Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jeanem nejsou mým šálkem čaje. Vlastně kdykoliv vidím, že tam hraje, tak se buď vůbec nedívám, nebo po deseti minutách přepínám, jelikož to prostě nemůžu vydržet. Souboj cti se mi však k mému úžasu líbil. Nevím, čím to je. Asi proto, že odjakživa mám velmi ráda snímek http://www.csfd.cz/film/16487-kickboxer/ , aha, vida. Tak teď vidím, že i tam hraje Van Damme. Tak to už mě neudivuje, že mně ty dva filmy přišly vlastně úplně stejné, jen se trošku změnilo prostředí. Tak tedy existují dva filmy s tímto hercem, které mě zaujaly. Narodzíl od jiných se mi zdá, že si nehrají na nic vážného a Jean chce prostě divákům ukázat bojové umění. Jelikož však není dokumentaristou a přiznejmě, že tento druh tvorby mnohé diváky ani nepřitahuje, tak Van Damme volí co nejjednodušší příběh, do něhož potom zasadí bojové scény. Odmala jsem měla slabost pro bojové umění a notno podotknout, že jsem vždycky fandila těm záporným postavám, protože se mi zdálo, že umí bojovat lépe, ale to už je čistě moje záležitost. Zkrátka si myslím, že jako druh snímku, kterému vlastně o nic jiného než o jednotlivé bitky nejde, Jean tentokrát vcelku boduje. Navíc kamera brousí ve vzdálených krajích a přírodě, žádné nudné studio či počítačové efekty jakod dnes. Jde o takovou brakovou literaturu na plátně, ale docela vkusnou. Takže, proč ne :) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem Souboj cti žral jako prase! Prostě dvojka Krvavýho sportu jak vyšitá! Van Damme v životní formě, lacinej, i když aspoň nějakej příběh a k tomu jeden zákeřnej "mongol", kterej každýho prasí, masí, liská a drtí, jako by se nechumelilo! Trochu za zmínku stojí i herecká vsuvka v té době celkem váženýho Rogera Moora, za což mu určitě JC mohl ještě donedávna líbat ruce/nohy! Stopro to filmu pomohlo. Nicméně si chci někdy snad v nejbližší době The Quest zoapakovat, i přes to, že tuším jak to asi dopadne... Snad přijde i paní nostalgie a vrátí mě nějakej rok zpět, kdy jsem veřil v sílu JC a na hrdiny!!! Za dětskou vášeň 75% ()

Reklama

Stíba 

všechny recenze uživatele

Není to Van Dammova špička ale takový lepší průměr s trochu kolísající kvalitou. Mám moc rád úvodní úsek z New Yorku 20. let, to se povedlo, pak je to ale trochu nahoru a dolu a závěrečná třetina soubojů je spíš takovou zeměpisnou turistikou po vzhledových i bojových archetypech bojovníků z jednotlivých zemí. Van Damme se tu také poprvé a naposled posadil na režijní židli. Dá se říci že celkem úspěšně a vnesl do svých akčních filmů i trochu jiného ducha. Roger 007 Moore je tu pak zajímavým zpestřením. 3,5* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ja nemôžem inak. Je to jeden z mojich najobľúbenejších Van Dammových filmov. Je to síce v podstate stále o tom istom, v podstate je to Krvavý šport len v časoch minulých, ale tak dobre podaný, s tak dobrou výpravou, hudbou a vlastne všetkou tou naivitkou okolo Van Damma, že som si to neskutočne zamiloval. Nedám plný počet len preto, lebo by ste ma tu už považovali za debila, ale fakt ten film mám rád. EDIT 11. 05. 2019 Kašlem na to, čo si o mne budete myslieť, je to jedna zo srdcoviek s JCVD, ktorá rokmi vyzrela a od nej sa začal datovať jeho "úpadok" do súčasných vôd a kvalít. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

"Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan." Ano, distributoři to vystihli, mají naprostou pravdu. Je tam brutálně stupidní mongol a Jean-Claude je brutální mongol a celý je to mongolský a blééé. Když se tenhle belgičan pustil do režie, zavánělo to katastrofou, ale nakonec překvapil, natočil "pouze" další zbytečnou hloupou vandammovinu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Jean-Claude Van Damme v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Roger Moore natáčení filmu protrpěl, a proto odmítl nabídku producenta Moshe Diamanta zúčastnit se natáčení dalších snímků z jeho produkce. Současně se nechal slyšet, že film považuje za svůj nejneoblíbenější, v němž si zahrál. (HellFire)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)

Reklama

Reklama