Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Travolta v roli muže, který musí bojovat proti celému společenskému systému. Mohou ho zbít, vystěhovat z domu i s rodinou a připravit o práci. Zoufalství mu ale vtiskne do ruky zbraň... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +dle mého výborné charaktery, ze strany Harryho Belafonte velmi slušně zahrané -slabší zpracování, méně zásadní hudba/// Na malém prostoru =NEBRAT DOSLOVA= (rozuměj, film působí komorně) s dvěma herci slušně zahrané drama kritizující dnešní společnost. Na film jsem se díval v noci a je to jeden z mála filmů, který mě v takovou dobu neuspal. To jak to nakonec dopadne prozrazovat nebudu, ale určitě snímek stojí za vidění. Film je sice starší, ale téma stále aktuální./// Celkem 59%/// ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Travolta tu hrá podobného menej inteligentného smoliara ako Mad City, ktorému sa zhodou nešťastných náhod poserie už tak nie dvakrát dobrý život. Prvá polovica pôsobí ako typická dráma z negerského ghetta v ktorej sledujeme život usilovného černocha, ktorému zlí belosi neustále strpčujú život. Akurát tu sú prehodené role a za chudáka je beloch a černosi tu sú rasistickí policajti, bezcitní zbohatlíci, nespravodlivý šéf atď. Až to trochu na mňa pôsobilo jak paródia na protirasistické drámy. V druhej polovici zoberie Travolta spravodlivosť do vlastných rúk a jedným hlúpym rozhodnutím za druhým padá do ešte väčších problémov až k nevyhnutnému tragickému finále. Ale po dramatickej stránke to tentoraz príliš nefunguje. Prvá polovica prehodením úloh pôsobí divne a bláznivá druhá je príliš prehnaná, aby sa dala brať vážne. No a ani Travolta a ani ústredný čierny zloduch príliš dobré výkony, ktoré by podržali film, nepredvádzajú. Takže výsledkom je podpriemerný film. 4/10. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama