Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť slabý, ale všeobecne známy karate film z 80.rokov. Scenár je desne jednoduchý, ba až naivný. Pretože trénovať s mŕtvym duchom Bruce Leeho mi prišlo hodne uletené. Ani predstaviteľ hlavného hrdinu Kurt McKinney, moc hereckého nadania nepobral. Zato jeho fyzická kondícia je obdivuhodná a takmer vkuse divákovi predhadzovaná. Keby dokázal aspoň z polovice tak hrať ako vie napínať svaly, tak by to bolo minimálne na cenu Oscara. Avšak "Karate Tiger" je aj filmom, v ktorom sa zviditeľnil fighter Jean-Claude Van Damme. Aj keď tu nehrá hlavnú úlohu, jeho stvárnenie narcistického ruského agresora Ivana, mu prinieslo neskôr ďalšie filmové role, slávu a peniaze. ** ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemá cenu komentovat. I v rámci přihlouplých karate béček neskutečná ptákovina, která klasikám žánru jako Krvavý sport nesahá ani po paty. Hlavní hrdina sice evidentně nebyl špatný bojovník, jenže tak trapný příběh, který vykrádá kde co, se jen tak nevidí. Van Damme jako šklebící se záporák s ulízanými vlasy, totálně nepodobný dvojník Bruce Lee (kterého mimochodem známe už z Game of Death), výkony herců jak ze školní besídky, k tomu nechápu, proč jsou všechny souboje zrychlené. Že by laciný pokus o efekt? Tohle je moc i na fanouška bojových filmů... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dnes si říkám, jak jsem na takové filmy mohla koukat. Tenkrát ale pro nás znamenaly strašně moc. Jason byl prostě nejdokonalejší borec pod sluncem. V některých momentech působí film hodně humorně. To je samozřejmě tím, že jsem znovu po letech koukala na film dospělýma očima. JCVD tady má v jedné scéně tak kamenný obličej, že by klidně mohl strčit do kapsy Terminátora. Teď mě napadá, že role té mlátičky je snad jediná záporná v jeho filmové kariéře. Nevybavuju si, kdy ještě král zmetka. Viděno s naprosto šíleným dabingem. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

V dětství se mi to líbilo, takže nevím přesně jak bych na to reagoval se svým současným filmovým vkusem, ale myslí že by to o tolik horší nebylo... Příjemná oddechovka, dodnes si pamatuju na zápletku i na většinu hlavních scén, takže budu věřit svému úsudku (Bruce Lee by snad ze mě měl radost) a dám za svěží tři hvězdičky... ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Zajmalo by mě jestli ti herci v čele s panem režisérem slyšeli někdy slova jako afektovaný, přehrávání, parodie, paskvil nebo ťululum. Jestli je nikdy neslyšeli, tak jim nemůžeme upírat jejich objev a genialitu v jejich důsledném prosazování. A pokud je někdy slyšlei, tak jsou jejich nefalšovanými a nepřekonatelnými mistry, jež tyto slova přeměnili v činy!:) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Scény, ve kterých Jason Stillwell (Kurt McKinney) dělá kliky na dvou prstech, byly natočeny pomocí drátů, které jej zvedaly. Pro jejich zakrytí využili filmaři stromy v pozadí. (Herr_Flick)
  • Když se Jasonovi (Kurt McKinley) prvně zjeví Bruce Lee (Tai Chung Kim) a vysvětluje mu první údery, objeví se nad jeho hlavou přibližně na 10 vteřin zvukařův mikrofon. (Stejšn)
  • Přibližně v 15. minutě, když Scott (Kent Lipham) wapkou zaútočí na Jasonovo kamaráda (J.W. Fails), je vidět, že má J.R. třičko každou chvíli jinak mokré. (Armin82)

Reklama

Reklama