Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako většina velkých měst i je i Miami zamořeno drogami. Bojují proti nim nejen speciální policejní týmy, ale také obyčejní lidé a jedním z nich je i Scott Barnes, který kdysi způsobil autonehodu při níž zahynul jeho malý syn. Propadl alkoholu a depresím, když ho však opustila manželka, rozhodl se změnit svůj život a začal pracovat jako sociální pracovník, který se stará o mládež bez domova a děti závislé na drogách. Stará se o ně opravdu obětavě, zejména pak o třináctiletého chlapce Tommyho Burka, možná proto, že mu připomíná syna, za jehož smrt se cítí zodpovědný. Tommy je nejen citlivý a inteligentní chlapec, ale bohužel také syn alkoholičky, která není schopna se o něj a jeho malou sestru postarat. Oba přežívají jen díky pomoci jiných, jenže unavený každodenním bojem o přežití a almužnu postačující pouze k holému přežívání, se nakonec zapletl s drogovým gangem, vedeným bezohledným jednadvacetiletým multimilionářem Carloesm, který ke zpracování a distribuci kokainu využívá děti závislé na drogách. Když je Tommy uvězněn v Carlosově kokainové „továrně“, kde musí den co den balit dávky drog, rozhodne se Scott chlapce na vlastní pěst zachránit. Začne pátrat a když zjistí, že bezohledný Carlos nechá zabít každého, kdo se stane nepohodlným nebo problémovým, uvědomí si, že jediný způsob jak Tommyho zachránit je infiltrovat gang. Začne se vydávat za drogového dealera a jak se dostane blíž, zjistí, že Tommy není jedinou obětí. Že gang nutí otrocky pracovat stovky dětí a že pokud je chce zachránit, musí se stát zázrak. Scott je však odhodlán se o zázrak pokusit. Ví, že je pro děti jedinou nadějí, netuší však, zda dokáže gang zničit dřív než ona zničí jeho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi nedocenený televízny snímok o problémoch mladých ľudí v nebezpečnej štvrti veľkomesta krásnej a teplej Miami. Táto snímka vám ponúkne sociálnu drámu o reálnych pomeroch v okrajových mestských štvrtiach Miami a následne akčnú krimi drámu plnú prestrieliek a naháňačiek. Bohužiaľ obmedzený rozpočet je na výslednom efekte poznať. Naopak slušne spracovaný príbeh a kvalitné herecké výkony ho povyšujú nad priemer. Hlavným plusom snímky je samozrejme John Travolta, ktorému takto napísaná postava výborne sadla. V tejto snímke výrazne prekvapí v úlohe akčného hrdinu. Svelo mu sekunduje výborný Ramón Franco postavou úzkoprsého policajného detektíva v utajení. Film možno v konečnom dôsledku po pár dňoch z hlavy vyprchá, no ako rarita vo filmografii Johna Travoltu bude určite u fajnšmekrov dlhodobo uchovávaný. Rozhodne sa jedná o veľmi kvalitnú krimi drámu a o jednu z výborných snímok Johna Travoltu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny to bola taká tuctová dráma v ktorej dobrosrdečný sociálny pracovník prenikne do hlbín drogových dílerov pri snahe nájsť chlapca, ktorého berie ako svojho syna. Páčilo sa mi, že aj keď hrá Travolta obyčajného chlapíka, tak to nebol žiadny neschopný chudáčik. V poslednej tretine ale poriadne prituhne. Polícia na prípad viacmenej dlabe, takže Travolta zoberie spravodlivosť do vlastných rúk a dočkáme sa niekoľkých skvelých akčných scén s občasným pôsobivým kaskadérskym kúskom ako je preskok cez most, Chanovské šmýkanie sa po šikmej stene budovy a vo finále aj trochu strieľania. V jednej scéne Travolta v obleku vyzerá jak v Pulp Fiction. Takže vďaka skvelej poslednej tretine to stojí za to aspoň raz vidieť. 6/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A proč děti ??" - "Protože ty nemůžou zavřít !! Pasťáky praskaj ve švech, a tak jsou za chvíli stejně zpátky na ulici.." ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama