Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už je to prostě slabé, a ta se tvůrci rozhodli, že z Paula Kerseyho udělají v podstatě klasického akčního hrdinu, drsňáka, který prochází městem a zabíjí. Už v něm není nic z toho, co ho dělalo zajímavým v prvních dvou filmech, už v sobě nemá skoro nic uvěřitelného, už není jen člověk z lidu. Už je prostě drsný zabiják. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Série střídá režiséra (po Winnerovi nastupuje druhý Bronsonův dvorní režisér, na slovo vzatý béčkař Thompson), Bronson protivníky - místo rowdies odteď masí výhradně mafoše - a po krásně osmdesátkově epické trojce přichází šedivá, zbytečná a nudná čtyřka. Poslední v produkci Cannonu, zato první s podtitulem. Jednu hvězdičku snad jen za Bronsona a úvodní scénu v podzemní garáži. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Charlesom Bronsonom z jeho známej série. Má veľmi dobrý príbeh o architektovi, ktorý po nešťastiach v minulosti chce byť konečne šťastný s novou rodinou, ale to končí vo chvíli, ked´ jeho budúca nevlastná dcéra umrie na predávkovanie drogami. A tak prijme ponuku od neznámeho bohatého muža skoncovať s miestnymi drogovými organizáciami, k čomu dostane aj výzbroj a informácie. So spracovaním som nadmieru spokojný, toto je jediný diel celej série, ktorý spĺňa požiadavky klasického akčného filmu, teda rýchly úvod, jasne daná motivácia hlavného hrdiny a potom už len samá akcia, pričom film si stále ponecháva aj zvyšné prvky Bronsonových filmov osemdesiatych rokov. A navyše poteší aj jeden zvrat, ktorý filmu len prospeje. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Tvoria ju hlavne prestrelky, či už dlhšie alebo len krátke likvidácie strelnou zbraňou a niekoľko kratších ručných stretov. Síce nevyniká originalitou a ani prílišnou rozmanitosťou, ale je slušne natočená, s viac než dostatočným počtom zabitých a poteší aj rozmanitosť zbraní a dobre zvolené prostredia pre akciu. Najviac sa mi páči záverečná prestrelka medzi hracími automatmi a celá situácia v byte zabijaka, no všetka akcia je na tom dobre. S hereckým obsadením som spokojný, Charles Brosnon, jeho žena a dobrí záporáci. Réžia a technická sú bez problémov. Celá táto séria mi celkom dobre sadla a tento diel je podľa mňa najlepší, či už po stránke akcie alebo príbehom. 76% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak ani čtyřka nějak závratně nenadchla, ale ještě pořád to není odpad. Drogy jsou svinstvo a tak není divu, že Kersey tentokrát trošku nadzvedne mandle podsvětí. Být jím, tak už si na staré kolena nehledám žádnou starou (i když občas je potřeba vyvětrat lachtana), jinak bude zabíjet donekonečna. Já vím, ono ho to baví, ale divák už z toho začíná být poněkud unavený. Stařík má sice lepší arsenál zbraní, ale věk se už zastavit nedá a tak ty fighty vypadají dost směšně, stejně jako „dostihové“ běhy. No jsem zvědavý, s čím se vytasí v dalším díle. Slabých 50% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší, než jeho předchůdce, což ovšem není příliš velké vyznamení. Bronson v tomhle díle působí paradoxně přesvědčivěji, než ve trojce. Přeci jenom pořádná zbraň v ruce mu sedne víc, než jeho směšně vypadající pokusy o full-contact boj. Vzhledem k jeho věku je to pochopitelné. Pokud máte rádi exploze, kterých si tu užijete vrchovatě a překousnete sračkoidní děj, dá se to vydržet. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví odhalené ženské poprsie. (m.a.t.o.)
  • Pôvodný scenár G.M. Hickmana bol viac existenciálny, ale štúdio Cannon ho neustále nútil k zmenám, aby oslovil publikum, ktorému sa páčili predchádzajúce časti. Nakoniec jediná scéna, ktorá z pôvodného scenára ostala, bola tá úvodná. (m.a.t.o.)
  • V snahe čo najviac ušetriť, scéna, kde Kersey (Bronson) ide do kina, aby sa stretol s Nathanom (John P. Ryan), bola v skutočnosti natočená v kine, ktoré patrilo produkčnej spoločnosti The Cannon Group. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama