Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (229)

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší Van Dammův film. Příběh je celkem poutavý, velice ochotně a rád jsem se nechával dojímat nad způsobem jak finančně pomáhal Van Damme švagrové a její dceři Nicole - jak jinak než bitkami, že? Prostě obě stránky filmu - ať už akční plná nejrůznějších bojových stylů a prostředí nebo ta druhá citová - složitý vztah k rodinným pozůstalým po bratrovi a jeho oddaná vůle jim vypomáhat i přes počáteční odmítání, to celé dělá krásný film plný povedených bitek a ještě je zde krásná hudba Johna Scotta (obzvlášť motiv Nicole je překrásný). ()

GOREGASM odpad!

všechny recenze uživatele

Napsal, zahrál a možná i málem režíroval. JCVD. Blbé dialogy v Žánklódových filmech si se zlomyslnou radostí vychutnávám vždycky, a když k tomu belgický kopálista přidá snahu o charakterní herectví, které se v jeho případě omezí na velmi nezvládnuté ztvárnění bolesti, kterou si jeho postava prochází poté, co ji protivník kousl do levého varlete, tak se za břicho popadám. Jean neumí zahrát ani to, když ho někdo nakopne. Místo toho se tam kroutí jako žížala s grimasou právě masturbujícího opičáka. Bezkontaktní choreografie bitek, ve které má Žán také prsty, je zklamáním, které v rovině nechtěné zábavnosti naštěstí vyvažují LA devadesátky se všemi módními nevkusy, které tak milujeme :-). A jako třešinka na dortu náš oblíbený opičák, Brian Thompson, který se sice s nikým nepere, ale jeho kravaťák s hlavou jako mikrovlnka potěší. 10% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Van Dammových bojových filmů, který se zároveň opírá o výborný citový příběh. Podobných snímků ve své době vznikli hromady, ale tomuto výjimečně nejde jen o rvačky a pouliční zápasy. Příběh je takřka rodinný, což byla pro Van Damma zároveň i herecká výzva a zvládl to na výbornou. Koho závěr nedojal, nemůže snad mít ani srdce. Tato dnes už klasika bývala ohromným hitem na tzv. pirátských videokazetách, které skutečně šli z ruky do ruky. Samozřejmě nejde o veledílo, ale uznání si jistojistě zaslouží. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Žádná extra klasa – prostě klasický průměrný Jean-Claude Van Damme. ON zazářil v jiných filmech, kde posbíral svou slávu, pak už se objevoval jen v záplavě tuctové akční podívané, při které často příběh dostával větší K.O. než hlavní hrdina před kamerou. I zde to byla přehlídka úsměvné bojové choreografie (zvláště ta se Skotem mezi auty vyvolávala posměšné úšklebky). Srdceryvné drama okolo chudáka neteře a jeho matky mě nechalo zcela chladným. Nicméně se tu objevil i Voyo Goric – zmrdeček z Ramba 2 nebo Michel Qissi sám velký Tong Po z Kickboxera, leč tentokrát v dosti suchých rolích legionářů… ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem říkala, tyhle béčka byla v určitou dobu dostupná jen přes německý satelit (nj, žila jsem v rodině buržoustů, tak jsme ho měli). Takže, vím určitě, že výkřik malé hezké a šikovné holčičky: "Uncle Lion, Uncle Lion" mi bude bušit v hlavě dlouho. To ale nezmění nic na tom, že tohle je jeden z těch skutečných béčkových braků. Bohužel. Chudák Jean-Claude, on halt pak začal trochu klesat a klesnul pak dokonale, páč voják univerzál a ta nesmyslná dvojrole už byly vážně moc. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)

Reklama

Reklama