Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo nějakých 10-12, tak jsem koukal jen na Van Damma a podobný - dneska - nesmysly. Neuznával jsem nic jiného. Mám doma dokonce nahrané všechny jeho filmy (do Double Teamu). Teď se za to docela stydím. Ale když se chci zasmát, efekt to má stejný jako dobrá komedie. Tohle je asi jeho nejsentimentálnější film - dřív jsem u něho často brečel. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

JCVD je sladkej a náhoda tomu chtěla, že jsem se k filmu dostal dnes, pár hodin po tom, co Jiří Pomeje absolovoval operaci hrtanu a už nikdy nikoho nenadabuje. Ale ten film je natočenej příšerně. To je skoro čítanka toho, jak se příběh dělat nemá. JCVD "vystupuje" v Americe z lodi a rozhlíží se v ulicích - brrrrr. ()

Reklama

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší Van Dammův film. Příběh je celkem poutavý, velice ochotně a rád jsem se nechával dojímat nad způsobem jak finančně pomáhal Van Damme švagrové a její dceři Nicole - jak jinak než bitkami, že? Prostě obě stránky filmu - ať už akční plná nejrůznějších bojových stylů a prostředí nebo ta druhá citová - složitý vztah k rodinným pozůstalým po bratrovi a jeho oddaná vůle jim vypomáhat i přes počáteční odmítání, to celé dělá krásný film plný povedených bitek a ještě je zde krásná hudba Johna Scotta (obzvlášť motiv Nicole je překrásný). ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Lionheart je další ze sbírky bijáků Van Damma s názvem "klenot". Tvrdá realita místních poměrů, špinavý kouty Ameriky, pouliční bitky a s nima pomaloučká cesta ke slávě a penězům... Celkem slušnej příběh, kterej umí v závěru i lehce zabrnkat na city. Opět, tak jak to ve vandamovkách bejvá, excelentní záporák Attila s respektem až do prdele... "Všichni vsadili na něj, vsadili na Attilu! VSADILI ŠPATNĚ!" 90% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Žádná extra klasa – prostě klasický průměrný Jean-Claude Van Damme. ON zazářil v jiných filmech, kde posbíral svou slávu, pak už se objevoval jen v záplavě tuctové akční podívané, při které často příběh dostával větší K.O. než hlavní hrdina před kamerou. I zde to byla přehlídka úsměvné bojové choreografie (zvláště ta se Skotem mezi auty vyvolávala posměšné úšklebky). Srdceryvné drama okolo chudáka neteře a jeho matky mě nechalo zcela chladným. Nicméně se tu objevil i Voyo Goric – zmrdeček z Ramba 2 nebo Michel Qissi sám velký Tong Po z Kickboxera, leč tentokrát v dosti suchých rolích legionářů… ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)
  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • Většina filmu byla natočena v oblasti Los Angeles, včetně scén v New Yorku. (Homerking)

Reklama

Reklama