Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvojčat – bratrů Alana a Michaila. Krátce po narození dvojčat Alana a Michaila se matka musela jednoho z nich vzdát a dát ho k adopci, protože by dvě děti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, který žil nějakou dobu ve Francii, ale poté emigroval do Ameriky. Alan se stal policistou. Michail vyrůstal v Americe. Když mu bylo šestnáct let, jeho rodina zmizela a on musel tvrdě bojovat o holý život v ruské mafii. Za dalších šestnáct let přijel Michail do Francie najít bratra. Pronásledovali ho však zkorumpovaní agenti FBI a pronásledování skončilo Michailovou smrtí. Tak se Alan, nyní policista, dozvěděl o existenci svého bratra. Rozhodl se pátrat po příčině jeho smrti, a proto se – jako Michail – vydal do Ameriky. Tam se setkává s přítelkyní svého bratra Alex a s členy ruské mafie. Dozvídá se, že Michail byl bohatý gangster. Členové ruské mafie ho chtějí zabít, považují ho totiž za Michaila. Alan zjišťuje, že Michail ve Francii ukryl materiály dokazující korupci jak ruské mafie, tak agentů FBI. Alan způsobí v řadách ruské mafie roztržku, dojde k přestřelce a Alan je na útěku zatčen policií... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

JCVD tentokrát našel správný herecký protipól v podobě stejné prkenice, Natashy Henstridge, která ale v mých očích poráží belgického kickmastera svým ještě funkčním sex appealem. Taky si s ní Jean Claude užije erotickou scénu, sice podivně uťatou a nic neukazující, ale přejme mu to :-). Maximum Risk každopádně nikterak nevybočuje z Žánovy oblíbené šablony, kdy vystupuje ve dvojroli, která v tomto případě má naštěstí velmi jepičí život. No a pak už jdeme po nalajnované vendetě, kdy si JC střihne pár otoček, vypleskne celou ruskou mafii a divák roní slzy, proč se ve vlaku raději nevěnoval třem již plnoletým studentkám... 30% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První VanDammova spolupráce s Ringem nedopadla kdovíjak zvesela, ale zase nedopadla tak hrozně jak poslední 3 kousky. Film je solidně vážný a herecká skvadra nestojí ani za starou bačkoru. Natasha je sice krásná žena, ale její hraní je dosti bídné a záporáci také nejsou na kdovíjaké úrovni. Více se zde střílí než mlátí a dojem nezachrání ani tři solidní souboje s udělaným Rusem. Kdysi jsem zde měl napsanou poměrně komickou poznámku, že se jedná o jednu z nejvíce inteligentních VanDammovek, ale to si už opravdu nemyslím. No uznejte sami, jestli ve druhé polovině 20. století by dala matka jedno ze svých dětí pryč od sebe jen proto že by neměla peníze na jídlo. Po delší době také přichází na scénu milostná scéna, kdy náš hrdina si přecejen musí na chvilku odfrknout. Kdo se také vrací je Kamel Krifa, ale bohužel si jej moc neužijeme, protože dostane od Van Damma místo pecky mezi oči kulku. Maximální riziko (rozpočet: 25, tržby: 51) je název titulu, který se mě celkově moc nelíbí a uvnitř je film, který svou úrovní je spíše slabší než lepší. Kdysi mě vážná nota poměrně zaujala, ale v době Bournovek pro tuhle VanDammovku nevidím nikde místo na slunci. PS: Hraje tady mimochodem ten Tlusťoch z Leona :) 45% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam je stejně jako John Woo a Hark Tsui další hongkongský režisér, převážně akčních filmů, který se vydal to zkusit do USA. A vsadil na Jeana-Clauda Van Damma, se kterým už John Woo natočil snímek Živý terč. A svým způsobem opět na známé téma o pomstě za smrt svého blízkého. “ Zabili jste mi bratra a to jste neměli dělat!” A jak se na Ringo Lama sluší a patří, jedná se o rychlou akční jízdu. Nakonec, tím nás přesvědčí hned úvodní akční honičkou, v hollywoodské produkci prostě nevídané. Rok 1996 byl v tomto průlomový, neb byl Johnu Woo povolen jeho vlastní tvůrčí styl, takže toho využil i Ringo Lam. A jasně vidíme, jakých scén byl schopen. Může se to zdát hloupé, ale takový prostě býval hongkongský akční styl a americká produkce tím byla vcelku, byť na krátkou dobu, výborně obohacena. Takže co tu vlastně dějově máme? Krátce řečeno, příběh o muži horlivě se snažící zjistit, kdo přesně byl jeho mrtvý bratr, o kterém doposavad ani nevěděl že vůbec existuje, čímž se v podstatě honí i za svou vlastní identitou. Jedná se o prvotřídní akční film s dobrými hodnotami a to i co se týče emoční sféry. A pokud někdo patří k divákům, kterým hongkongská produkce nikdy nesedla, nechť vynechají i toto. Kromě amerických představitelů a snad i prostředím, se skutečně ničím neliší. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný sice moc krás nepobral, ale i tak jde o průměrnou akční podívanou. Jean-Claude Van Damme si tu střihl dvojroli, ovšem tentokrát jen krátce a tak se mohl naplno soustředit jen na Alaina. Že by to byl nějak skvostný výkon, se říct nedá, ale díky jeho soubojům s tím blonďatým hovadem, jsem si film i docela užíval – bojové scény dobré, některé automobilové honičky taky a pro Natashu Henstridge jsem měl vždycky slabost. Bohužel to má i hned několik slabších nudnějších pasáží, které tempo docela brzdily. I tak tomu ale dám průměrné ohodnocení. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to fakt, je to skoro nejlepší film, kterej VD za posledních deset let udělal (96-06). Nebýt Pekla, tak by byl asi nejlepší. Příběh nás nekope logikou do hlavy a ani to není jen o tom jednom. Totiž o soubojích, neměl jsem na mysli sex. Ani ten tu ale není. Když jsem na to koukal, tak jsem nemohl uvěřit, že to je vážně jeho film. Charaktery postav jsou, na žánr (filmů Jeana Clauda Van Damma), docela obstojně propracovány. Žádnej psychologickej profil to sice není, ale celkem jsem byl aji chycen dějem. Oproti obvyklým obrovským bojům a honičkám je tu spíš několik větších přestřelek a semtam menší rvačka. Bez toho by to nešlo, asi má JC ve smlouvě kolonku, že musí vymlátit z někoho duši... Ale oproti většině jeho filmů to NENÍ ztráta času. Mohlo by to být lepší, mohl by to třeba být i film z vyšší střední třídy, ale na tu střední střední třídu dosahuje s přehledem. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama