Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jak svina, jeden z prvních filmů co sem viděl s Van Damme ještě jako mutující puberták na základce. A jak vidno u dnešních filmů natočených po dvaceti letech to určitou úroveň mělo. Minimálně souboje. Sám sem se věnoval několik let bojovým sportům a to co dneska servírujou aneb film Život je boj, tak Van Damme se svým kultovním snímkem Lví srdce, či Krvavý sport, může v klidu spát, je nepřekonatelný….) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hodný strýček Van Damme na trase Džibutsko - New York - Los Angeles - Pocit viny - Odpuštění chytá dětské míče, pronáší lakonické věty a mlátí lidi za peníze.. Přiměřeně pitomé béčko, které může zaujmout lokacemi nelegálních zápasů, sexuální zdrženlivostí hlavního hrdiny (zřejmě toho měl do foroty od kluků z legie) a nulovou bilancí Jeana-Claudea v jeho tradiční disciplíně Roznožka (jen pro zajímavost, u Holé prdele na konci svítila 1). Klidně si myslete, že se ze mě stává plačtivá bába v klimakteriu, ale závěr mě dokázal přivést k mírnému citovému pohnutí.. ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

Pro mne kultovní snímek. Jeden z důvodů, proč jsem se v té době začal věnovat bojovým uměním. A pro Van Damma nejlepší akční záležitost. Naprosto jednoduchý příběh, klasická 80. léta, ale především kvalitně a reálně udělané a nasnímané bojové scény v různých podobách. Ale i solidní doprovodná hudba a dojemný závěr. Nic víc, nic míň. To mi stačí... ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Van Damme v akcii. Autorom evidentne nezáležalo na deji a príbeh bol iba prostriedok ako dostať hrdinu do čo najviac bitiek. Film začne relatívne zaujímavo- bratská spolupatričnosť, obetovanie sa v prospech rodiny, ale postupom času postavy konajú nevierohodne a všetko sa sústreďuje iba na finálnu bitku. V mladosti som podobným filmom dosť fandil, no dnes sa tomu len čudujem. Film odporúčam sledovať osobám pod 15 rokov a fanúšikom bojového umenia a lá Van Damme. ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je zde málo lidí kteří hodnotí více jak třemi *, ale já to beru tak, že tenhle snímek je prostě jeden z těch snímků na které nezapomenu. Viděl sem jej jako malý kluk a samozřejmě mě to oslovilo, tak jako rambo nebo jakýkoliv jiný film, který v tý době letěl a jehož hrdina byl obrazem dobra a cti. Takže tento snímek hodnotím 4 * a to proto, že je to z mládí srdeční záležitost. Je jasné, že když se na tento snímek člověk podívá v dnešní době tak v něm vidí nekvalitní béčko,ale v době kdy to letělo např. na satelitu a nebo na videokazetách byl ten film k nezaplacení. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)

Reklama

Reklama