Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Lví srdce představuje skvělý nápad v podobě velmi zajímavého námětu, který ovšem dostal těžce na zadek od režisérského umu, choreografie, hudby a scénáře. Velmi špatně nasnímané bojové scény, ve kterých Van Damme zdaleka nepředvedl svoji vyjímečnost. Choreografie bez nápadu a šmrncu. Kromě otoček z výskoku, kterých zde Lion předvádí min stejně jako v krvavém sportu, se na tom opravdu nedá najít nic dalšího a zajímavého. Jak mi u Van Damma kýčovito-klišovité závěry ( Není úníku, Legionář, Náhlá smrt,..) nevadí, zde už Sheldon Lettich opravdu přestřelil. Veliká škoda, neboť pojmout to více akčně (závěrečný zápas s Attilou obvzvlášť) a přímočaře, mohlo se Lví srdce zařadit do top ten JCVD tvorby! DOPORUČENÍ: Sledujte zásadně v originálním znění. Dabing sráží hodnocení na 40%! ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Pro mne kultovní snímek. Jeden z důvodů, proč jsem se v té době začal věnovat bojovým uměním. A pro Van Damma nejlepší akční záležitost. Naprosto jednoduchý příběh, klasická 80. léta, ale především kvalitně a reálně udělané a nasnímané bojové scény v různých podobách. Ale i solidní doprovodná hudba a dojemný závěr. Nic víc, nic míň. To mi stačí... ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele

Van Damme v akcii. Autorom evidentne nezáležalo na deji a príbeh bol iba prostriedok ako dostať hrdinu do čo najviac bitiek. Film začne relatívne zaujímavo- bratská spolupatričnosť, obetovanie sa v prospech rodiny, ale postupom času postavy konajú nevierohodne a všetko sa sústreďuje iba na finálnu bitku. V mladosti som podobným filmom dosť fandil, no dnes sa tomu len čudujem. Film odporúčam sledovať osobám pod 15 rokov a fanúšikom bojového umenia a lá Van Damme. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem říkala, tyhle béčka byla v určitou dobu dostupná jen přes německý satelit (nj, žila jsem v rodině buržoustů, tak jsme ho měli). Takže, vím určitě, že výkřik malé hezké a šikovné holčičky: "Uncle Lion, Uncle Lion" mi bude bušit v hlavě dlouho. To ale nezmění nic na tom, že tohle je jeden z těch skutečných béčkových braků. Bohužel. Chudák Jean-Claude, on halt pak začal trochu klesat a klesnul pak dokonale, páč voják univerzál a ta nesmyslná dvojrole už byly vážně moc. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých, ak nie prvý film s JCVD, ktorý som videl. Po dlhých rokoch som si to dnes znovu pozrel, a musím uznať, že to ustálo skúšku času, a opäť som si to užil ako za starých dobrých VHSkových čias. Preto zvyšujem na 4/5. Áno, má to jednoduchý dej, neoriginálny scenár… a viete čo ? Je mi to absolútne jedno. Levie srdce nie je o originálnom scenári, ale o skvelom kastingu, sympatických postavách (pomohol tomu aj skvelý 1. cz dabing), parádnom tempe, o príbehu, ktorý zabaví, ale aj dojme, a skvelých súbojoch a hudbe. Skrátka taká béčková akčná rozprávka pre chlapov, ktorá sa dá pozerať opakovane. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)

Reklama

Reklama