Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne, charisma páně Bronsona na mě prostě nefunguje, stařík s žehlicím prknem místo páteře a výrazem mrože v říji. Oprostím-li se ale osobních antipatií, tak mi ve čtvrtém Přání smrti zůstane vcelku pohodové akční béčko s několika specialitami, z nichž nejvíc ční asi Kerseyho nezvratný osud, respektive osud jeho blízkých a pak povedená přestřelka na ropném poli, ta je díky skvělé kameře asi největší a zapamatovatelnou ozdobou filmu, nepočítám-li teda předtarantinovský osud negra, co plachtil čtyři patra.. Tři ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak ani čtyřka nějak závratně nenadchla, ale ještě pořád to není odpad. Drogy jsou svinstvo a tak není divu, že Kersey tentokrát trošku nadzvedne mandle podsvětí. Být jím, tak už si na staré kolena nehledám žádnou starou (i když občas je potřeba vyvětrat lachtana), jinak bude zabíjet donekonečna. Já vím, ono ho to baví, ale divák už z toho začíná být poněkud unavený. Stařík má sice lepší arsenál zbraní, ale věk se už zastavit nedá a tak ty fighty vypadají dost směšně, stejně jako „dostihové“ běhy. No jsem zvědavý, s čím se vytasí v dalším díle. Slabých 50% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Architekt Paul Kersey má stále co dělat. Ve čtvrtém příběhu se postaví drogovému kartelu, a to jenom proto, že dcera jeho přítelkyně zemře na předávkování. Akční výplach jako v předchozím snímku se však tentokrát nekoná. Snímek je pevněji postaven na příběhu, kde je stále zvýrazněn osamocený hrdinný bojovník, jaký byl v osmdesátých letech populární. Příběh plný hlášek, i na dnešní dobu výborných akčních scén a s osobitým charizmatem Charlese Bronsona. Hláškou to celé začne, hláškou to také skončí. Akční filmová zábava a hlavně akční stará škola se vším všudy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že na koncepte Death Wish niet čo pokaziť. Stačí Charles Bronson, suché hlášky, šialení pankáči a masakre. Ktosi ale vo štvrtom diele dostal nápad odstrániť všetko okrem Bronsona a výsledok je nudný generický akčný film. Po exploatačných koreňoch niet ani stopy, všetko tu je maximálne korektné a uhladené vrátane fádnych mafiánov čoby záporákov filmu. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey opět útočí :). Tentokrát pobije dva místní drogové gangy. Ještě méně příběhu, a o to více monotónního střílení :(, než v předchozích dílech. Jdu se podívat na pětku, tohle je skoro nekonečný příběh :). Ať žije zdravá sebeobrana s granátometem v ruce :). Už mi chybí jen tank... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví odhalené ženské poprsie. (m.a.t.o.)
  • V dôsledku obrovského kasového prepadáku filmu Piráti (1986), taktiež z produkcie spoločnosti Cannon, museli byť rozpočty všetkých pripravovaných filmov, medzi nimi i tohto, okresané na maximálne 5 miliónov dolárov na film. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey (Bronson) jazdí na Oldsmobile Toronado z roku 1986. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama