Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třiatřicetiletá účetní Molly otěhotní, ale její ženatý milenec Albert neustále odkládá rozvod. Navíc ho Molly po devíti měsících těhotenství přistihne s novou milenkou, a tak scéna, kterou ztropí, skončí porodními bolestmi. Ve spěchu nasedne do taxíku starostlivého Jamese, který je v porodnici považován za otce, a proto musí asistovat u porodu. Zatímco Mikey objevuje svět a Molly prožívá krizi, James je u nich stále častějším hostem. Molly zjistí, že zneužil její adresu, aby dostal senilního dědu do domova důchodců, ale pak se s ním dohodne, že jí za to bude hlídat Mikeyho. Přestože je jim oběma s veselým a přátelským taxikářem dobře, začne se Molly poohlížet po vhodném otci. V úvahu by přicházel dokonce i Albert, ale když se přijde podívat na Mikeyho, James ho vyhodí. Molly se s ním kvůli tomu pohádá a on rozzlobeně odejde. Žena však velmi brzy pochopí, že Albert rozhodně není tím pravým kandidátem. A když ji zanedlouho zavolají do domova důchodců, kde mají potíže s dědou, vydá se tam, aby situaci vyřešila. Díky tomu se však neplánovaně setká s Jamesem a uvědomí si, že není třeba hledat to, co má celou dobu vedle sebe. (TV Nova)

(více)

Recenze (266)

Z0MBi 

všechny recenze uživatele

Ve své době pecka. Miloval jsem tento film. Zesměšnil mi ho až učitel biologie na střední škole, když nám (17letým pubescentům) pusti scénu oplodnění a celou dobu nás s kamennou tváří upozorňoval, že: "Ve skutečnosti ty spermie nemluví." Od té doby mi nezbývá než se smát jen když uslyším název tohoto filmu. Přesto 75%. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Taková ta lepší blbost alá rodinný film. Dá se fakticky říct, že je to ještě to koukatelné a v tomto případě i docela originální. Řekl bych, že se budou opravdu bavit i dospělí i děti pač každý si tu nejde tu svojí. Zcela výjimečně dám čtyři hvězdy protože když jsem byl malý tak tenhle film fakt frčel a byl cool… ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení, vždyť to byl bezva nápad nadabovat děti. Solidní rodinná komedie. Akorát Kirstie Alley mi lezla na nervy, ale není člověk ten, aby se líbil všem, že. Travolta byl náhodou perfektní a v domácí taneční scénce pěkně zparodoval sám sebe. Olympii Dukakis mám moc ráda, asi jsem to zdědila po své dceři:-) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem si tuhle záležitost pravidelně dávkoval v útlém dětství, pak dlouho nic a teď, když máme doma podobného prcka, dáváme si to znova. A pozor, je to vtipné i po letech! Nedávno jsme kupříkladu koukali na, v dětství bezmála kultovní, Číslo pět žije a to vám byl teď sranec jako máloco. Člověk se pak skoro bojí vracet ke starším flákům, jenž provázely jeho první krůčky filmovým světem. V případě Kdopak to mluví se však předchozí zklamání nedostavuje, ba co víc, v původním znění dostává tahle komedie zcela nový rozměr. Myšlenky toho malého rozkošného chlapíka jménem Mikey totiž v originále dabuje John McLane. Ano, ten borec v bílém tílku co bez mrknutí oka likvidoval německé teroristy v Nakatomi Plaza (později se snažil prosadit také jako herec, v databázích jej najdete pod pseudonymem Bruce Willis). Vydařená chemie mezi upjatou Mollie (Kirstie Alley) a floutkovským Jamesem (John Travolta) vyvažuje sporadickou zápletku s povinným happyendem. Nejlepší jsou scény z porodnice (nahlas přemítající kojenci v postýlkách) nebo Molliina nevábná představa budoucnosti s vyžraným Travoltou a kopou hladových krků. Nadabovaní haranti jsou fajn a kouzlí stejné úsměvy jako v dobách, kdy jsem byl malý špunt. S nostalgickým nádechem za čtyři. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Rodinný film? No podle slovníku a sexuálních nejen náznaků bych řekl že ne. Tak komedie? Párkrát jsem se sice pousmál a i když to potenciál na dobrou komedii má, je ve spoustě případech nevyužitý. Možná drama? Ani to bych neřekl a to i zde bylo pár náznaků. Takže co je toto za žánr? Od pár žánrů něco. Příběh je taky docela zvláštní a vlastně se rozvíjí jen romantická linka. Že by to byl nejvíc romantický žánr? Možná, ale ne klasický. Každému to asi nesedne. Travolta a Alley jsou dobré obsazení. Moje celkové pocity stačí na maximálně tři hvězdy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • Scénaristka a režisérka Amy Heckerling se k napsání tohoto filmu inspirovala svým manželem Nealem Israelem, který se po narození jejich dítěte bavil tím, že změněným hláskem říkal, co by asi jejich dítě mohlo komentovat. (Karlos80)
  • James (John Travolta) se v jedné scéně zmíní o bydlení ve městě Engelwood. John Travolta se narodil v Engelwoodu v New Jersey. (rafix)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Sony chystá remake Kdopak to mluví

Sony chystá remake Kdopak to mluví

10.07.2019

Snímek Kdopak to mluví z roku 1989 se dočká remaku. Původní film režisérky Amy Heckerling (Noc v Roxbury) zplodil dvě pokračování a plno dalších snímků se hlavním háčkem inspirovalo. Snímek vyprávěl… (více)

Reklama

Reklama