Reklama

Reklama

Čas beží a zdá sa, že život losangeleského architekta Paula Kerseyho (Charles Bronson), ktorý sa po smrti manželky a dcéry stal neľútostným pomstiteľom a prenasledovateľom zločinu, by sa konečne mohol usadiť a dostať do normálnych koľají. V práci sa mu darí rovnako dobre ako vo vzťahu, ktorý nadviazal s energickou reportérkou Karen Sheldonovou (Kay Lenz). Jej dcéru Ericu (Dana Barron) si Paul obľúbill, akoby bola jeho vlastnou dcérou. Lenže osud zrejme nehodlá Paulovi dopriať šťastie a pokoj. Jednej osudnej noci sa Erica vyberie so svojím priateľom Randym (Jesse Dabson) do zábavného parku, aby čoskoro na to zomrela na následky predávkovania kokaínom. Hoci má Kersey plné zuby násilia a túži po pokojnom živote, chopí sa znovu zbrane a bez zľutovania zlikviduje JoJa, priekupníka, ktorý dal Erike drogy. To je však iba začiatok. S Paulom sa totiž spojí tajomný milionár Nathan White (John P. Ryan), ktorý mu poskytne prostriedky a príležitosť zlikvidovať dva zločinecké gangy ovládajúce spoločne takmer deväťdesiat percent obchodu s drogami v Los Angeles. Paul striedavo zabíja dílerov pracujúcich pre oba gangy, a to tak dlho, kým vzájomné podozrievanie a paranoja nespôsobia, že dve konkurenčné bandy proti sebe a navzájom sa začnú ničiť... (TV Markíza)

(více)

Recenze (63)

Mol 

všechny recenze uživatele

WHO THE FUCK ARE YOU? DEATH!!! Charles Bronson je nejdrsnější flegmatik v celém Los Angeles, který je odsouzen být navěky sám, protože kohokoliv ve svém životě potká a má rád, musí zemřít. Paul Kersey je ztělesněním smrti a to doslova. Kdybych žil v dobách mstitele, tak bych rozhodně nepáchal žádnej zločin, protože bych si mohl být jistý, že si pro mě přijde. BANG! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ve trojce Paul Kersey kosil zločince za potlesku přihlížejících čumilů, ve čtyřce už zase zabíjí skrytě a anonymně. Další pokračování vraždícího architekta je civilnější než předchozí díl, což je určitě škoda. Cesta msty New Yorkem byla zábavná a nepotřebovala k tomu ani emoce, ani žádnou hlubší zápletku. J. Lee Thompson se pokusil o obojí a dejme tomu že sem mu toho podařilo dosáhnout, bohužel zábavnost pokulhává. Bez napětí a atmosféry prvního a druhého dílu zůstala z filmu jenom tupá akce s nádechem sedmdesátkového thrilleru. Bronson je zase o pár let starší a i když mu charisma rozhodně nechybí, toho vigilanta mu věřím čím dál míň. Dědictví Michaela Winnera ale zůstalo zachováno. Kersey pořád ovládá těžké zbraně, má perfektní výcvik v přežití a zřejmě disponuje imunitou před policií. Škoda tohohle prapodivného kočkopsa. Celá série měla už dávno skončit a nebo pokračovat cestou pravověrného trashe. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Architekt Paul Kersey má stále co dělat. Ve čtvrtém příběhu se postaví drogovému kartelu, a to jenom proto, že dcera jeho přítelkyně zemře na předávkování. Akční výplach jako v předchozím snímku se však tentokrát nekoná. Snímek je pevněji postaven na příběhu, kde je stále zvýrazněn osamocený hrdinný bojovník, jaký byl v osmdesátých letech populární. Příběh plný hlášek, i na dnešní dobu výborných akčních scén a s osobitým charizmatem Charlese Bronsona. Hláškou to celé začne, hláškou to také skončí. Akční filmová zábava a hlavně akční stará škola se vším všudy. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Holt, musíme si to přiznat.Hispánský architekt Paul patří spolu s Rambem, Rockym, Matrixem(jméno Arnieho v Komandu) ke kulturnímu dědictví vzniklého za úřadování Ronalda Reagana (od 1980 do roku 1989).Bronson, i když se to nezdá kosí protivníky řádně jako za starých dobrých časů a může se ve svých 66 letech vyrovnat i takovým mladíčkům jakými jsou (či spíše byli) "Džudykof" nebo Chuckie. Ale zatímco Chucka a spol. posílají vypořádat se s diktátory někde v Africe a v SSSR, na starého důchodce zůstanou ti parchanti doma.Takže tentokrát to budou drogoví dealeři, což by bylo sado.Ale těch explozí a toho ufuněného běhání je tu trochu dost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) Máme tu čtvrtou část skvělé akční série s ještě skvělejším Charlesem Bronsonem. První dva díly jsou TOP, třetí trochu pokulhává, tomu jsem dal lepší 3*, ale zde už tu čtvrtou opět dávám, i když slabší, ale stále je to o ždibec lepší jak třetí díl. Zde to bylo stejně jako v předchozím filmu akční tak, že počet nepřátel likvidoval Bronson ve velkém počtu. Bylo to dějem poměrně jednoduché, což mi nevadilo, i když to bylo takové trochu odlišné, než jsme u této série zvyklí. Hlavně to bylo dost rozmanité, že jsem se chvíli moc nesoustředil. Mělo to zajímavé, ale i méně zajímavé pasáže. Úvod mi třeba moc dramatický nepřišel, ale celé mě to později bavilo. Bronson byl skvělý jako vždy. Hlavně finální cca 20 minutovka měla už velmi slušné tempo. Sice jsem se zde o hlavního ochránce vůbec nebál, nicméně i tak si nemůžu výrazně stěžovat. Akce je dobrá, chvílemi i pestřejší, nějaké ty samopaly, pušky atd. Technická stránka filmů je, co se týče přestřelek o něco lepší než horší třetí pokračování, ale zase jsou zde strašné efekty výbuchů. Ale co, dokážu to odpustit. Na první dva excelentní snímky se to nechytá, ale stále je to dostatečná zábava, ke které se někdy ještě vrátím. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • V čase natáčania bol 66-ročný Bronson takmer dvakrát starší než jeho filmová priateľka Kay Lenz (34 rokov). (m.a.t.o.)
  • V snahe čo najviac ušetriť, scéna, kde Kersey (Bronson) ide do kina, aby sa stretol s Nathanom (John P. Ryan), bola v skutočnosti natočená v kine, ktoré patrilo produkčnej spoločnosti The Cannon Group. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama