Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica na mňa pôsobila značne dementne, ako niečo so Seagalom po roku.....povedzme že 2000. Ako hustne atmosféra vo vlaku a ako sa vyvíjajú vzťahy ("vzťahy") medzi dvojkou a neskôr trojkou v stiesnenom priestore, tak sa Splašený vlak stáva uveriteľnou psychologickou drámou. Aspoň v rámci žánru akčného filmu. Ponúka niekoľko napínavých scén, príjemné prostredie (samozrejme na pozeranie) a vydarenú pointu. Tá prezrádza viac tým, že nie je doslovná a niektoré veci ohľadom osudu Robertsovej postavy si musíme domyslieť. Nie je to však na dlhé premýšľanie, život je proste "jeden z nejtežších..." 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvodné minúty z väzenského prostredia sú veľmi dobré aj v ďaka Robertsovej boxerskej vsuvke v ringu. Po úteku sa dvojica väzňou ocitne vo vlaku, ktorý sa vymkol kontrole. Prevažná časť filmu sa odohráva práve vo vlaku, ale divák o nič neprichádza, pretože herecká dvojica Voight a Roberts sú skvelí. Hlavne musím pochváliť Robertsa, ktorý sa posledné roky často objavuje iba vo vedľajších, prevažne záporných úlohách. Tu naozaj zažiaril a nominácia na oscara bola naozaj zaslúžená. Iskrenie a napätie medzi dvojicou väzňov je akýmsi tmelom medzi ostatnými scénami a dohromady film pôsobí ucelene bez hluchého miesta alebo zbytočnej scény. Film 80%. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem vůbec nevěděl. Trochu mi to připomnělo Scottův snímek na podobné téma. Dva uprchlí vězni se dostanou do vlaku na Aljašce. Vlak ale nemá strojvedoucího, selžou mu brzdy a řítí se šílenou rychlostí vpřed. Nikdo neví, jak ho zastavit. Do věci se ještě vloží ředitel věznice, pro kterého to je osobní záležitost. Jeho soupeření s mladým Jonem Voightem se mi dost líbilo. I hudba je dobře zvolená. Napětí tomu rozhodně nechybí. "Tak zastav ten vlak!" ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasická akčná "osemdesiatka", snímok nič nezostal dlžný svojmu žánru a ani dobe kedy vznikol. Výborná muzika, skvelí herci a vlak, ktorý sa rúti do záhuby. Príbeh samozrejme taký jednoduchší a rozbeh dosť pomalý, no potom to už ku koncu odsýpalo ako hodinky a celkový obraz nie je vôbec zlý. Lepší priemer. 65/100 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělý Road-train thriller o uprchlých vězních a nákladním vlaku uhánějícím severoamerickou zasněženou krajinou. Chytit si jako stopa při zdrhání z kriminálu dálkovej vlak nemusí být vždy výhodou. Fíra totiž dostal infarkt a ocelová omrzlá obluda se nezadržitelně s narůstající rychlostí řítí vstříc cílové stanici a vlakům na trase.. Skvělá role pro Voighta coby kriminálníka, kterej chce začít život znovu. Viděno nedávno po letech v TV a účinek byl stejný. Tohle mi sedlo. * * * * ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Zadní lokomotiva, v níž Manny (Jon Voight) a Buck (Eric Roberts) cestují na začátku, je typu EMD GP7, třetí lokomotiva také GP7, druhá s odlišnou kapotáží bez lávek je EMD F7, přední lokomotiva je nejnovější a nejsilnější EMD GP40. (tulakfelix)
  • Marlon Brando film ve svém životopise vyzdvihl a uvedl, že se v určitých věcech ztotožnil s postavou, kterou hrál Jon Voight. (džanik)
  • Aljašské dráhy (Alaska Railroad) si vymínily, že název společnosti a její logo se ve filmu nesmí nikde objevit. (džanik)

Reklama

Reklama