Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žhavý písek, tvrdý dril a smrt na každém kroku, takový je život Cizinecké legie pod žhavým Africkým sluncem. Hlavní postavou příběhu zasazeného do dvacátých let dvacátého století je lehkomyslný francouzský boxer a flamendr Alain Lefevre, který udělá tu chybu, že se zaplete s milenkou nechvalně známého mafiánského bosse. Na útěku před jeho zabijáky se rozhodne ukrýt osvědčeným způsobem a nechá se naverbovat k francouzské cizinecké legii, která ho pošle k pluku do severní Afriky, kde se stává spolubojovníkem pestré směsi mužů všech možných ras, vyznání i příčin, které je přivedly do řad legie. Tady se mladý muž musí utkat nejen s brutálním psychopatickým velitelem, tradičně tvrdým a krutým výcvikem, ale také s jednotkami krvelačných partyzánů a dokonce i s najatým zabijákem, který ho přijede zabít poté, co francouzský mafián zjistí, kam zmizel. Všechny rozpory mezi muži jednotky, všechny jejich osobní potíže a pocity se ovšem stávají bezvýznamnými v okamžiku, kdy je pevnost napadena Araby odhodlanými ke všemu. Zdá se, že tentokrát ani kulomety zasypávající nepřítele deštěm kulek nepomohou. A tak nezbývá než doufat, že Alain přežije a vrátí se do Paříže, aby mohl očistit své jméno pošpiněné falešným obviněním a také získat ruku ženy, kterou stále miluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

klerik 

všechny recenze uživatele

Pokus o solídny návrat. Van Damme ako herec ho celkom zvládol, ale režisérske prevedenie už aj tak otrepaného príbehu bolo príliš béčkové. V správnych rukách by filmík kľudne mal na 3*. Zaujímavá je neuveriteľná podobnosť pár scén s Gladiátorom (Žeby Scott mal rád Van Dammovky? :)) Film má aj napriek hroznému prevedeniu pár dobrých momentov.... ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Už jsem teda viděl s Van Dammem horší filmy!! Myslim si,že dát tomuhle filmu odpad, může jen někdo,kdo ho prostě nemusí,protože tak špatný to zase nebylo!! Je to změna a dobrá změna...hlavní pointou filmu není provaz,otočka nebo umění boje po slepu...zajímavej příběh o člověku,kterej se zapletl s nesprávnýma lidma a nejlepší variantou,jak se jich zbavit,je neúprosný boj někde v poušti...ukázka toho,jak válka dokáže semknout kolektiv,co dokážete obětovat pro kamaráda a co všechno dokážete zkousnout...od Timecopu měl Van Damme několik let hodně hluchá místa a za zmínku stojí max Souboj cti, Inferno nebo tohle, ale jak jsem psal pár řádek výš...není to vůbec špatnej film a koukat se na něj dá...60% ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Už mi není deset let, taky to není vandammovina jako ostatní (Lví srdce, Krvavý sport), takže už to není ono, ale úplně špatné to taky není, akorát je to spíš dobře natočeno, než, že by to byl nějaký přelomový příběh... Kdyby se tu tolik nestřílelo (což je asi jediná náplň filmu), mohlo to být celkem fajn...50% ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

Peter MacDonald natočil kdysi solidního Ramba 3, kde byla slušná akce a úvodní souboj v Bankoku stál za podívání a parodování.O deset let později,vyhasínající hvězda akčních filmů van Damme, podle svého scénáře,bojuje v cizinecké legii.Děs běs.Nejen,že herecké osazenstvo je katastrofální,ale hlavně je akce natočená příšerným způsobem.Dynamika souboje z Ramba je ta tam a obrana pevnosti je spíš jak z televizního filmu.Jean Claude,tohle opravdu není tvoje parketa. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jean Claude Van Damme ve své nejexotičtější roli. Toto je tak trochu jiná vandammovka, než většina jeho ostatních filmů, protože příběh je celkem dobře vymodelovaný, což se u jeho filmů nestává často. V roli legionáře Alaina Lefevreho bojuje nejen na vyprahlých pláních pouště, ale i s jeho nepřáteli v podobě mafie. Můj názor je takový, že Legionář je rozhodně jeden z těch lepších Van Dammových filmů. častečně za to může příjemné prostředí pouště a také fakt, že jeho filmy nejsou jen o kopancích. Bitvy o pevnost jsou překvapivě velmi slušné, vše pak doplňuje příjemná hudba. Pro mě 65%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Původně měl snímek zamířit do kin, nakonec šel však pouze do videodistribuce. (korbitch22)
  • Alain Lefevre (Jean Claude Van Damme) při focení do novin střílí z kulometu M1914 Hotchkiss. V boji potom ovšem legionáři používají kulomet Lewis gun v ráži .303 British. (HectorHagman)
  • Na konci 63. minúty sa Alain Lefevre (Jean Claude Van Damme) zoznamuje s dvoma legionármi, pričom pri zábere od chrbta má jeden z nich v ústach cigaretu a v pravej ruke drží zápalku, ale v zábere spredu už v pravej ruke drží cigaretu. (ČSFD)

Reklama

Reklama