Reklama

Reklama

Černý orel

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Inspirací tohoto snímku jsou léta studené války za prezidenta Reagana. Bojové letadlo F-111 je sestřeleno nad Středozemním mořem. I když pilota ani bombardér už nelze zachránit, přesto si americká vláda nemůže dovolit přijít o supertajné laserové palubní zařízení. Závod s časem však vyhrává skupina KGB, vedená nelítostným Andrejem, a ukořistí cenný náklad. CIA povolá experta Kena Taniho, známého pod kódovým označením "Černý orel". KGB se uchýlí k úskoku: unese Kenovy děti i jeho pomocníka. Taniho mise se tak rozšiřuje: kromě hledaného leteckého systému musí zachránit rodinu i přítele. Ale v cestě mu stojí už jen Andrej – nejnebezpečnější ze všech nepřátel. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch starších kousků s Jean-Claude Van Dammem, které jsem doposud neviděl, ale na rozdíl od Krvavého sportu nebo Kickboxera na mě zas až takový dojem neudělal. Nešlo vyloženě o špatný film – některé bojové scény byly vcelku vydařené a Shô Kosugi zdatným soupeřem, ovšem to je tak všechno. Přišlo mi, že si z toho dělal scénárista místy prdel, nakoupilo se tu několik nelogických momentů, rusáci se chovali jak debílkové, alespoň mé cestovatelské oko potěšilo okolí Malty coby filmové lokace. Ten závěrečný výbuch modelu lodi byl trapný a do očí bijící… Jan Tříska ve vedlejší roli kapitána lodi Valeryho samozřejmě nepřehlédnutelný pro českého diváka… ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

V outloučkým věku bych se na to asi díval jinak, byl tam přece Žanek Klóduj Van Damuj,  ale teď musím říct,  že to bylo zoufale nudný. Jakýsi pokus a špionážní film s nádechem akčnosti, ale ten japonský střízlík ani zlý bijec to nepozvedli. Když Van Damme házel v kudle, rozčapený na barelech, a zatínal při tom kde co,  bylo mi i trapně, že by mohla existovat jiná realita, kde by film byl super. No, ale už v ní nejsem. ()

Reklama

Fuego 

všechny recenze uživatele

Jedna * SAMOZŘEJMĚ za JCVD (Andrej) a druhá za krásnou Doran Clark (Patricia Parker - škoda, že skončila s herectvím tak brzy). Sympaticky se mihnul i Jan Tříska jako kapitán Valery. Sympatická i opravdová Malta a La Valetta, kde se opravdu točilo. Jinak opravdu nic moc. Bohužel. JCVD je echt lump a fandil jsem mu i když bylo jasné, že nakonec nevyhraje. Scéna na lodi, kdy vrhá nože v rozštěpu je ikonická, ale to by nebyl JCVD, kdyby svoji dodnes dokonalou figuru (když mu odpustíme jeho mrňavost) a karate - gymnastiku neprodal. Moc mu to sekne, hlavně v tom kvádru. Vrahoun ef ef :- ). Teda ale utopit a asi rozemlít ho propelerem fakt nemuseli! To si nezasloužil. Bitky z mého velmi kritického pohledu se strašnými pauzami, sekané, nedůvěryhodné, ale tehdy se to tak dost dělalo, Škoda, stačilo malinko v postprodukci zrychlit některé mikrosekvence a bylo by to mnohem lepší. Ale psal se rok 1988, postprodukce byla v plenkách a rozpočet tohoto filmu asi příliš kouzel nedovolil. Na tu dobu jakž takž. JCVD a jeho rozštěpy, vysoké kopy a otočky - lahoda pro oko. jen to trochu více zakomponovat a zdůvěryhodnit. Ale co, i tak to šlo. A byl jsem rád, že sympatická sovětka Nataša (Dorota Puzio) nakonec přežila :- ). Rád jsem se na to pol letech kouknul znovu. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Skoro až bondovský film, ktorý má (okrem totálnej tuposti) hlavný problém v tom, že Kosugi nemá charizmu a nevie hrať a to, v čom je naozaj dobrý - teda mlátičky - zohráva vo filme len malú úlohu. JCVD ho tu valcuje vo všetkých ohľadoch a nás vôbec neprekvapuje fakt, ktorý z nich sa bez ohľadu na svoje fyzické schopnosti stal svetovou hviezdou akčného filmu. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Co to proboha je?Tak tohle je jednoznačně nejhorší film s Van Dammem co jsem viděl!Neuvěřitelná katastrofa!Viděl jsem to s tragickým dabingem od Intersonicu,akce sice byly,ale napětí?nula nula nic...nesmyslnej scénář a dementní dialogy ze kterých kolikrát ani člověk nepobral o co jde...musel jsem se na to dívat na dvakrát,protože na jeden zátah bych to nedal!Velkej průser prostě je,že Van Damme dělá v každým filmu to samý...při svých kopech a úderech furt stejnej xicht a postoj,furt stejný otočky nebo provaz...připadalo mi to v jednu chvíli,jak jeho fighty z Krvavýho sportu nebo Karate Tiger a to je jedna z věcí proč to vždycky byl a bude jen béčkař :( 10% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Maltě. (Eldrick)
  • Z celkového rozpočtu 3 miliony amerických dolarů si Van Damme odnesl honorář 70 000 amerických dolarů. (Eldrick)

Reklama

Reklama