "Bojiště Země" Odpadní hodnocení prostě nezaslouží. Ano, je to velmi pokleslé, laciné, nepravděpodobné a místy zcela pitomé sci-fi. Jedna průměrná epizoda Star Treku vydá na neskonale kvalitnější zábavu... Ale přesto nemůžu říct, že by mi tenhle film přišel jako absolutně duchaprostá slátanina. Dá se tam narazit na náznak děje a dokonce to má i nějakou základní myšlenku. Nakonec mi z toho vychází luxusní jedna hvězdička. Pořád lepší než koukat na jednání z parlamentu. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Scottova imaginace, Cameronova industriální výprava a Bessonova bizarnost se potkali v kyselinovém mixu, který leptá nejenom formální klasiky, nýbrž i dobrý divácký vkus ubohým scénářem bez řádnější logiky a smysluplnějšího opodstatnění. Nebrat se to celé smrtelně vážně, člověk by řekl, jací jsou ti scientologové pohodáři, když vyhodí do luftu pro dobrou zábavu přes $70 mil., ale takhle jim to docela přeju. :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • Film získal anticenu Zlatá malina v 7 kategoriích a vyrovnal tak rekord v počtu získaných ocenění filmu Showgirls z roku 1995. (Stegr)
  • Podľa Martyho Rathbuna, bývalého čelného predstaviteľa scientologickej cirkvi sa jej vodca David Miscavige aktívne podieľal na tvorbe filmu. Po jeho neúspechu poprel akúkoľvek spojitosť s cirkvou a filmom. (Sunwheel)
  • Investor filmu, společnost Intertainment, podala žalobu na studio Franchise Pictures za podvod. Studio Franchise Pictures totiž trvdilo, že rozpočet filmu byl 75 milionů amerických dolarů, namísto skutečných 44 milionů. Studio spor prohrálo a bylo nuceno Intertainment vyplatit 121,7 milionů dolarů za způsobenou škodu, což studio dohnalo k bankrotu. (HellFire)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama