Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pašování drog. Vydírání. Lichva. Vítejte v Hollywoodu! Vymahače dluhů Chiliho Palmera (John Travolta) už jeho kšefty přestávají bavit. A tak když přijíždí do Los Angeles, aby dostal peníze ze zkrachovalého filmaře Harryho Zimma (Gene Hackman), sype ze sebe Chili tak drsné historky, až z toho má Harry filmový svénář. V několika okamžicích se Chili ocitá ve víru Hollywoodu: vede řeči s filmovou hvězdou Martinem Weirem (Danny DeVito), začíná si s kálovnou béčkových filmů Karen Flores (Rene Russo) a večeři v těch nejmódnějších restauracích. Novému úspěšnému producentu by vlastně všechno mělo jít jako po drátkách, kdyby ho konečně nechali na pokoji pašeráci drog a rozzlobení gangsteři! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Docela povedená vtipná gangsterka,která 100% stojí za shlédnutí,ale zapomenete na ní hned po závěrečných titulcích.Skvělé obsazení je velké plus filmu,Travolta se do těchto typu rolí hodí naprosto perfektně.Snad jen souhlasím s až přílišnou dějovou přeplácaností,film ale naštěstí běží na plné obrátky a nikde se moc nezastaví,což je možná na jednu stranu chyba,na druhou se zas nemáte čas nudit.Dávám 3 1/2 *. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

VELKY PRUSVIH! Ako hodnotenie filmu by som to nedaval, aj ked mnohi recenzenti na CSFD ano :) Chcem len odkazat na podobnu komedialnu grotesku, až na tu, že v tejto bol klasicky humor nahradený čiernym a ironickým pohladom na svet showbiznisu a podsvetia. Tato čierna gangsterka v štýle ZBAL PRACHY A VYPADNI uz nebola az taka originalna, no ja som sa vynikajuco bavil nad charaktermi postav v podani TRAVOLTU, DeVITA ci FARINU a dokazal som to zhliadnut uz druhykrat, co pokladam za velky klad rovnako ako vtipny nadhlad ktory tomuto filmu rozhodne nechyba, btw: rovnako podhodnoteny film je aj "2 DAYS IN THE WALLEY" /u nas v distribucii s idiotskym nazvom Drsny a drsnejsi/ ()

Reklama

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Todle mě strašně bavilo. Trochá klišé v příběhu co vůbec není klišé a má to spád jak sviňa. Klasické situace s nečekanými rozuzleními, to mě ve světě nudejch hollywůdskech předvidatelnejch scénářů vždy osvězí. A ten kdo si do toho chce cpát toho svýho Tarantina, ten může jít do zadele, protože todle není žádnej křupanskej tarantinovskej biják. Todle je pěkně svižná chytrá vymazlená fajnovka, která nemá potřebu se matlat krví, násilím a nadávkama. Jednohubka, kterou si dám rád kdykoliv znova. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia režiséra Barryho Sonnenfelda. Viac než kriminálnu zápletku autorov filmu zaujíma hryzavo ironický pohľad na americký zábavný priemysel. John Travolta v osemdesiatych rokoch takmer zabudnutý herec, sa vrátil na výslnie slávy rolou mafiánskeho zabijaka Vincenta Vegy z Tarantinovho filmu Pulp Fiction - historky z podsvetia a potom potvrdil svoju hviezdnu pozíciu, ale našiel tiež novú hereckú polohu. Práve tu využil aj vo filme Chyťte ho! Hryzavo ironický humorný pohľad do hollywoodskeho zákulisia je obsiahnutý v samotnej premise príbehu: sebavedomý gangster nachádza ideálnu sebarealizáciu medzi filmovými producentmi a hereckej superstar môže dať odbornú lekciu, ako hrať profesionálneho úžerníka. Sonnenfeld zachoval sarkastický štýl; predmetom ironického zosmiešnenia je tu jednak sám Hollywood, jednak gangsterskí protagonisti, ktorí však majú predobraz v postavách hollywoodskych filmov. John Travolta rozvíjal svoju novo nájdenú image ostrého chlapíka. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Trochu více upovídané a překombinované, postupně se film ovšem dostává do záběhu. Tedy zpočátku pouze všelijak pospojované jednotlivé scény a gagy postupně přerůstají v přijatelně smysluplný příběh. Stylizace do kultu obdivování hollywoodské produkce pro mě teda nevyzněla nejšťastněji - spíše trochu uměle. Nicměně se u o rok mladšího bratříčka Pulp Fiction podle mě aspoň trošičku přece jenom pobavíte... několik dějových zvratů v závěru osvěží ;-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film ve kterém si zahrál Vito Scotti. (Pumiiix)
  • Představitelka Karen Rene Russo je velmi alergická na sezam, což jí nejednou zkomplikovalo i pracovní život. Když se ucházela o roli v tomto filmu, situace se víceméně opakovala, a to v poměrně nevhodnou dobu: "Sešla jsem se s Dannym DeVitem a Barrym Sonnenfeldem. Bylo to v hotelu Peninsula. Objedala jsem si tuňáka a říkám číšníkovi: 'Dohlédněte na to, aby tam nebyl žádný sezam.' Řekla jsem mu to třikrát. Byli jsme právě uprosted povídání, když jsem si všimla, že něco nesedí. Řekla jsem: 'Víte co? Měli bychom si trošku pospíšit..." Ano, potřebovala lékařskou pomoc. "Zašli jsme nahoru do Barryho pokoje. Zatímco jsme čekali na doktora, pocítil hypochondr Barry náhle náhle podivné svědění a Danny DeVito se taky začal ošívat. Doktor, a byl to nejdivnější doktor na světě, mi kladl dotazy jako 'jak jste stará?' Moc se mi do toho nechtělo, koneckonců jsem se právě ucházela opráci, ale musela jsem říct: 'je mi čtyřicet.' Pak se zeptal: 'Kdy jste měla poslední menstruaci?' a 'brala jste někdy drogy?' Danny nakonec řekl: 'Hej, Barry, tohle všechno jsme přece chtěli vědět, ale neodvážili jsme se zeptat.' To byl můj pracovní pohovor." (NIRO)

Reklama

Reklama