Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey opět útočí :). Tentokrát pobije dva místní drogové gangy. Ještě méně příběhu, a o to více monotónního střílení :(, než v předchozích dílech. Jdu se podívat na pětku, tohle je skoro nekonečný příběh :). Ať žije zdravá sebeobrana s granátometem v ruce :). Už mi chybí jen tank... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ve trojce Paul Kersey kosil zločince za potlesku přihlížejících čumilů, ve čtyřce už zase zabíjí skrytě a anonymně. Další pokračování vraždícího architekta je civilnější než předchozí díl, což je určitě škoda. Cesta msty New Yorkem byla zábavná a nepotřebovala k tomu ani emoce, ani žádnou hlubší zápletku. J. Lee Thompson se pokusil o obojí a dejme tomu že sem mu toho podařilo dosáhnout, bohužel zábavnost pokulhává. Bez napětí a atmosféry prvního a druhého dílu zůstala z filmu jenom tupá akce s nádechem sedmdesátkového thrilleru. Bronson je zase o pár let starší a i když mu charisma rozhodně nechybí, toho vigilanta mu věřím čím dál míň. Dědictví Michaela Winnera ale zůstalo zachováno. Kersey pořád ovládá těžké zbraně, má perfektní výcvik v přežití a zřejmě disponuje imunitou před policií. Škoda tohohle prapodivného kočkopsa. Celá série měla už dávno skončit a nebo pokračovat cestou pravověrného trashe. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už je to prostě slabé, a ta se tvůrci rozhodli, že z Paula Kerseyho udělají v podstatě klasického akčního hrdinu, drsňáka, který prochází městem a zabíjí. Už v něm není nic z toho, co ho dělalo zajímavým v prvních dvou filmech, už v sobě nemá skoro nic uvěřitelného, už není jen člověk z lidu. Už je prostě drsný zabiják. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší, než jeho předchůdce, což ovšem není příliš velké vyznamení. Bronson v tomhle díle působí paradoxně přesvědčivěji, než ve trojce. Přeci jenom pořádná zbraň v ruce mu sedne víc, než jeho směšně vypadající pokusy o full-contact boj. Vzhledem k jeho věku je to pochopitelné. Pokud máte rádi exploze, kterých si tu užijete vrchovatě a překousnete sračkoidní děj, dá se to vydržet. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne, charisma páně Bronsona na mě prostě nefunguje, stařík s žehlicím prknem místo páteře a výrazem mrože v říji. Oprostím-li se ale osobních antipatií, tak mi ve čtvrtém Přání smrti zůstane vcelku pohodové akční béčko s několika specialitami, z nichž nejvíc ční asi Kerseyho nezvratný osud, respektive osud jeho blízkých a pak povedená přestřelka na ropném poli, ta je díky skvělé kameře asi největší a zapamatovatelnou ozdobou filmu, nepočítám-li teda předtarantinovský osud negra, co plachtil čtyři patra.. Tři ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Paul Kersey (Bronson) jazdí na Oldsmobile Toronado z roku 1986. (m.a.t.o.)
  • V snahe čo najviac ušetriť, scéna, kde Kersey (Bronson) ide do kina, aby sa stretol s Nathanom (John P. Ryan), bola v skutočnosti natočená v kine, ktoré patrilo produkčnej spoločnosti The Cannon Group. (m.a.t.o.)
  • V dôsledku obrovského kasového prepadáku filmu Piráti (1986), taktiež z produkcie spoločnosti Cannon, museli byť rozpočty všetkých pripravovaných filmov, medzi nimi i tohto, okresané na maximálne 5 miliónov dolárov na film. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama