Reklama

Reklama

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvodné minúty z väzenského prostredia sú veľmi dobré aj v ďaka Robertsovej boxerskej vsuvke v ringu. Po úteku sa dvojica väzňou ocitne vo vlaku, ktorý sa vymkol kontrole. Prevažná časť filmu sa odohráva práve vo vlaku, ale divák o nič neprichádza, pretože herecká dvojica Voight a Roberts sú skvelí. Hlavne musím pochváliť Robertsa, ktorý sa posledné roky často objavuje iba vo vedľajších, prevažne záporných úlohách. Tu naozaj zažiaril a nominácia na oscara bola naozaj zaslúžená. Iskrenie a napätie medzi dvojicou väzňov je akýmsi tmelom medzi ostatnými scénami a dohromady film pôsobí ucelene bez hluchého miesta alebo zbytočnej scény. Film 80%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jon Voight je frajer najhrubšieho zrna! Výraz jeho ksichtu a to odhodlanie, ako tam skočil, všetko som mu to veril a žral. Brutálne napínavý film od samotného začiatku až do úplného konca filmu! Obe polovičky prdele som mal celý čas pevne stiahnuté u seba! Lepšiu zdrhačku z basy od čias Alcatrazu som nevidel! ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Když před pár dny běžela v rádiu písnička Runaway Train od Soul Asylum, říkal jsem si, jak by bylo vhod, kdybych si zopakoval dobrodružný film toho stejného jména. Film, při jehož sledování budete bytostně cítit všechny ty omrzliny a železem drcené prsty, přeměňuje běžnou premisu o útěku z vězení v originální „survival movie“ se splašeným obrněným vlakem a pamětihodným maniakálním hereckým výkonem Jona Voighta v hlavní roli. Eric Roberts a Rebecca De Mornay mu zde jen zdatně sekundují. S netradiční režií schopného Andreje Končalovského a původním scénářem od Akiry Kurosawy tento snímek působí v produkci studia Cannon Films jako zjevení. Stylová a mrazivá akce, která zalézá pod nehty. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Nezastavitelného a Nebezpečné rychlosti, který rozhodně dokáže v akční rovině zaujmout. Musím se podívat jaké byly v roce 85 Oscarové nominace, ale pokud se v téhle trošku béčkové záležitosti našli dva herci, které Akademie dokázala nominovat, potom rozhodně před nimi klobouk dolů. Samotný konec je skvěle natočen, ty emoce opravdu tryskají, jenže dlouho se toho zase až tolik neděje, naši uprchlí hrdinové více než půlku filmu vůbec netuší, do jakéhože vlaku to vlastně nastoupili. 65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ledová atmosféra je fantastická. Velice depresivní a skutečná. Voight je rovněz špičkový, tedy pokud zrovna nemá jeden ze svých emocionálních projevů, ve kterých nepůsobil autenticky, nýbrž trapně. Ovšem co předvádí Rebecca De Mornay, to už opravdu není ani přehrávání, nýbrž trapnost nejvyššího kalibru. Vůbec zde bylo několik momentů, ve kterých dialogy mezi hlavní trojicí působily velmi uměle a až neskutečně, což se mi už dlouho u filmu nestalo. Jako napínavý thriller však ucházející především díky režii a originálně zpracovanému nápadu. Těžko si představit drsnou a zasněženou krajinu Aljašky jako kulisu lépe využitelnou než se to povedlo zde. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

Reklama

Reklama