Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Výborný film JCVDho a také film mého mládí. Pouliční rvačky, skvělé arénové zápasy, k tomu dobrá hudba a JCVD má zde srdce na správném místě a k tomu bojuje jako lev, aby zachránil svou rodinu. No prostě má "lví srdce". Z nostalgie jednoduše nemůžu dát horší hodnocení a ikdybych film v dětství neviděl, jistě by si minimálně tři hvězdy zasloužil. 80% ()

Lord Fuck 

všechny recenze uživatele

První setkání Van Damma se Sheldonem Lettichem. A to doslova, protože spolu napsali také scénář, který je velmi originální. Spojení těchto dvou legend akčních filmů, bylo jednou z nejlepších spoluprací v daném žánru. A byl to právě Sheldon Lettich, který vrátil Van Damma po drogové aférce zpět. Po 11 letech od jejich prvního shledání ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zase mě jednou dostala stará dobrá VHS nostalgie. Tohel byl šlágr pirátskejch VHS za dob komoušů a ty časy, kdy jsme v počtu devíti parchantů na jeden pokojíček žrali JCVD každej kop se do mýho hodnocení prostě promítnout musí. S dějem si ani tentokrát mistr Belgie nelámal hlavu a vsadil na osvědčenej těžce originální model "smrt bratra", jako bejt bráška Van Damma, tak se klepu jak ratlík. Osobně tady ty sobouje považuju za tvrdší než třeba v Krvavým sportu, navíc prostředí poluučních zápasů je mě sympatičtější víc než klasiká aréna. Co se týče soupeřů, tak tady to není tak, že od začátku to jsou sračky a až ten psolední je king, on už ten skot byl drsnáček, tarzan taktéž, samozřejmě finálovej opičák myl o třídu vejš, ale jd eo to že člověk viděl přece jen víc výrovnanějších soubojů. Docela se mě líbila ta titulní mrcha, což ve Van Dammových filmech (těch prvních ) není tak častý jev, že by se v něm objevovala ženská, takže to je někdy docela homosexualismus sledovat zpocený gorily jak do sebe bušej a napínaj svoje svalíky. Co mě na filmech s JCVD fascinuje, že když někoho bouchne, je detail na jeho obličej a on se tváří jak kapr po souloži a ještě se mu klepe tvář, jak jak deset deka sulce. To si připadám jak v nějaký paradoii. Pan Stanislav Kindl mě upozornil samozřejmě s dostatečným počtem urážek mé osoby, že jsem tento film nemohl sledovat za komoušů, protože je z roku 1990, má samozřejmě pravdu, pirátská VHS na který jsem film viděl mě zmátla, ale nic to nemění na tom, že jsem byl překvapen kolik urážek a osobních výpadů na mou osobu Stanislav Kindl vypustil ze svých úst, tam kde stačí prostě upozornit a říct "hele máš tam blbost" si člověk musí přečíst odstavec plnej nenávisti, osobních urážek a žluče. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých, ak nie prvý film s JCVD, ktorý som videl. Po dlhých rokoch som si to dnes znovu pozrel, a musím uznať, že to ustálo skúšku času, a opäť som si to užil ako za starých dobrých VHSkových čias. Preto zvyšujem na 4/5. Áno, má to jednoduchý dej, neoriginálny scenár… a viete čo ? Je mi to absolútne jedno. Levie srdce nie je o originálnom scenári, ale o skvelom kastingu, sympatických postavách (pomohol tomu aj skvelý 1. cz dabing), parádnom tempe, o príbehu, ktorý zabaví, ale aj dojme, a skvelých súbojoch a hudbe. Skrátka taká béčková akčná rozprávka pre chlapov, ktorá sa dá pozerať opakovane. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hodný strýček Van Damme na trase Džibutsko - New York - Los Angeles - Pocit viny - Odpuštění chytá dětské míče, pronáší lakonické věty a mlátí lidi za peníze.. Přiměřeně pitomé béčko, které může zaujmout lokacemi nelegálních zápasů, sexuální zdrženlivostí hlavního hrdiny (zřejmě toho měl do foroty od kluků z legie) a nulovou bilancí Jeana-Claudea v jeho tradiční disciplíně Roznožka (jen pro zajímavost, u Holé prdele na konci svítila 1). Klidně si myslete, že se ze mě stává plačtivá bába v klimakteriu, ale závěr mě dokázal přivést k mírnému citovému pohnutí.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)

Reklama

Reklama