Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Výhodou starších Van Dammovek je pěkná kamera a plynulé střihy, navíc se soundtreckem Stana Bushe to nemá chybu. Děj je přesně takový jak má být, herci jsou všichni fajn, hlášky jsou výborné. "Xiane kdo jsou ti muži a proč se mě pokusili zabít? " Řekl jsem jim, že jsi říkal, že nejsou dobří bojovníci a že jejich matky souložili s mulem" Rozhovor bratrů " Eriku nedělej to, ten chlap je cvok, zasranej šílenec. " Všechno je v nohou " " V nohou? " Ten chlap kopal do takovýho sloupu až z něj padala omítka ". Nejlepší část filmu se odehrává v džungli kde Van Damme trénuje, kopání do palm a házení kokosů na břicho, finální souboj velmi dobrý. Na Přelom 80-90. let jeden z nej akčnáků. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých zaručeně nejoblíbenějších filmů s Jeanem Cloude van Damnem v hlavní roli. Pohodový nijak složitý příběh o rodinné pomstě podložený kickboxerovým bojovým umění, které mimochodem spolu s kung-fu patří mezi mé favorizované mlaticí styly na světě, funguje překvapivě koukatelně a byl jsem v určitých mezích nadmíru spokojen. Ani další herci ( včetně ovčáka ) nepůsobí nikterak velkým rušivým dojmem a Michel Qissi je herdek zaporák jak má být. Úžasnou práci provedl i Paul Hertzog, který k filmu připravil úžasný soundtrack a sám si ho jen tak když mám svou nostalgickou chvíli pro zábavu samostatně pouštím. Finalní ringový souboj je, jak už to v takových podobných filmech bývá posetý standartními klišé záběry, ale zároveň slouží jako sladká tečka pro všechny fanoušky mlátiček. U mě jednoznačně jeden z těch lepších bojových filmů a všem kterým se tento žánr aspoň trošičku líbí, můžu jen vřele doporučit. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám rád akční filmy, ve kterých je hlavním motivem pomsta. Člověk se pak na konci cítí tak nějak spokojeně, když ti oškliví padouši dostanou nakopáno. Tady je jeden z těch úplně nejodpornějších, takže se po velkém finále ve staré hrobce dostaví doslova příjemný pocit uspokojení. Jó, to byly časy - Jinolice, letní kino a v něm Kickboxer. Top 3 Van Damme! ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"You will fight the ancient way!" Jeden z filmů, na kterých se Van Damme udělal (filmově samozřejmě;). Film sice postupuje podle obehrané šablony (zmrzačený bratr, touha po pomstě, asijský učitel, nalezená láska, tvrdý trénink, souboj se zlotřilým záporákem) ale ve svém oboru (v dospělé kategorii;)) patří rozhodně mezi absolutní špičku. Děj je netradičně zasazen do Thajské džungle, což celému filmu přidává neuvěřitelně na mystice a atraktivnosti. Jean-Claude je tu opravdu drsňák, při tréninku i v soubojích jede naplno a odpustíte mu dokonce i když začne tancovat. Velkým plusem oproti ostatním podobným béčkům je taky perfektní záporák - v dnešní době už kultovní Tong Po. Jeho exotická vizáž do celkového ladění filmu zapadne perfektně a navíc je dostatečně ďábelský a nepostrádá to správné záporácké "charisma". Když ho na začátku filmu vidíte, jak kope holou nohou do sloupu až opadává omítka, "behajů vám z toho až zimomriavky po chrbáte!" ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Solidní i když ne nejlepší film Van dammeho. Tyhle béčkové akčňáky jsou výborné. A i když jsem na tomhle nevyrůstal tak jsem se dokonale bavil. Mladý Damme je tu neuvěřitelně sympatickej a k tomu mu dopomáhá výborný starý dabing, za který Vapetu děkuji. I když příběh nestojí za moc tak se u něj dobře odreagujete, narozdíl od ostatních dílů je to výborně akční a choreografie je výborná(Mitchel je šílenej packal). Prostě výborné béčko který si rozhodně pustím až nebudu mít co dělat. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Michel Qissi, který ztvárnil postavu Tong Poa, je Van Dammův blízký přítel, se kterým v minulosti ještě před svou filmovou kariérou odjel do Thajska studovat Muay Thai. (Eldrick)
  • Na konci titulků nezkrácené verze je nápis "Goodbye to bugs", tedy "Sbohem brouci", čímž se tvůrci loučili s thajským hmyzem z pralesa. (Lorge)
  • Film sa odohráva v Thajsku, avšak s výnimkou častí, ktoré sa odohrávajú v exteriéri (chrámy, ulice a nočný život v Bangkoku, thajská boxerská škola a štadión), sa zvyšok natočil v Hongkongu, dom majstra Xiana bol postavený v Sai Kung, v štúdiu filmovej spoločnosti Shing Fung. (beso74)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama