Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

nash. 

všechny recenze uživatele

Přepadla mě nostalgická akční nálada. Jenže akce "dva v jednom" tentokrát nebyla dobrou volbou a Van Damme mě z akční nostalgie zase na čas vyléčil. Prostinká story plná nesmyslů, navíc špatně natočená i zahraná. Ani ty akční scény to nějak neměly čím zachránit, a to i když dvojitého JCVD dovybavily tak těžkým kalibrem jako je Bolo Yeung. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov s Van Dammom, ktory bol v kine asi v roku 1992 kompletne vypredany. K nezabudnutelnym zaberom patria pre mna zaverecne bitky v tieni, ale hlavne hadzanie tazkych sudov svalnateho Bola Younga, ale celkovo sa mi pacili aj niektore humorne dialogy. Chapem nizke hodnotenia, ale pre mna je to nostalgia. V roku 1992 jednoznacna stovka, dnes 80%... 12.09.2010 ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Výborná akční klasika z 90. let, která podle mě patří k nejlepším filmům JCVD. V tomto akčním filmu hraje Jean Claude dvojroli, kdysi násilně odloučených dvojčat Wágnerových, kterým Zhangova mafie spolu s Griffinem zavraždila v Hongkongu rodiče. Zatímco Chada odveze bodyguard Wagnerových Frank do L.A. a vychová ho jako svého synovce, Alex se ocitne v sirotčinci a vyroste z něj překupník a drsný chlapík. Po 25. letech vezme Frank Chada zpět do Hongkongu, kde vyhledá Alexe a cesta za pomstou může začít... Ve filmu hraje i můj oblíbenec Bolo Yeung, se kterým má Van Damme luxusní souboj. Ve filmu je spousta pěkných akčních scén a povedené souboje. Tento film mám rád s původním dabingem od panasonicu, který se nachází i na DVD a BD. Za mě jasných 100% :) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po takmer pätnástich rokoch som si Double Impact zopakoval, náhoda vďaka TV. Ako chlapec som žasol nad tým, ako dokázali tvorcovia do jedného obrazu nakopírovať Van Damma, keďže bolo očividné, že nejde o dvojníka. Teraz som sa nad tým akurát tak pousmial. Všetky tie prelepené scénky a ukrývanie dvojníka ktorému bolo vidieť iba chrbát a hlavu zozadu, mi teraz bili do očí. Dobre, že som z nich nemal monokel. No, ide stále o poctivé early 90´s akčné béčko, ktoré je svojim spôsobom zábavné. Van Damme je vo svojej forme, záporák ozrutný Bolo Yeung tiež "válí" nič viac ani netreba. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Další příklad toho lepšího z filmografie JCVD. V tomto případě bych řekl dost zajímavý kousek protože si zahrál dvojroli. A když říkám "zahrál" tak to neberu tak úplně jako sarkasmus. Opravdu se chová Chad i Alex jinak a pro Jean-Clauda to musel být výkon jako blázen. Vážne už jen kvůli tomu to stojí za podívání. Samozřejmě je třeba si uvědomit že když už tam hraje on (a ještě 2x) tak nepůjde o charakterní roli a mele se to tam při každé příležitosti. Prostě starý dobrý Hong Kong a nadstandardní podívaná. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Van Damme se podílel i na námětu a scénáři. (Eldrick)
  • Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)

Reklama

Reklama