Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žhavý písek, tvrdý dril a smrt na každém kroku, takový je život Cizinecké legie pod žhavým Africkým sluncem. Hlavní postavou příběhu zasazeného do dvacátých let dvacátého století je lehkomyslný francouzský boxer a flamendr Alain Lefevre, který udělá tu chybu, že se zaplete s milenkou nechvalně známého mafiánského bosse. Na útěku před jeho zabijáky se rozhodne ukrýt osvědčeným způsobem a nechá se naverbovat k francouzské cizinecké legii, která ho pošle k pluku do severní Afriky, kde se stává spolubojovníkem pestré směsi mužů všech možných ras, vyznání i příčin, které je přivedly do řad legie. Tady se mladý muž musí utkat nejen s brutálním psychopatickým velitelem, tradičně tvrdým a krutým výcvikem, ale také s jednotkami krvelačných partyzánů a dokonce i s najatým zabijákem, který ho přijede zabít poté, co francouzský mafián zjistí, kam zmizel. Všechny rozpory mezi muži jednotky, všechny jejich osobní potíže a pocity se ovšem stávají bezvýznamnými v okamžiku, kdy je pevnost napadena Araby odhodlanými ke všemu. Zdá se, že tentokrát ani kulomety zasypávající nepřítele deštěm kulek nepomohou. A tak nezbývá než doufat, že Alain přežije a vrátí se do Paříže, aby mohl očistit své jméno pošpiněné falešným obviněním a také získat ruku ženy, kterou stále miluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ani nezáleží, jestli dá člověk 2*, nebo odpad! Ono to je to samý a tak tu jednu hvězdičku beru jako odpad. Celej film je vážně nudnej, někdy jsem ho ani nevnímal, snad krásná poušt a dobré herecké obsazení, občas i ta bitka, ale to je určitě vše. Dokoukal jsem to jen, že jsem chtěl vědět jak to dopadne a hned jsem to pak vypnul, je to fakt slabota s mým oblíbencem JCVD, kterej se do těhlech filmů vůbec nehodí, je to fakt sračka.. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Filmy s JCVDem jsou skutečně jako na vlnách. Jednou dole, jednou zase nahoře. Ale u tohohle filmu upřímně nechápu zdejší hodnocení, protože právě Legionář patří k těm jeho lepším kouskům. Mě zde nechybělo naprosto nic. Dočkal jsem se filmu, kde nechybí akce, napětí, přátelské vztahy mezi legionáři, pár solidních přestřelek, obrana pevnosti proti nájezdům Arabů za známého pokřiku Allah akhbar a samozřejmě nakonec parádní závěr, který mě docela vzal. 80% ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jean Claude Van Damme ve své nejexotičtější roli. Toto je tak trochu jiná vandammovka, než většina jeho ostatních filmů, protože příběh je celkem dobře vymodelovaný, což se u jeho filmů nestává často. V roli legionáře Alaina Lefevreho bojuje nejen na vyprahlých pláních pouště, ale i s jeho nepřáteli v podobě mafie. Můj názor je takový, že Legionář je rozhodně jeden z těch lepších Van Dammových filmů. častečně za to může příjemné prostředí pouště a také fakt, že jeho filmy nejsou jen o kopancích. Bitvy o pevnost jsou překvapivě velmi slušné, vše pak doplňuje příjemná hudba. Pro mě 65%. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšia verzia skvelej Sahary (nemyslím tú s McConaugheyim). Ale na JCVD na tú dobu netypická úloha a póza, experiment, ktorý síce vo výsledku moc nevyšiel, ako mal, ale snahu oceniť musím. Výprava bola pekná, potešil aj výber samotného prostredia francúzskej légie a samozrejme potešil aj Adewale Abgaje. ()

fabuloz 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou je scénář, který je strašně přímočarý a nijak bohatý. Dalo se předvídat, že VD bude leaderem slabších a utlačovaných atd ..Co jsem však nečekal, že to nebude až tak velká nuda jak jsem se z předchozích komentářů dočetl. Myšlenka tohoto počinu byla vskutku dobrá, ale někde se asi stala chyba, jinak by tento film neměl takové nízké hodnocení. Za mě je to dobrý, takže 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Na konci 63. minúty sa Alain Lefevre (Jean Claude Van Damme) zoznamuje s dvoma legionármi, pričom pri zábere od chrbta má jeden z nich v ústach cigaretu a v pravej ruke drží zápalku, ale v zábere spredu už v pravej ruke drží cigaretu. (ČSFD)
  • Původně měl snímek zamířit do kin, nakonec šel však pouze do videodistribuce. (korbitch22)
  • Legionári používajú pušky Lebel 1886, ktoré boli štandardnou zbraňou francúzskej armády počas prvej svetovej vojny. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama