Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspirován skutečným příběhem, snímek vypráví příběh Toda Lubitche, který se narodil s poruchou imutního systému. Právě kvůli této nemoci je chlapec nucen strávit svůj život v naprosto sterilním prostředí. Jeho pokoj je hermeticky uzavřen, aby se zabránilo vniku virů a bakterií, jeho jídlo speciálně upraveno a kontakt s ostatními lidmi udržuje pouze přes speciální oblek a rukavice. (Larrysbride)

(více)

Recenze (4)

lysohlava 

všechny recenze uživatele

Výborné drama s občasnými komediálními prvky obsahuje spoustu neotřelých nápadů. S technickými a vědeckými poznatky bych si hlavu nelámala, jde o film a ne o vědeckou studii. Film je strašně milý, ikdyž má vážný a poměrně drsný příběh. Vypráví o chlapci bez imunitního systému a jeho nemožnosti kontaktovat okolní svět jinak, než v plastové "boudě" či později ve "skafandru".John Travolta i Glynnis O´Connor hrají slušně. Je to prostě moc pěkné a originální. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už poměrně neaktuální, zejména s mnoha logickými i technickými trhlinami (třeba jak naběhnul do svého kutlochu v tom skafandru, to na něm nebyly bacily?) Ale tak či onak - když si člověk dělá co chce a neposlouchá rady lékařů, nakonec to stejně dopadne dobře. Hodina a půl uběhla rychle především díky pomocníku Miku J. Nelsonovi z RiffTrax. Na jednu stranu se divím, že herecká kariéra Johna Travolty po tomhle filmu ještě pokračovala a že nebylo posléze víc rolí pro Glynnis O''Connor, na tu se mi dobře dívalo. Pohodovější už byl snad jen tematický podobný díl Seinfelda ze 4. řady . A pokud vám ani toto nestačí, o 2 roky později natočil Kleiser s Travoltou Pomádu. ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován skutečným příběhem Davida Phillipa Vettera (1971 - 1984), který trpěl vzácnou genetickou chorobou známou jako těžká kombinovaná imunodeficience.Každá bakterie nebo virus ho mohl zabít. Aby se nenakazil musel žít ve speciální izolační bublině, do které proudil jen dobře filtrovaný vzduch. (Ruuzha)

Reklama

Reklama