Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Shit 

všechny recenze uživatele

Krutá jízda v čele s nehorázně drsným Jonem Voightem a zřejmě v životní formě hrajícím Ericem Robertsem. Když sem tak tady na něj koukal, tak se člověk jenom diví, jak moh pak točit takový sračky. Samotnej příběh je dost jednoduchej, ale za to dokonale napínavej a strhující a hudba naprosto skvělá a všechno to ještě podporujou výborný zvukový efekty. Tuhle adrenalinem nabitou spanílou jízdu sem si fakt užil, nicméně až úplnej konec, kdy příběh nabere neskutečný obrátky, mě dokázal přesvědčit, že si to 5* zaslouží. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jasně že příběhem a trochu i zpracováním je to béčko béčkovité, ale herecké výkony, dynamický střih a v neposlední řadě nezastavitelný splašený vlak tomu dodávají velmi přesvědčivou masku vytříbené akční podívané. Končalovskij se na režisérské židličce sice moc nepřetrhl, ale o to více je snímek svižný a v závěru i emocionálně úderný. Chcete-li na 100 minut vypnout a sem tam nějaký ten stříkanec krve vás nerozhodí, není nad čím váhat. 75% ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkné filmové zpracování, skvělý herci a hodně působivé zpracováni děje, film už od začátku bere super nádech napětí a akce a drží si to pěkně celý film dokud nepřijde konec protože tam to umě posraly, já chtěl jiný a ne že vlak odjede a puf, to mě prostě šokovaně zklamalo ale když to tak má byt proč ne film se určitě i tak líbí a myslím si že za 3 je to akorát. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět s poněkud banálním začátkem. Jon Voight se blýsknul skvělým hereckým projevem, podpořeným decentní prací maskérů. Vězeň Manny v jeho podání byl skutečný živel, opravdový formát. Výkon Erica Robertse nejsem schopná posoudit, protože postava užvaněného přisírky Bucka byla k uzoufání otravná. Utíkat z vězení, takového opruze bych sebou v žádném případě nebrala... kdyby jo, musela bych ho zabít. Filmu se dají vytknout určité stereotypy (např. zlý ředitel věznice) a prohřešky vůči realitě i logice, ovšem ve výsledku se jedná o příjemné překvapení, kousek svižný, nikoliv bezduchý, navzdory takřka dvouhodinové stopáži žádná nuda. Můj dojem kolísá přesně mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. Ale vzhledem k tomu celkově zastaralému béčkovému vzhledu, nic moc hudbě, klišoidním situacím a fakt těžko snesitelné osobě Bucka se přikloním k nižší hodnotě. 69% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem vůbec nevěděl. Trochu mi to připomnělo Scottův snímek na podobné téma. Dva uprchlí vězni se dostanou do vlaku na Aljašce. Vlak ale nemá strojvedoucího, selžou mu brzdy a řítí se šílenou rychlostí vpřed. Nikdo neví, jak ho zastavit. Do věci se ještě vloží ředitel věznice, pro kterého to je osobní záležitost. Jeho soupeření s mladým Jonem Voightem se mi dost líbilo. I hudba je dobře zvolená. Napětí tomu rozhodně nechybí. "Tak zastav ten vlak!" ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Točilo se v Montaně a na Aljašce. (džanik)
  • Akira Kurosawa byl spoluautorem původního scénáře a měl v plánu i režii snímku, který se měl točit na severu státu New York v roce 1970, ale jeho záměry překazila silná sněhová bouře. (džanik)
  • Zadní lokomotiva, v níž Manny (Jon Voight) a Buck (Eric Roberts) cestují na začátku, je typu EMD GP7, třetí lokomotiva také GP7, druhá s odlišnou kapotáží bez lávek je EMD F7, přední lokomotiva je nejnovější a nejsilnější EMD GP40. (tulakfelix)

Reklama

Reklama